به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، دانشگاه زنجان روز گذشته فضایی منحصر به فرد را تجربه کرد و میزبان کسی بود که تمامی تلاشش نشان دادن چهره ای موجه از اصلاح طلبان در حیطه نظام بود.
خرازی با تصویرسازی خودساخته از برخی اصلاح طلبان به دنبال القای انقلابی و ولایی بودن افرادی بود که تجربه تاریخی ملت خلاف این مسئله را نشان می داد و کار تاجایی پیش رفت که خرازی در برابر سئوالات مستدل و منطقی دانشجویان دانشگاه زنجان، پاسخ هایی دادند که برای دانشجویان قانع کننده نبود.
پس از سخنرانی ابتدایی خرازی نوبت به پرسش های دانشجویان از وی رسید. در ابتدای امر نماینده انجمن اسلامی پیرو خط امام که دوستانش در خلال برنامه مکررا از خرازی انتقاد می کردند، پشت تریبون رفت.
وی از خرازی پرسید: شما گفتید لیستی از اصلاح طلبان داشته اید که به دشمن گرا می دهند و که اگر این طور باشند قطعا خائن هستند و اگر لیستی ندارید، این اولین باری نیست چنین تهمت هایی زده می شود و حق الناس است و باید جواب داده شود؛ اگر هم لیستی دارید چرا ارائه نمی دهید؟
مسئول سیاسی انجمن اسلامی پیرو خط امام(ره) در ادامه و در قالب سئوالی دیگر این چنین خرازی را مورد خطاب قرار داد که شما قطعا قرائت خاص از اصلاحات دارید و اما آن اتفاقی که افتاده این است که حاکمیت می خواهد شما را به عنوان اصلاح طلب در جامعه بقبولاند و بقیه را رد کند، آیا میرحسین موسوی اصلاح طلب نیست؟
خرازی به این دو سئوال این گونه پاسخ داد: لیست، قصه ای است که قصه هفت افلاک شده و حق با شماست و اگر لیستی هست باید ارائه شود و اگر غیر این است چرا مطرح می کنند و در مصاحبه بنده هم شیطنت کردند و دقیق منتقل نکردند. بعدا هم سعی کردم که کاملا شفاف بگویم و معتقد به این هستم که در دوران اصلاحات ما گرفتار آفت نگاه به برون از مرزها شدیم و برخی این کارها را در صدای آمریکا و بقیه رسانه ها کردند.
دبیر حزب ندای ایرانیان تصریح کرد : برای حرف خود بنده درباره ارائه لیست، فضایی ایجاد شد که من، دوستان اصلاح طلب در ایران را متهم می کنم و اصلا چنین نظری ندارم و معتقدم کسانی که داخل کشور ماندند و مقاومت کردند و بالاخره نقش جدی داشتند و مردان بزرگ و با فضیلتی هستند، هیچ گونه اتهامی به گردن این ها نیست و منظور بنده کسانی بود که چشمشان به خارج از کشور رفت و جایزه های آن چنانی گرفتند و در شکار نیروهای جوان ما نقش داشتند.
خرازی که قصد داشت به نحوی دوستان اصلاح طلب خود در داخل کشور را راضی کند، تیغ انتقاد خود را به سمت اصلاح طلبان فراری گرفت و گفت: در واقع مخاطبان من اصلاح طلبان و همراهانم در داخل کشور نیستند و مخاطب من کسانی هستند که در این ماجرا رفتند و سخاوت مندانه کشور را فروختند و باید این ها را شناخت .
وی در جواب به سئوال دوم درباره نماد اصلاح طلبی بودن نیز این گونه پاسخ داد: من نماد اصلاح طلبان نیستم و این حرف اشتباه و نادرستی است. از دهه شصت تفکراتم مشخص بوده و هست و اولین حکم را هم از رئیس دولت اصلاحات گرفتم و عضو هیئت امنای وی شدم و الان هم به صورت متناوب با وی جلسات هفتگی دارم .
در شان نظام نمیدانم میر حسین در حصر باشد
وی افزود : من میر حسین موسوی را مظلوم و اصلاح طلب می دانم و در شان نظام نمی دانم او در حصر باشد. قرائت ما از اصلاح طلبی قرائت مشترکی است و ما اهداف اصلاح طلبی را باصدای بلند در مرام نامه حزب گفتیم و خواهیم گفت و مضیقه های زیادی را هم تحمل کرده ایم و عقیده داریم که باید مقاومت کنیم .
