به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، سید محمدصادق خرازی رییس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان ظهر امروز با حضور در دانشگاه زنجان در برنامه ای که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان (دفتر تحکیم وحدت ) تدارک دیده شده بود با موضوع “اصلاحات اصیل” به سخنرانی پرداخت .
خرازی با بیان تعریفی از اصلاح طلبی اصیل، گفت: اصلاح طلب به معنای واقعی کسی است که مبنای اندیشه و تفکرش همان مبنایی باشد که اسلام با آن متولد شده است .
دبیر حزب ندای ایرانیان، علی علیه السلام را پیشگام اصلاح طلبی دانست و تصریح کرد: مدینه النبی از همان آغاز و همان روزی که پیامبر عدالت و رحمت، بعثت را در اختیار گرفته و به رسالت نبوی مبعوث شدند و از همان طلوع صبح مظفری که علی علیه السلام به عنوان پیشگام جریان اصلاح علوی حاکم و خلیفه مسلمین شد، اصلاحات در تفکر ما مسلمانان و ما محبان اهل بیت ریشه گرفته است و لذا اصلاحات را نمی توان بدون بستر تاریخی آن تعریف کرد.
وی گفت: اصلاح طلب واقعی کسی است که مبنای فکری اش را با آهنگ موزون استقلال، آزادی، حاکمیت نقش مردم، کرامت انسانی، حقوق بشر و حقوق اقلیت ها و حقوق مردم به عنوان پشتوانه فکری خود در نظر بگیرد.
خرازی با اشاره به اینکه اصلاح طلب واقعی کسی است که برای تبیین گفتمان واقعی اصلاحات دچار افراط و تفریط نشود و سره را از ناسره بتواند تشخیص دهد، افزود : اصلاح طلب واقعی نباید به گونه ای عمل کند که رفتار، منش، کلام و سخنش برای نظام و کشور هزینه داشته باشد و نباید به گونه ای باشد که به نام دفاع از مقدسات و حریم ولایت، آزادی ستانی و مردم ستیزی و واقعیت گریزی در جامعه بکند و این چنین تفکری در متن اصلاحات واقعی و عینی، در طول تاریخ می تواند به صورت تدریجی و گام به گام تاثیرات شگرف خود را داشته باشد .
دبیر حزب ندای ایرانیان گفت: اصلاحات و اصلاح طلب واقعی کسی است که بین منافع ملی ، اقتدار ملی و توان ملی مردم ، جامعه و کشور تمایز قائل شود .
وی دوره خاتمی را دوره تعامل ، گفت و گو ، تبیین گفتمان ها و بیان نقطه نظرات مختلف دانست و تصریح کرد : اگر به تاریخ سال های ۷۶ تا ۷۹ بنگریم و به صورت کلامی بخواهیم مسایل آن روزها را دنبال کنیم به یک نکته مهم خواهیم رسید و آن این بود که حماسه دوم خرداد در جهت تعامل ، گفت و گو و ایجاد یک رابطه مستقیم با تمام کنشگران سیاسی و اجتماعی بود و اتفاقات تلخی صورت گرفت و واکنش های رقبا و شاید بی تدبیری رفقا باعث شد حوادث مقداری از مسیر موجود خود به جریانات تند و دیگری که با ادبیات گفتمان و گفت و گو فاصله داشت گرایش پیدا کند.
خرازی با اشاره به اینکه ، سیاست فشار و چانه زنی و کم کم بیان عبور از خاتمی وضعیت را در کشور با بحران های جدی و عملی روبه رو ساخت ، گفت : این وضعیت نه خواست شخص شخیص رهبری اصلاحات بود و نه خواست بزرگان خیر اندیش کشور بود و نه خواست تمام کنش گران اجتماعی و سیاسی ایران بود . متاسفانه این واقعیت تلخ بر شبستان بلند حرکت اجتماعی و سیاسی در اصلاحات در ایران سایه انداخت .
دبیر حزب ندای ایرانیان، گفت: اگر یک تحقیق اجمالی و بررسی جزئی بکنیم، در خواهیم یافت که از سال های نخستین پیروزی دوم خرداد ، یعنی پیروزی جریان فکری در کشور، نهادینه شدن اندیشه گفت و گو که پیام آور مردم سالاری و دموکراسی در ایران بود تا دوره اول ریاست جمهوری خاتمی، مدارا و گفت و گو فلسفه زندگی جمعی و اجتماعی همه کنش گران سیاسی بود .
