به گزارش خبرگزاری دانشجو از بجنورد، متن اظهارات و مطالبات دانشجویان استان خطاب به استاندار خراسان شمالی به شرح زیر است:
لزوم ارائه طرحی برای رساندن خوابگاه های استان به میانگین کشوری
نفر اول بهزاد حسن نژاد به نمایندگی از کانونها و شورای صنفی دانشگاه بجنورد پشت جایگاه رفت و گفت: خراسان شمالی با داشتن بیش از 30 هزار دانشجو که بالغ بر 60 درصد آنها غیر بومی هستند از نبود خوابگاه رنج می برند.
وی افزود: در واقع با وجود 9 خوابگاه پردیس و 6 خوابگاه خودگردان اگر بسیار خوش بینانه به موضوع نگاه کنیم تنها 20 درصد جمعیت دانشجویان غیربومی را پوشش داده ایم.
حسن نژاد گفت: ضمن اینکه در خوابگاههای خودگردان برای هر نفر تنها 3متر مربع فضا وجود دارد و هر ترم بیش از 600 هزار تومان شهریه دریافت می شود.
وی با اشاره به اینکه طرحی را جهت برقراری عدالت در موضوع خوابگاهها در کشور تهیه کرده و به تایید نمایندگان استان رسانده ایم، گفت: بر اساس این طرح ابتدا یک میانگین کشوری با توجه به تعداد دانشجو و ظرفیت خوابگاه تعیین می شود.
این فعال دانشجویی ادامه داد: سپس استانهایی که زیر این میانگین کشوری قرار دارند می بایست برای تامین زیرساخت خوابگاهی آنها اعتبار و بودجه تعیین و ارائه شود.
وی در پایان از قولی که استاندار سال گذشته در جمع دانشجویان در خصوص راه اندازی مسیر ارتباطی خیابان قیام به دانشگاه بجنورد داده بودند پرسید که در چه مرحله ای قرار دارد.
وی همچنین کمبود اعتبارات در حوزه های فرهنگی و اجتماعی و ورزشی و رفاهی را مورد انتقاد قرار داد و از مشکلات سرویس ایاب و ذهاب نیز سخن گفت.
علوم پزشکی خراسان شمالی؛ دانشگاهی که آمفی تئاتر ندارد
در ادامه جلسه رضازاده نماینده دانشگاه علوم پزشکی استان پشت تریبون رفت و گفت: دانشگاه ما بخاطر حصارکشی درستی که ندارد محل رفت و آمد انواع جانوران شده است.
وی افزود: همچنین از نبود سالن آمفی تئاتر، کمبود فضای ورزشی و برگزار نشدن اردوهای تفریحی رنج می برد.
رشد قارچ گونه دانشگاهها از کیفیت کار کاسته شده است
ابولفضل اصغرپور نماینده دانشگاه پیام نور شخص بعدی بود که پشت جایگاه قرار گرفت و گفت: رسالت دانشگاه تولید علم و آگاهی بخشی به دانشجویان است با این حال شاهدیم به دلیل رشد قارچ گونه دانشگاهها در سالهای اخیر از کیفیت کار کاسته شده است.
وی از افزایش شهریه ها نیز انتقاد کرد و گفت: این موضوع باعث کاهش انگیزه تحصیل می شود.
وی در پایان از استاندار خواست تدبیر خود در جهت ایجاد فضای باز سیاسی را بیان کند.
چرا برای افزایش کیفیت دانشگاهها از اساتید پروازی استفاده نمی شود
دانشجوی بعدی که پشت تریبون رفت مرتضی نصیری از دانشگاه آزاد بود، وی گفت: امیدواریم استاندار محترم به صورت گردشی در تمام دانشگاهها حضور یابند.
وی با بیان اینکه امروز افزایش کیفیت آموزش عالی لازم است، گفت: چرا مانند برخی استانها از اساتید و هیئت علمی های برجسته به صورت پروازی استفاده نمی شود.
نصیری با اشاره به اینکه تحصیلات تکمیلی بدون ارتباط با صنعت چه فایده ای دارد، تصریح کرد: شما در این خصوص چه اقداماتی انجام داده اید.
خراسان شمالی کمترین تعداد شرکت های دانش بنیان را در کشور دارد
میلاد سالمی دانشجوی اقتصاد دانشگاه بجنورد به نمایندگی از بسیج دانشجویی استان نفر بعدی بود، وی در ابتدای سخنانش گفت: در ایام گرامیداشت استکبار ستیزی قرار داریم لذا لازم است حلقه مفقوده دیگر این بحث را کمی تشریح کنیم.
وی ادامه داد: پررنگ بودن اعلام برائت از استکبار و کمرنگ بودن کارعملی و اجرایی هم دوش هم عمل نمی کنند به طور مثال اقتصاد مقاومتی به شکل ضعیف در استان دنبال می شود.
سالمی اظهار کرد: ستون اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان و تولید است در حالیکه امروز خراسان شمالی کمترین تعداد شرکت های دانش بنیان را در کشور دارد.
