به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، طی دیروز و امروز نشست هایی با موضوع ازدواج و خانواده در دانشگاه های بیرجند با حضور حجه الاسلام دهنوی کارشناس مسائل خانواده برگزار شد که با استقبال پرشور دانشجویان همراه بود.
یکی از دلایل استقبال زیاد دانشجویان مطمئنا استفاده از این استاد صاحب نظر و متخصص در امر ازدواج بود اما مبتلا به بودن دانشجویان و اساتید به موضوعات سبک زندگی و بهره گیری از موضوعاتی به روز همچون ازدواج که نیاز به گفتمان سازی محتوایی در سطح جامعه دارد می تواند دومین دلیل حضور حداکثری دانشجویان باشد.
دانشگاه برای هر جامعه ای به ویژه جامعه اسلامی از ارکان به حساب می آید و دانشجو در آن نقش جدی دارد و اگر قرار است دانشگاه اقتدار آفرین باشد بایستی سلامت اخلاقی داشته باشد.
یکی از موضوعاتی که جزء رسالت های قرآنی ماست ازدواج است، سنی که دانشجویان در آن قرار دارند سنی است که باید به فکر ازدواج باشند و دشمنان نظام و دانشگاه می خواهند این سلامت را را از محیط دانشگاه و قشر دانشجو بگیرند.
دانشگاهی که دچار چالش های اخلاقی باشد دیگر نمی تواند اقتدارآفرین باشد.اگر سلامت دینی و سلامت اخلاقی بر دانشگاه حاکم باشد امثال دکتر شهریاری و احمدی روشن تحویل جامعه داده می شود.
هرچند خانواده نیز در ازدواج دانشجویان تاثیر بسیار دارند اما این دلیلی بر غفلت مسئولان ذیربط نیست.
از نگاه اسلام اگر بین ازدواج ودرس قرار باشد یک انتخاب صورت بگیرد با توجه به قرآن باید ازدواج کرد و ادامه تحصیل هر دوزوج نباید مانعی برای ازدواج آنها باشد.
هرچند عده ای نسبت به این موضوع کم توجه هستند و برای فعالیت در این حوزه کم لطفی هایی داشته اند، اما استقبال دیشب دانشجویان دانشگاههای بیرجند، شاهد این مدعی بود که قشر فرهیخته جامعه و دانشگاهی تشنه این موضوعات هستند.
شاید علت این امر این باشد که دانشجویان دیگر دریافته اند که نسخه های غربی برای زندگی آنان راهگشا نخواهد بود و شاید مهمتر از آن، علت مشکلات فعلی زندگی خود را در دخالت غربی ها در فرهنگ و آداب و سنن خویش می بیینند.
در هر حال؛ علت هرچه که باشد استقبال پرشور از چنین برنامه ای حاکی از آن است که جای کار در این موضوعات فراوان است و بهتر است آن دسته از عواملی که در کار برنامه ریزی هستند روی موضوعات اینچنینی که نیاز روز مخاطب است کار بکنند.
موضوعاتی که نه تنها مورد استقبال مخاطب قرار می گیرد، بلکه در حل مشکلات قشر فرهیخته که خود نیز باید بدنبال کشف راه حل برای مسائل جامعه باشند، نیز کارگشا است و می تواند در بحران های فرهنگی جامعه که امروزه دیگر همگان با آن دست و پنجه نرم می کنند مثمر ثمر باشد.
البته نکته دیگری که در برگزاری چنین برنامه ای به چشم می خورد موضوع ازدواج است، چراکه سخنران این همایش بیشترین آثارش در مورد ازدواج و خانواده می باشد و استقبال دانشجویان از این برنامه می تواند این پیام را هم برساند که مسئله ازدواج در نگاه مسئولین باید پررنگ تر شود زیرا از دغدغه های مهم نسل جوان می باشد.
به عقیده کارشناسان، مسئله ازدواج از موضوعات مهمی است که پرداختن به آن و گام نهادن در راه رفع مشکلات آن می تواند چاره ساز خیلی از موضوعات باشد چراکه اگر نیاز قشر جوان جامعه که بعنوان نیرومحرکه یک کشور محسوب می شود از این حیث برطرف شود و به نوعی به آرامش روحی برسد، می تواند با فراغ بال و تمرکز حواس به اولویت های جامعه خویش بپردازد و برای مشکلات چاره اندیشی کند.
با تمام مشکلاتی که در راه حل معضلات فرهنگی وجود دارد، این امید می رود که مسئولین فرهنگی و دانشگاهی وقت بیشتری برای پرداختن به این موضوعات بگذارند و با برنامه ریزی بهتر بجای اینکه دانشگاه را محل جنگ احزاب کنند، مکانی برای ارائه نظرات و پیشنهادات و چاره اندیشی های کارشناسان این حوزه بکنند.