به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه بعدازظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و در همایشی با عنوان «آمریکا چرا دشمنی» با اشاره به حادثه انقلاب اسلامی شرکت کرد.
در این برنامه محمد جواد لاریجانی با اشاره به دو جریان مهمی که انقلاب اسلامی در سال 57 رقم زد گفت: این حادثه دو تجربه مهم اجتماعی را رقم زد که یکی از آن ها برمبنای سیستم مدنی جامعه براساس اسلام و دیگری تجربه نهضت بیداری اسلامی بود که محدود به یک سرزمین نشد و توانست سرتاسر جهان اسلام را تحت سیطره خود قرار بدهد.
وی ادامه داد: در هر دو تجربه که محصول حادثه بزرگ پیروزی انقلاب است انحراف وجود دارد برای مثال در نهضت بیداری اسلامی انحرافش این است که ما مدل کاری را اشتباه تدوین کنیم و تحرکاتی مانند داعش و القاعده یک کار فکری و اعتقادی است. امروزه ظاهر اسلام تنها یک پوسته باقی مانده است که ظاهر اسلام به تعبیر رهبری می تواند آخوندی هم در راس قرار بگیرد ولی ماهیت آن کار اسلامی سکولار و لیبرال باشد.
لاریجانی با تاکید براینکه ایجاد انحراف در تجربه انقلاب اسلامی بدون برنامه صورت نمی گیرد گفت: تجربه به دلیل تعاملی بودن زمینه انحراف را دارد و غرب نیز هم مدل جمهوری اسلامی و هم مدل بیماری اسلامی را مخل برنامه های خود می داند و از وجود آن احساس خطر می کند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد: زمانی که انقلاب اسلامی در سال 57 به پیروزی رسید متفکرین غربی بر آن حساس شده برای مثال فکویاما که از افراد موثر در سیاست خارجی آمریکا بود و بعد از سقوط شوروی تئوری آن مبنا قرار داشت معتقد بود که دردرس زنده دوره آخرالزمانی مسلمانان هستند که بیداری آن توسط ایران رقم می خورد.
وی ادامه داد: برهمین اساس به دلیل بررسی شدید متفکرین غربی بر بحث انقلاب ما بحث نفوذ پیدا می شود و می تواند زمینه ساز باشد.
لاریجانی افزود: در همین زمینه مذاکرات هستهای نیز موضوع عبرتآموزی از سوی رهبر معظم انقلاب بیان شده است؛ ما شاهد بودیم که برخی این توافق را یک پیروزی بزرگ دانسته و میگفتند که هر روز باید جشن بگیریم ولی رهبر انقلاب درباره این مذاکرات میگویند که عبرتآموز است یعنی ما در معرض تهدیدهایی قرار گرفتیم که باید سعی کنیم از آن جلوگیری کنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه انحراف فکری را یکی از دلایل اصلی به انحراف کشیده شدن بیداری اسلامی خواند و با اشاره به دو تلقی اهل سنت و اهل بیت از اسلام اظهار داشت: تفکر اهل سنت دارای نقاطی است که می تواند آسیب پذیری را ایجاد و این آسیب پذیری نیز به تلقی آن ها از حکومت باز می گردد چهار شرط را برای حاکم ذکر می کنند که این چهار شرط عبارتند از: 1-حاکمی حاکم بعدی را تعیین کرده باشد 2-مردم او را تایید کردند 3-ریش سفیدهای جمع به او رای دهند و 4-سیطره به سیف(زور و قدرت) با هم تلقی از جریان اسلامی است که جریانی مانند داعش درست می شود.
وی با اشاره به تلقی مکتب اهل بیت و حساسیت این مکتب بر روی مشروعیت حاکم اسلامی گفت: در مکتب شیعه شناخت صحیح از حاکم و هم چنین تولی و تبری از جمله اصول مهم هستند شیعه از ابتدا انسان حساسی در کار سیاسی بوده آنچنان که امام صادق می فرماید اگر حکومتی مشروع باشد کمک به آن حلال و اگر نباشد حرام است.
لاریجانی دلیل نفوذ غرب در جریان بیداری اسلامی را ضعف تئوری خواند و گفت: دلیل دیگر این نفوذ این بود که حاکمان و عالمان فاسد در برخی کشورهای اسلامی سلطه دارند و جای سیاستمداران فرهیخته در میان مردم خالی است. ممکن است افراد سالم هم در جامعه وجود داشته باشند ولی همگی بزدلند.
