آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۸۴۴۱
تحلیلی بر مقابله جدید روسیه با «ائتلاف ضد مقاومت»

روسیه دامنه جنگ با تروریسم را به یمن می‌کشاند؟

روسیه که با ورود ناگهانی و سریع خود به جنگ سوریه، جهان را غافلگیر کرد، به نظر می رسد تصمیم گرفته است با ادبیاتی مشابه، نقش خود را برای مبارزه با تروریسم در یمن و با همکاری انصارالله افزایش دهد. خبر فرود یک هواپیمای باربری روسی در فرودگاه صنعا یک بار دیگر منطقه را از اقدامات روسیه غافلگیر کرد.

گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، روسیه که با ورود ناگهانی و سریع خود به جنگ سوریه، جهان را غافلگیر کرد، به نظر می رسد تصمیم گرفته است با ادبیاتی مشابه، نقش خود را برای مبارزه با تروریسم در یمن و با همکاری انصارالله افزایش دهد. خبر فرود یک هواپیمای باربری روسی در فرودگاه صنعا یک بار دیگر منطقه را از اقدامات روسیه غافلگیر کرد.

 

خالد الشایف مدیرکل فرودگاه بین المللی یمن هم این «گام خوب کشور دوست روسیه برای شکستن محاصره ظالمانه ملت یمن» را ستود و از کشورهای دیگر که در تجاوز علیه یمن مشارکت ندارند خواست تا با الگو گرفتن از روسیه برای شکستن محاصره یمن و تقدیم کمک های انسان دوستانه به ملت آن اقدام کنند.

 

این حرکت مهم روسیه در حالی صورت گرفته که کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی همچنان مانع کمک رسانی به مردم یمن است. «سیتارا جابین» سخنگوی صلیب سرخ اعلام کرد: "کمک های ما همچنان اجازه ورود ندارند؛ اوضاع در حال وخامت است و هر ساعتی که می گذرد، تعداد بیشتری از مردم یمن کشته می شوند. مردم این کشور نیاز به کمک رسانی فوری ما دارند."

 

اين نخستين بار از زمان شروع تجاوز سعودي ها به يمن در حدود هفت ماه گذشته است كه يك هواپيماي روسي با ناديده گرفتن ممنوعيت پرواز اعمال شده توسط ائتلاف ضد يمن، وارد فرودگاه صنعا مي شود. آندريا چرنوپل كاردار سفارت روسيه در صنعا اعلام كرد كه هواپيماي اين كشور حامل كمك هاي انساني ازجمله مواد غذايي و امدادي براي مردم يمن است.

 

وي گفت كه مسكو به دقت رويدادهاي يمن را زير نظر دارد و تمام تلاش خود را براي حل مسالمت آميز بحران اين كشور در چارچوب تلاش هاي اسماعيل ولد الشيخ نماينده ويژه سازمان ملل به كار خواهد گرفت .وي با بيان اينكه بحران يمن هيچ راه حلي جز راه مسالمت آميز ندارد، خاطرنشان كرد: روسيه از مردم يمن و انتخاب و تصميم هاي آنان حمايت مي كند.

 

سقوط هواپیمای مسافربری روس

اگرچه ورود ناگهانی روسیه به جنگ علیه تروریسم و به نفع جبهه‌ی مقاومت، خود به اندازه‌ی کافی شوک برانگیز بود اما اقدام جدید این کشور در ارسال هواپیمای کمک‌رسان به یمن بی‌شک شوک‌برانگیزترین اقدامی بود که روسیه می‌توانست در خاورمیانه انجام دهد. هر چند روس ها هدف از ارسال این کمک‌ها را اهداف بشردوستانه دانسته‌اند اما تحلیلگران پشت‌پرده‌ی این اقدام را فراتر عنوان و آن را مرتبط با سقوط هواپیمای مسافربری این کشور در صحرای سینا می‌دانند. کارشناسان معتقدند روسیه تصمیم گرفته نشان دهد که سقوط یک هواپیمای مسافربری روس در شرم الشیخ مانع کمک به متحدین جدید منطقه ای اش نمی شود. اعزام هواپیمای حامل کمک های بشردوستانه روسیه به یمن کمتر از یک هفته پس از آن صورت گرفت که یک هواپیمای مسافربری روسیه در آسمان مصر سقوط کرد و تمامی ۲۲۴مسافر آن کشته شدند

 

در پی سقوط هواپیمای روسی در مصر داعش طی بیانیه ای مسئولیت انفجار هواپیمای روسی را برعهده گرفته و ادعا کرده بود که این حمله به نوعی گرفتن انتقام حضور نظامی روسیه در سوریه است. اما به نظر می‌رسید این حمله طراحانی بسیار هوشمندتر از داعش داشته باشد. از طرفی این حمله به هواپیمای مسافربری بسیار شبیه به اقدامی بود که آمریکا در ماههای پایانی جنگ تحمیلی صدام علیه ایران، با هواپیمای مسافربری ایرانی کرد؛ اقدامی که بی‌شک در ترغیب برخی سران دولت وقت ایران برای تن دادن به پایان جنگ موثر بود.

