به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نوذر شفیعی در همایش بررسی پسابرجام بر جایگاه ژئوپلیتیک ایران در دانشگاه خوارزمی گفت: آنچه به نام برجام اتفاق افتاد برآیند دو نیروی بسیار قوی است؛ نخست موازنه قوای نرم یعنی چیزی که ممکن بود به جنگ تبدیل شود به توافق منجر شد.
وی افزود: آنان به این نتیجه رسیدند که منازعه سخت برای ایران و غرب با محوریت امریکا کافی است.
شفیعی گفت: مسئله دیگر این است که در ایران روابط بین الملل را عمدتاً یک وضعیت در نظر میگیرند اما برجام نشان داد که روابط بین الملل فرایند است و اینگونه نیست که کشورها دائم دوست یا دشمن باشند بلکه این روابط را شرایط تنظیم می کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین تأثیر برجام در داخل ایران را از منظر معنی و مفهوم جدید دانست و افزود: پیش از این، امنیت صرفاً از منظر سخت افزاری دیده می شد اما اکنون این واقعیت در نظر گرفته می شود که امنیت ابعاد مختلفی دارد و به همان میزان که موشک می تواند تهدید باشد بیکاری نیز تهدیدکننده است.
وی گفت: بر این اساس می توان انتظار داشت در دوره پسابرجام اوضاع داخلی از منظر امنیت ملی بهبود یابد و بیکاری کاسته شود.
شفیعی نظم سیاسی منطقه ای را در حال تغییر دانست و افزود: مذاکرات ایران وجه مثبت نظم سیاسی منطقه و حمله عربستان به یمن وجه منفی آن است؛ در نظم جدید ایران در آینده نزدیک به عنوان قدرت منطقه ای پذیرفته می شود.
وی افزود: امریکا اگر می خواهد با چالشهای بین المللی برخورد کند ناچار است با قدرتهای منطقه ای وارد تعامل شود و در این منطقه هیچ قدرتی مانند ایران نمی تواند به ثبات منطقه کمک کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه برجام مجموعه ای از فرصتها و تهدیدها را برای کشورمان ایجاد کرده است تأکید کرد: به جای اینکه برجام را بکلی رد کنیم باید از فرصتهایش استفاده کنیم.
این همایش با حضور سخنگوی سازمان انرژی اتمی و پیروز مجتهدزاده استاد دانشگاه برگزار شد.