80 درصد دانشجویان استان از یافتن شغل پس از فارغ التحصیلی نا امیدند
وی با بیان اینکه علت بیکار تر شدن استان خراسان شمالی در امسال چه بوده است، گفت: تعریف شما از ایجاد اشتغال چیست، امروز طبق نظرسنجی انجام شده بیش از 80 درصد دانشجویان استان از یافتن شغل پس از فارغ التحصیلی نا امیدند.
وی اوضاع واردات و صادرات استان را نابرابر دانست و گفت: اتاق بازرگانی ما تبدیل شده است به اتاق واردات و از رهگذر همین واردات است که کارخانه لوله گستر اسفراین در حال تعطیلی است.
نماینده بسیج دانشجویی از نبود پژوهشسرا در استان نیز انتقاد کرد.
دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی در بیابان تاسیس شده است
در ادامه این جلسه مجید فرهادی نماینده دانشگاه فرهنگیان به ارائه مشکلات و نظرات خود پرداخت و گفت: این دانشگاه 3 سال پیش در شهرک گلستان فعالیت خود را آغاز کرد و با روی کار آمدن دولت تدبیر امید بر سرعت پیشرفت آن افزوده شد.
وی ادامه داد: سه مطالبه اصلی دارم از جمله اینکه چه تدبیری برای استفاده بیشتر از نخبگان دانشگاهی دارید، نیاز مبرم به راه اندازی کتابخانه داریم، محوطه دانشگاه نیز بخاطر قرار گرفتن در بیابان نیاز به حصار کشی و محوطه سازی دارد.
رابطه صنعت، پارک علم و فناوری و دانشگاه مثل رابطه جن و بسم ا... شده
امیر حسین شادمان پور نماینده انجمن اسلامی دانشگاه بجنورد نفر بعدی بود که پشت تریبون گفت: استان خراسان شمالی با داشتن 10 دانشگاه دولتی در رشته های گوناگون از ظرفیت بزرگی برخوردار است که استفاده بهینه از آن نمی شود.
وی افزود: امروز رابطه صنعت، پارک علم و فناوری و دانشگاه مثل رابطه جن و بسم ا... شده و مشکلات مالی و بودجه اندک و اعتقاد ضعیف به کار پژوهشی بر این مشکل افزوده است.
شادمان پور از برنامه استاندار در خصوص پیشرفت علمی و پژوهشی در استان سوال کرد و گفت: نداشتن کتابخانه مجهز، نیم متر فضای ورزشی به ازای هر دانشجو و مانند آن زیر خط استاندارد است که باید به آن رسیدگی صورت گیرد.
تسهیل روال اداری تاسیس شرکت دانش بنیان برای بالفعل کردن استعداد های بیشمار
محمد هادی پور نماینده دانشجویان فنی و حرفه خراسان شمالی بود که در سخنانش خطاب به استاندار گفت: مهمترین مشکلاتی که واحد ما از آن رنج می برد آسفالت نبودن مسیر تردد، پایین بودن سرانه دانشجویی معادل یک هفتم سایر دانشگاهها و نداشتن هیچ عضو هیئت علمی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ظرفیت های بالقوه فراوانی در آموزشکده های فنی و حرفه ای وجود دارد از استاندار خواست در جهت تسهیل روال اداری راه اندازی شرکت دانش بنیان اقدام صورت دهد.
هادی پور نمونه این استعداد ها را نیز تولید استند های آموزشی خودرو با قیمت 60 درصد بازار دانست و آنرا جهت تبدیل شدن به شرکت دانش بنیان و تولید ثروت از علم مساعد خواند.
سقف وام های دانشجویی نصف شهریه دانشجویان است
بهزاد مرادپور نماینده دانشگاههای علمی و کاربردی نیز با طرح پیشنهاد انتشار یک نشریه فراگیر در دانشگاههای خراسان شمالی گفت: سقف وام های دانشجویی نصف شهریه دانشجویان است و تعداد آن نیز محدود است.
وی افزود: نیاز به افزایش بازدید های علمی، آسفالت کردن مسیر واحد جدید و تسهیل در وام شهریه و ازدواج دانشجویان از ضروریات است.
500 نفر در صف وام شهریه هستند با تنها 70 نفر سهمیه!
مسعود راست سینه نماینده موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی نیز از آسفالت خراب مسیر ارتباطی دانشگاه و کمبود سرویس ایاب و ذهاب به استاندار گلایه کرد.
وی همچنین خواستار توزیع بن کتاب در موسسات غیر انتفاعی شد و گفت: در دانشگاه ما 500 نفر در صف وام شهریه هستند که تنها 70 نفر سهمیه وجود دارد.
این دانشجوی فعال همچنین از مشکلات گاز، آب و نبود روشنایی و مسیر آسفالت نشده موسسه آموزش عالی حکیمان نیز انتقاد کرد.
در انتها نیز یکی از خانم ها به نمایندگی از دانشگاه کوثر ضمن انتقاد از داده نشدن فرصت به دانشجویان این دانشگاه گفت: ظرفیت و فضای دانشگاه ما با توجه به افزایش تعداد دانشجویان کافی نیست.
وی افزود: تابلو های راهنما و معرفی دانشگاه تک جنسیتی کوثر نیز در سطح شهر و نزدیک محل دانشگاه نصب نشده است و بی نام و نشان هستیم.