 

دور از انتظار نیست که این اقدام نیز یک الگوبرداری از همان اقدام و با هدف مجبور کردن روسیه به ترک جنگ با تروریست‌های مخالف سوریه باشد. به خصوص آنکه انجام چنین عملیات تروریستی بدون وجود هماهنگی با طرف های مختلف منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، در اختیار داشتن اطلاعات کامل امنیتی و پروازی و امکانات لازم برای حمله؛ ممکن نیست.

 

برخی بر این باورند که حامیان تروریست‌های ضدسوری به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی، احتمالا به این طریق تلاش کرده اند که این پیام را به مسکو برسانند که توان ضربه زدن به منافع روسیه در سراسر نقاط جهان را دارند.

 

پایگاه آمریکایی «المانیتور» نیز با اشاره به نگرانی متحدین منطه‌ای آمریکا و همچنین سازمان‌های جاسوسی این کشور از اتحاد ایران و روسیه به سود جبهه‌ی مقاومت، در گزارشی به نقل از «بروس ریدل»، از مسئولان سابق سازمان سیا می‌نویسد که اگر عملیات نظامی روس ها و مشاوره های نظامی ایران در سوریه به همین شدت و روند ادامه پیدا کند، روس ها و ایرانی ها باید در انتظار واکنش جدی گروه های تروریستی مسلح وابسته به عربستان سعودی در سوریه باشند، چون عربستان سعودی هرگونه تغییر موازنه میدانی در سوریه به سود اسد و ایران و روسیه را نمی پذیرد.

 

پیام صریح روسیه به ائتلاف «ضد مقاومت»

رژیم عربستان که از هشت ماه پیش تا کنون، از دریا، زمین و هوا مناطق مسکونی و زیرساخت‌های یمن را در هم می‌کوبد و بمباران می‌کند، جزو متهمان اصلی سقوط هواپیمای مسافربری روسی است. هم‌زمانی ارسال کمک‌‌های بی‌سابقه‌ی روسیه به یمن با ماجرای سقوط هواپیمای این کشور بسیاری از تحلیلگران را به این جمع‌بندی رسانده که استراتژی ائتلاف ضد مقاومت برای مجبور کردن روسیه به عدم حمایت از جبهه‌ی مقاومت در غرب آسیا، نتیجه‌ی عکس داده است.

 

حواشی روابط پرتنش روسیه و ائتلاف به رهبری عربستان در فرودگاه یمن نیز پی گرفته شد. به گونه‌ای که پس از اینکه هواپیمای کمک رسانی روسیه موفق شد محاصره هوایی شهر صنعا را بشکند و در فرودگاه این شهر به زمین بنشیند، نیروهای ائتلاف سعی کردند با عدم صدور مجوز پرواز به این هواپیما، خشم خود را از اقدام روسیه نشان دهند. اگرچه سعودی‌ها ساعتی بعد ترجیح دادند تا به این بازی خاتمه داده و جنگنده‌های خود را از اطراف فرودگاه صنعا دور کنند.

 

یوری برمین عضو شورای روابط خارجی روسیه و تحلیلگر استراتژی های این کشور در خاورمیانه در پاسخ به این حواشی در صفحه توئیتر خود با زبان کنایه نوشت: «عربستان سعودی یک هواپیمای روسی را در صنعا هدف قرار نخواهد داد، مگر اینکه تلاش کند نشان دهد به جز سوریه، آماده رویارویی با مسکو در یمن است.» این هواپیمای روسی سرانجام روز گذشته با ۵۰ سرنشین به روسیه بازگشت. هرچند سعودی ها اعلام کردند روسیه برای فرود هواپیمای خود در فرودگاه صنعا «اجازه ائتلاف عربی را گرفته بود» اما مقامات روسی این ادعای عربستان را تأیید نکردند.

 

تحلیلگران معتقدند حضور بدون هماهنگی روس ها در یمن و ارسال کمک‌های بشر دوستانه به این کشور با وجود مخالفت ائتلاف، نشان می‌دهد که مسکو به صورت جدی تصمیم گرفته است علاوه بر سوریه، نقش خود را در یمن نیز افزایش دهد یا دست کم با اعمال فشار بر عربستان سعودی در یمن مانع از اقدامات خرابکارانه ریاض در سوریه شود.