** خطی که احمدی نژاد دنبال می کرد خطی انحرافی بود
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه همه نوع خط انحرافی در کنارمان رشد کرد گر چه به مرحله ظهور نرسید ادامه داد: ما در جامعه خود خطی داریم که به ظاهر اسلامی است ولی در واقع لیبرال است که این خط در بخشی از جناح تندروی اصلاح طلب وجود دارد که فتنه 88 را رقم زدند و در خط اصولگراها که در جریان انحرافی افراطی وجود دارند خطی که احمدی نژاد دنبال می کرد خطی انحرافی بود.
وی ادامه داد: ما در دولت قبل می دیدیم که می گفتند دوره اسلام گذشته است و به دنبال ایجاد مکتب ایرانی بودند که البته این هم نتیجه سکولاریسم است برخی در این میان ادعای ارتباط خاصی با امامان داشتند والبته در جریان اصلاحات هم انحرافات زیادی وجود داشت زمانی که اسلام اصل قرار بگیرد اصلاح طلب و اصولگرا جایگاهی ندارند.
لاریجانی با اشاره به دو نوع تفکردر مقابله با آمریکا گفت: یک مکتب ما می توانیم که متعلق به حضرت امام و مکتب ما نمی توانیم که من در این باره مکتب مهندس بازرگان را می آورم همیشه وجود داشت مکتب ما نمی توانیم استدلال های مهمی برای خود دارد و برای مثال می گوید باید براساس حقایق زندگی کرده شعار ندهیم توان خود را با دشمن مقایسه کنیم رفاه مردم را در نظر گرفته و از کیسه آن ها خرج نکنیم همه این ها از جمله تحلیل های این مکتب بود.
**در نگاه برخی اقتصاد مقاومتی تنها یک شوخی است!
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با اشاره به تفکر این جریان مبنی براینکه اقتصاد ایران تا زمانی که مندرج در اقتصاد غرب نباشد نمی تواند سالم حرکت کند گفت: اخیرا وزیر خارجه کشورمان گفته باید تا این حد در بحث اقتصادی مندرج باشیم که دیگر برای دنیا فرق نکند که ما را تهدید کند پس این حرف یعنی اینکه شما نمی توانید با مندرج نکردن اقتصاد را به پیش ببرید به نظر می رسد در نظر برخی اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: آن ها معتقدند بحث استقلال پوست اندازی کرده و امروز بحث تعامل به میان آمده است.
**به نظرم دید رهبری معظم به مذاکرات هسته ای نگاهی عبرت آموز است
لاریجانی ادامه داد: نتیجه گیری این مکتب این است که ما نباید کشور خود را دم تیغ قرار دهیم و با کشوری که به عنوان ابرقدرت جهان مطرح است کنار بیاییم و واقعا دید رهبر معظم انقلاب به مذاکرات نگاهی عبرت آموز است چرا که در معرض تهدیدهای بسیاری قرار گرفتیم. ما در برابر تحریم های اقتصادی، فشارهای سیاسی قرار گرفته ایم زمانی که چرخش سانتریفیوژ را با چرخش اقتصادی و معیشت مردم گره می زنیم این گونه صحبت ها برای غرب سیگنال محسوب می شود و معتقدند می توانیم ایران را با تحرکاتی مجبور به تغییر روندش کنند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تهدید سیاسی ایران را دومین زمینه تهدید مذاکرات هسته ای خواند و گفت: تلقی آمریکا این است که به کمک مذاکرات توانمندی هسته ای ما تحت نظارت شدید از بین خواهد رفت و مسئله بعدی نیز موضوع توانمندی اقتصادی بوده که آن ها می خواهند مقاومت ایران در برابر تحریم ها را کاهش دهند چرا که ایران نشان داده اقتصادش در برابر تحریم ها مقاوم است.
وی با بیان این که توطئه های آمریکا علیه ما واقعیت دارد گفت: البته سیستم ایران نشان داده که در برابر هجمه های مختلف مقاومت خوبی دارد.
لاریجانی ادامه داد: غربی ها برای نفوذ در نظام ما هر کاری انجام می دهند برای مثال شیعه انگلیسی را توسط MI6 به وجود آورده که برای امام حسین(ع) قمه می زند ما باید با تمسک به مبنای درست پیش برویم.
** برجام را از ساختار قبول ندارم
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با اشاره به موضوع برجام و انتقادها پیرامون آن گفت: ما تنها کار افراد را نقد می کنیم نه اینکه به خود آنها برچسب بزنیم در حالی که برجام به گونه ای شده که برخی می گویند اگر کسی برجام را قبول ندارد برود گم شود و طرف دیگر می گوید اگر کسی برجام را قبول دارد کافر است، این اظهارات درست نیست که من برجام را از ساختار قبول ندارم البته باید یاد بگیریم که اگر برجام را قبول نداریم به یکدیگر ناسزا نگوییم.
وی در پاسخ به این سوال که مسئولان نظام چه برخوردی با نفوذ غرب باید انجام دهند گفت: من کوچک تر از آنم که مسئولین را نصیحت کنم عنصر کلیدی در بحث نفوذ بصیرت است که اسلام هم بر آن تاکید دارد بصیرت دارای پایه دیانت بوده که این دیانت نیز مبتنی بر فقه است.
وی با تاکید بر لزوم مسئله بصیرت و توجه به آن و همچنین احتمال تغییر برخی افراد به دلیل شرایط زمان گفت: به عنوان مثال آقای موسوی زحمت زیادی برای انقلاب کشید ولی فهم وی و خانوادهاش قبل و بعد از انقلاب از اسلام مشکل داشت ولی وقتی موسوی را نگاه میکنیم نباید سیاه و سفید باشد؛ او خدمت زیادی کرد ولی در سال 88 اشتباه بزرگی انجام داد و البته همه ما در معرض اشتباه قرار داریم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه من مخالف جریان سازی علیه برجام هستم گفت: نباید آدم های یک دنده ای باشیم چرا که حمایت از دولت مشروط به برجام نیست من در رسانه ها گفته ام که مخالف ساختار برجام هستم ولی طبق قول رهبر معظم انقلاب این سند باید مراحل قانونی را طی کند که کرده و یک تجربه در زندگی مدنی ماست.
وی در پاسخ به ادعای یکی از دانشجویان مبنی براینکه اگر امروز تحریم ها وجود دارد به دلیل کوتاهی های دولت قبلی می باشد گفت: خاتمی هم روزی لیلی به لالای آمریکا گذاشت و شاهد بودیم غرب به او محل نگذاشت آیا او در آن زمان نمی توانست مانع قطع نامه ها شود؟
لاریجانی با بیان این که ما دولت را در زمینه اجرای برجام حمایت می کنیم ادامه داد: البته این حمایت از آن است که مسئولین مذاکرات را دارای شکل و اشکالات اساسی می دانم ولی در کل مخالف جریان سازی برای جلوگیری از اجرای برجام هستم خواسته مردم و مسئولان صرفا برداشته شدن تحریم هاست ما می خواهیم هم جای رشد داشته باشیم و هم تحریم ها از بین برود و در ضمن آن باید مانع خطرات برجام شویم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اظهار داشت: ما باید به گونه ای با دنیا صحبت کنیم که حرف ما را بفهمند و بدانیم دنبال چه چیزی هستیم و نقشه راه ما چیست و در کل طرفدار یک مذاکره با آمریکایی ها هستم.
وی با اشاره به رفتار اصلاح طلبان پیرامون مذاکرات هسته ای اظهار داشت: من معتقدم که اصلا اصلاح طلبان مذاکرات را قبول ندارند و این مسئله را در آب نمک گذاشتند تا بعدا بگویند کسانی که باعث شدند در این قرارداد که شبیه ترکمنچای است شکست بخوریم همان تندروها هستند.
لاریجانی در پایان پیرامون خواسته ها و تلقی آمریکایی ها از مذاکرات هسته ای خاطر نشان کرد: آمریکایی ها معتقدند که بعد از مذاکرات سد بزرگی از میان رفته و بعد از 35 سال امروز ایران راضی شده که بپذیرد که ایران اشکالاتی دارد و می خواهد حتی انتخابات ما را هم کنترل کنند و باید گفت آمریکایی ها تلقی دارند که آن دو نفر از زندان خارج شده و شورای نگهبان هم مدتی به کیش برود تا کم کم مسیرش برای نفوذ باز شود.