خرازی با بیان اینکه، ادبیات تند و تلخ از خیمه اصلاحات نخست بیرون نیامده است ، افزود : این ادبیات تند را رقبایی بوجود آوردند که هر روز برای اصلاحات یک نسخه تلخی می پیچیدند و اصلاحات چاره ای نداشت که وارد یک معرکه دیگری شده و از همان روز نخست تاکنون اگر کسی به آراء و اندیشه های بزرگان رده اول اصلاحات توجه کند یک پیام از آن پیدا می کند و آن پیام تامل و مدارا و ایجاد یک گفتمان بین همه اقشار یک جامعه بود و به هیچ وجه اصلاح طلب واقعی به دنبال تحمیل دیدگاه خود یا تلخ شدن فضای سیاسی و یا تحمیل دیدگاه های انتزاعی نبود و نخواهد بود .
وی با اشاره به اینکه، ماجراهایی که در کشور رخ داد و تندروی هایی که در کشور صورت گرفت جانب فضای جامعه را متشنج کرد ، گفت : حق مطلب این است که ما با هم صادقانه سخن بگوییم و مطالب را بیان کنیم و نه می توان در این دوره کسی را با کلام فریب داد و نه می توان در این جهان انفورماتیک و اینترنت و جهانی که کوچک شده و همه به هم مرتبط اند و ارتباط مجازی دارند با قلم و با سخن ساحری کرد زیرا چنین واقعیتی از درون تمام وقایعی که از درون این نظام جمهوری آمده است مشهود است. چه جریاناتی و چه باورها و گروه های فشاری یک روز با نام دخمه و مدعیان انصار و دیگران هم هرچی که اسم خود را می گذاشتند صحنه اجتماعی و سیاسی ایران را متشنج می کردند .
مشاور سابق رئیس جمهور اصلاحات گفت: واقعیت این است که ما با پدیده های ناخواسته ای روبه رو شدیم و برخی سخن عبور از خاتمی دادند و شخصیت بی نظیر و استثنایی معنوی اصلاحات را نقد کردند و بعضی هم جلوتر رفتند و خروج از حاکمیت و نظام را سر دادند و این ها همه وقایع تلخی است که بر شبستان تاریخ این سرزمین رخ داده است.
دبیر حزب ندای ایرانیان افزود : نمی توانیم بگوییم میزان اقتدار ملی به رفتار اقتدار گونه دولت و حاکمیت است و نه این طور نیست . اقتدار و قدرت ملی با نقش مردم تجلی می کند و اگر مردم با تمام جامعه تامل داشته باشند مطمئن باشند و باشیم که سرزمین و انقلاب ما و حیات طیبه ای که نام آن جمهوری اسلامی است از گزند همه حوادث خارجی و داخلی مصون می ماند .
وی تصریح کرد: مردم مهم ترین و تعیین کننده ترین عنصر متضمن پیروزی و توسعه سرزمینی به نام ایران هستند و اگر این مردم جدی گرفته شوند ، در ساحت مقدس این سرزمین اتفاقی رخ نمی دهد و تمام مشکلات ما این است که مردم را قبول نداریم .
خرازی با اشاره به اینکه در شأن نظام نیست که میرحسین موسوی در حبس بماند، افزود: میرحسین موسوی را مظلوم میدانم و باید شرایطی فراهم شود که ایشان موقعیت خود را در جامعه به دست آورد.
وی با بیان اینکه اگر کسی خلاف نظر رهبری عمل کند از نظر ما تایید نمیشود، تصریح کرد: ما معتقد هستیم که همه باید در چارچوب منویات مقام معظم رهبری عمل کنیم و اگر تاکنون بر اساس این چارچوب حرکت میکردیم بسیاری از مسائل و مشکلات کنونی به وجود نمیآمد.
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان عنوان کرد: رهبری فصل الخطاب تمام اعمال و رفتار ماست و اصلاحات بدون در نظر گرفتن مبانی اصیل قانون اساسی به جایی نمیرسد.