 

شاید بتوان سخنان ولادیمیر دیدوشکین سفیر روسیه در صنعا را در راستای عزم روسیه برای مقابله با ائتلاف ضد مقاومت در یمن ارزیابی کرد. دیدوشکین می‌گوید: "جنگنده های سعودی می گویند پایگاه های نظامی و مواضع جنبش انصار الله را هدف می گیرند اما متأسفانه اغلب به مناطق مسکونی به ویژه خانه های شهروندان حامی جنبش انصار الله یا هواداران علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن حمله می کنند.» وی در ادامه توپ را به زمین عربستان انداخته و می‌گوید که پایان بحران یمن هم اکنون به تصمیم ریاض وابسته است. اما مهم ترین بخش صحبت های سفیر روسیه حمایت وی از نقش انصارالله در مبارزه با گروه تروریستی القاعده در جنوب شبه جزیره عرب است.

 

کمکهای موشکی روسیه به انصارالله

از طرفی دیگر در رزوهای اخیر اخباری مبنی بر ارسال کمک های موشکی روسیه به نیروهای مقاومت یمن شنیده می‌شود که خود گواهی بر مدعای حضور قطعی روسیه در جنگ یمن است. يکي از رهبران جنبش انصارالله اعلام کرد، حوثي ها موشک هاي بسيار پيشرفته روسي دريافت کرده اند که بسيار دقيق هستند و مي تواند تاسيسات نفتي عربستان را هدف قرار دهند. «هادي العجيلکي» با بيان اين که انصار الله دهها موشک از اين نوع را در اختيار دارد افزود، اين موشک ها استراتژي عربستان در نبرد تجاوزکارانه کنوني‌اش عليه ملت يمن را تغيير خواهد داد. وي توضيح داد، دستگاه هاي اطلاعاتي اعراب عاجز از آن هستند که بتوانند تعداد و محل استقرار اين موشک‌ها را شناسايي کنند. العجيلکي خاطرنشان کرد، اين موشک ها به قدرت و دقت شهرت دارند و يک تهديد راهبردي بزرگ براي عربستان و تاسيسات نفتي و اقتصادي رژيم آل سعود و همچنين نيروي دريايي مصر به شمار مي‌رود.

 

تماس روسیه با مهم ترین متحد انصارالله یعنی ایران احتمالاً می تواند حاکی از شکل گیری ائتلاف جدید برای مقابله با ماجراجویی‌های غرب و متحدین منطقه‌ای آن در غرب آسیا باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۴
چند تا بزنه به نفت عربستان قیمت نفت بره بالا
33
0
ناشناس
۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۲
مگه روحانی و ظریف و زنگنه میذارند نفت گرون بشه
SNIPER
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
سالها پیش دشمن به این شکل به کشورهای ما نزدیک نبود و این اتحاد غرب و شکه کرده وگرنه روسیه با این همه منابع نیاز به جنگ و کشورگشایی نداره، همه یادشون میره که آمریکا همه جا رو بهم ریخته و تا روسیه تکون میخوره همه صداشون درمیاد، اینگار نمی بینن که غرب با هبری آمریکا چه بی نظمی نوینی و درست کردن. روسیه الان باید حمایت بشه نه تحقیر این ائتلاف به نفع منطقه ماست
21
0
seyed ali
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۶
الحمد لله.فعلا سیاست خوبی رو پیش گرفته
23
0
ناشناس
Germany
۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۸
انصارا.. اگه دترن پس منتظر چین؟ بزنن دیگه..
2
0
حامد
۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲
عزیز انصارالله از اول هم میتونست بزنه ولی هوشمندانه رفتار کرده که نزده جون عربستان با هجمه رسانه ای وانمود میکنه که یمنی ها لشگر ابرهه هستن و این جنگ جنگ شیعه و سنی هست نه جنگ عربستان با یمن. و تا وقتی که سنی های یمن به این نتیجه نرسن که دشمن واقعی عربستانه و نیان وسط ، انصارالله بزنه جنگ داخلی شکل میگیره و جن داخلی تمومی نداره چون نمیدونی باید با کی بجنگی. حتی فاجعه منا هم ب تلافی اون موشکایی بود که تعدادی از سگای گندشون رو به درک فرستاد و انتقام از ایران. راستی از این حرومزاده های بعید نیست گه ی موشک به مکه یا کعبه بزنن بعد بگن کار انصارالله بود .پول و رسانه هم که دارن، اونوقت همه جهان اسلام .....
امیر
United States of America
۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۵
این نشون میده که روسیه به محور مقاومت ملحق و حسن روحانی و دارودسته از این محور خارج شدند.
3
0
طرفدار
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۲
پوتین بر عکس بعضیا یه مرد واقعیه. اگه بین پوتین و روحانی رفراندوم بذارن من به پوتین رای می ذم چون منافع ملی را بر منافع میلی ترجیح می دهد.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار