به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، همایش استکبارستیزی و روابط ایران و آمریکا در دوران پسابرجام به همت بسیج دانشجویی در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
کامران غضنفری در ابتدای این همایش با طرح این سئوال که چرا حضرت امام (ره) بر مسئله مقابله با آمریکا مداومت می بخشیدند و آمریکا را با القابی از جمله «شیطان بزرگ»، «ام الفساد غرب» و «تروریست بالذات» خطاب می کردند و چرا ما این القاب را به دیگر دولت ها و کشور ها اطلاق نمی کنیم، تصریح کرد: کافیست نگاهی اجمالی به شش دهه اخیر حضور آمریکا در ایران یعنی از کودتای 28 مرداد 1332 تا به امروز داشته باشیم تا با عملکرد آمریکا در این سالها در قبال ایران آشنا شده و به پاسخ این سئوال پی ببریم.
وی افزود: در طول این شش دهه آیا جز حمایت از دیکتاتوری و استکبار، حمایت از سرکوب و کشتار مردم، غارت و چپاول ذخایر ملت، چیزی از ایالات متحده آمریکا مشاهده می کنیم؟!
غضنفری در ادامه گفت: اگر بخواهیم بطور اجمالی به پاره ای از جنایات آمریکا در این شش دهه بپردازیم، شامل مواردی می باشد که اشاره خواهم کرد.
وی ادامه داد: یک مورد در کودتای 28 مرداد 1332 است که توسط سازمان سیای آمریکا و با همکاری MI6 انگلستان مشترکاً طراحی و اجرا شد و بوسیله آن شاهی که از کشور فرار کرده بود را به کشور بازگردانده و 25 سال مورد حمایت خود قرار دادند.
نویسنده کتاب «آمریکا و براندازی نرم جمهوری اسلامی» بیان کرد: مورد بعدی اشاره دارد به گفته آقای «جیمز ویل» محقق آمریکایی و نویسنده کتاب «عقاب و شیر» که آمریکا از 28 مرداد 1332 به بعد و تا سال 1357 ایران را غارت کرد و در طی این مدت حدود 24 میلیارد بشکه نفت از ایران را به غارت برد.
وی افزود: سه سال بعد از کودتا، با راه اندازی «ساواک» که با همکاری سازمان سیا و MI6 انگلیس پی ریزی شده بود، در طی حکومت پهلوی ده ها هزار نفر از ملت ایران را دستگیر، زندانی، شکنجه و به شهادت رساندند.
غضنفری گفت: نمونه دیگری از جنایات آمریکا به ماجرای سرکوب قیام 15 خرداد 1342 برمیگردد که به کشتار بزرگی انجامید و رئیس جمهور وقت آمریکا آقای «جان اف کندی» از این حرکت طاغوتی شاه اعلام حمایت کرد.
وی در ادامه با توجه به نزدیکی به ایام الله 13 آبان بیان داشت: در روز 13 آبان سال 1343 سخنرانی معروف امام (ره) درباره تحمیل لایحه کاپیتولاسیون و اعتراض مردمی و در نهایت تبعید حضرت امام (ره) شد نیز از جمله دخالت های ظالمانه آمریکا به ملت ایران است.
همچنین غضنفری بیان داشت: طرح ماجرای اجرای حکومت نظامی در 17 شهریور 1357 از طرف آقای برژینسکی که مشاور امنیت ملی رئیس جمهور وقت آمریکا (کارتر) بود، ارائه شد و دو روز بعد از حادثه رئیس جمهور وقت آمریکا طی تماسی تلفنی از اقدام شاه علیه ملت حمایت کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اسنادی مبنی بر دخالت آمریکا و حمایت های ظالمانه در سیزدهم آبانماه 1357 در حادثه دانشگاه تهران موجود است که بعد ها با تسخیر لانه جاسوسی این اسناد به نمایش عمومی درآمدند.
وی در ادامه موارد جنایات آمریکا در قبال مردم ایران افزود: از موارد بعدی می توان به طرح کودتا در دی ماه سال 57 توسط ژنرال رابرت هایزر (از نیروهای ارشد ناتو در اروپا) و اجرای ناموفق آن در 21 بهمن همان سال و همچنین به طرح هایی برای براندازی نظام پس از پیروزی انقلاب اسلامی و روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی اشاره داشت.
غضنفری در ادامه با اشاره به دو سناریوی آقای «جان گریس» (یکی از دیپلمات های سفارت آمریکا در ایران) برای سرنگونی جمهوری اسلامی افزود: در این نامه که پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست آمد، آمده است: برای سرنگونی جمهوری اسلامی میتوان اولا از تحریک دانش آموزان و دانشجویان علیه حکومت و کشته شدن تعدادی از آن ها و برگزاری مراسم های چهلم پشت سر هم استفاده کرد که از این روش ملت برای پیروزی انقلاب استفاده کرده بودند و همچنین می توان با ایجاد نارضایتی های قومی و درگیر کردن آن ها با حکومت مرکزی زمینه برچیدن نظام را فراهم کرد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از تصرف سفارت توسط دانشجویان، عملیات هایی از جمله پنجه عقاب و وقوع حادثه ی طبس رخ می دهد که باوجود سناریو و عملیات دقیق و پیش بینی شده با شکست مواجه شدند.
غضنفری گفت: سه ماه بعد با ایجاد عملیات نقاب که بعد ها به کودتای نوژه معروف گشت، اقداماتی جهت براندازی نظام کردند که البته در شب قبل از عملیات این کودتا خنثی شد.
نویسنده کتاب «آمریکا و براندازی نرم جمهوری اسلامی» در ادامه به حمایت های آشکار آمریکا و نظام سلطه از صدام حسین برای حمله به ایران اشاره داشت.
وی با اشاره به افزایش فشارهای اقتصادی و اعتراضات مردمی در دولت های سازندگی و اصلاحات با وجود سیاست های تنش زدایانه دو دولت نسبت به آمریکا، اظهار داشت: یکی از مقامات آمریکا اعتراضات مردمی آن زمان را زمان طلایی برای ساقط کردن نظام دانست و ابراز داشت: باید این فشار ها بر مردم بیشتر شود تا اعتراضات مردمی گسترده تر شود.
غضنفری خاطرنشان کرد: در آن دوران باوجود در پیش گرفتن سیاست های تنش زدا نسبت به آمریکا توسط دولت و دراز کردن دست دوستی به سمت آمریکا، آمریکاییها در نهایت گستاخی بودجه ای بیست میلیون دلاری را به منظور سرنگونی جمهوری اسلامی تخصیص دادند و علناً آن را ابراز داشتند.
وی ادامه داد: همچنین با وجود آنکه رئیس دولت وقت ایران (خاتمی) در مسئله حمله نظامی آمریکا به افغانستان، با آمریکا همکاری کرده بود و سیاست تنش زدا را به کار گرفته بود، رئیس جمهور وقت آمریکا (جورج بوش) در یک سخنرانی ایران و عراق و کره شمالی را سه محور شرارت در دنیا اعلام کرد.
این نویسنده کتاب در ادامه گفت: آمریکا بدین گونه پاسخ دست دوستی دراز کردن ها و لبخند ها را می دهد سیاست دولت یازدهم نیز همان سیاست دراز کردن دست دوستی و لبخند به آمریکا است و پاسخ به این اقدامات دولت این است که مقامات رسمی دولت آمریکا، از مردادماه 1390 تا کنون بیش از 60 بار جمهوری اسلامی را به حمله نظامی تهدید کرده است.
کامران غضنفری در ادامه به بیانیه های رسمی وزارت خارجه آمریکا در خصوص متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم، ناقض حقوق بشر و برهم زننده ی ثبات و صلح بین المللی اشاره کرد.
وی همچنین به نقض قرارداد الجزایر توسط آمریکا و نیز حمایت آشکار ایالات متحده از منافقین اشاره کرد و افزود: نزدیکترین نقض تعهد آمریکا و آخرین تجربه، در توافق ژنو است که در 3 آذر 1392 منعقد شد، است.
نویسنده کتاب «آمریکا و براندازی نرم جمهوری اسلامی» گفت: در توافق ژنو، باوجود اینکه ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرده بود؛ اما گروه 5+1 از بین 9 تعهد خود نسبت به ایران فقط به یک مورد که بازگشت پولهای بلوکه شده بود آنهم بصورت اقساطی عمل کرد که درنهایت آن پول هم وارد کشور نشد!
وی خاطرنشان کرد: با این تجربیات می دانیم که آمریکا به هیچکدام از تعهداتش پایبند نمی ماند، مطمئن باشید به محض آنکه مطئن شوند ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده است، شروع به دبه در آوردن می کند.
غضنفری در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه به نظر شما با توجه به عملکرد آقای هاشمی در فتنه 88 ایشان جزو افراد نفوذپذیر انقلاب هستند یا خیر؟ پاسخ داد: متاسفانه عملکرد ایشان در سال 88 طوری شد که نباید می شد!
وی در پاسخ به ادامه سئوال مبنی بر اینکه آیا اکنون اینگونه نیست و یا این تفکر ایشان ادامه پیدا خواهد کرد، گفت: متاسفم برای کسی که در جوانی کتاب فلسطین یا کارنامه سیاه استعمار را ترجمه کرده است و چنین مواضع ضد اسرائیلی داشته است، اخیرا بگوید ما با اسرائیل سر جنگ نداریم! این یعنی 180 درجه برگشت!
این نویسنده کتاب همچنین در ادامه پاسخ سئوال افزود: یا اینکه امام (ره) با حذف شعار مرگ بر آمریکا موافق بود که هاشمی در برخی از مصاحبه ها فرموده بودند! در حالی که امام (ره) تا آخرین روز حیات خود از آمریکا با عناوین شیطان بزرگ، تروریست بالذات و ام افساد غرب یاد می کرد.
غضنفری در پایان همایش و در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص اینکه آینده برجام را چگونه ارزیابی می کنید، افزود: من خیلی به آینده برجام امیدوار نیستم. متاسفانه این توافق، توافقی است که ضررهای بسیار زیادی برای جمهوری اسلامی به بار می آورد.
وی تصریح کرد: آن 150 کارشناس آژانسی که ما قبول کردیم، ظرف 9 ماه بعد از اجرای برجام در سایت های هسته ای ما مستقر شوند، روزنه های نفوذی است که آمریکایی ها از این روزنه ها برای ضربه های اقتصادی، نظامی، فرهنگی، سیاسی و اطلاعاتی استفاده می کند.