مجری برنامه که اسماعیل نوری، دبیرانجمن اسلامی دانشجویان بود، جلسه را با پرسشی کتبی پیش برد و این گونه پرسید: که آیا این مسئله برجام به نتیجه خواهد رسید یا نه؟
دبیرحزب ندای ایرانیان به این پرسش کتبی پاسخ داد: من یک دیپلمات هستم و برداشتم این است که با دغدغه ها و نگرانی ای که رهبر انقلاب فرمودند، می توانیم در برجام به نتیجه و جمع بندی برسیم و برجام را عملی می دانم و امیدوارم دیپلمات ها بتوانند با دغدغه های و نگرانی هایی که هست، برجام را به نتیجه برسانند .
سئوال سوم توسط نماینده بسیج دانشجویی از صادق خرازی پرسیده شد.
مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه زنجان خطاب به خرازی گفت: به گفته شما رئیس دولت اصلاحات، رهبر جبهه اصلاحات است. وی در فروردین ماه ۹۳ در جمع مردم اردکان گفت که دولت بشار اسد، دولتی فاسد، خیانت کار و مستبد است و شما هم در تیرماه امسال در شبکه خبر گفتید که برخی روشنفکران ما می گویند چرا از بشار اسد حمایت می کنیم؛ در حالی که بشار اسد محور مقاومت است؛ بنابراین سئوال بنده این است که مستکبر و ظالم چطور می تواند محور مقاومت باشد. به گفته رئیس دولت اصلاحات این دولت خیانت کار است، پس دلیلی هم ندارد که چنین دولتی محور مقاومت باشد؟
وی در سئوال دیگری در رابطه با قطعنامه ۵۹۸ با توجه به حضور خرازی در شورای عالی جنگ پرسید که نظر شما در مورد قطعنامه ۵۹۸ چیست و نقش هاشمی در موضوع قطعنامه چگونه بود؟ چون خیلی ها هاشمی را خائن بزرگ به ملت ایران در این موضوع می دانند .
خرازی در جواب به این دانشجو گفت: این صحبتی که از رئیس دولت اصلاحات مطرح کردید را اولین بار است که می شنوم و تقریبا ماهی دو جلسه داریم و نمی دانم منبع این حرف شما کجاست و تا آنجایی که اطلاع دارم وی بعد از سال ۹۳ سخن عمومی نداشته و صحبت های عمومی وی قطع شد. وی مقاومت را تایید می کند و از نقش مقاومت به نیکی یاد کرده است.
وی بعد از دیدن منبع صحبت های رئیس دولت اصلاحات که توسط سئوال کننده به او ارائه داده شد و منبع خبر جهان نیوز بود،در اقدامی غیر منطقی گفت: من برای این خبرگزاری دو ریال هم ارزش قائل نیستم .
خرازی ضمن ادعای مطلع بودن از نظریات رئیس دولت اصلاحات ادامه داد: این خبرگزاری ها جنگ روانی درست می کنند و عده ای هم می آیند و فحش می دهند و بعد برای رئیس دولت اصلاحات پرونده درست می کنند .
دبیر حزب ندای ایرانیان در پاسخ به سئوال دوم درباره قطعنامه ۵۹۸، در سخنانی احساسی؛ که به علت فضای جنجالی که توسط دانشجویان و آن هم با پرسیدن سئوالهای مستند ایجاد شده بود، گفت: هاشمی مظهر مقاومت و ایستادگی در دوران جنگ تحمیلی بود و کسی بود که ثابت کرد یک روحانی در زمان غیبت امام زمان (عج) می تواند فرمانده جنگ باشد و هاشمی اختیاراتی که از امام (ره) گرفته بود که به کسی داده نشده و قطعنامه در مقطعی به وجود آمد که کشور مواجه با مشکلاتی در داخل بود .
خرازی به شبهه افکنی های خود در بین دانشجویان ادامه داد و این درحالی بود که صحبت های وی با اعتراض شدید دانشجویان روبه رو بود .
او در شبهه افکنی دیگری این چنین بیان کرد: که امام (ره) قطعنامه را پذیرفت و هاشمی و روحانی در جبهه بودند که امام (ره) سران سه قوه را خواست و جلسه سه قوه را تشکیل و فرمودند که با این ادعا که فرماندهان گفتند و نسل سوزی صدام در حلبچه و غیره، خواستم اعلام کنم که جنگ را تمام و صلح کنید. اصلا ماجرای جنگ و اتفاقاتی که آن دوران افتاد باید آسیب شناسی شود .
در ادامه دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان (دفتر تحکیم وحدت) خطاب به خرازی گفت: در تکمیل فرمایشات شما بهتر بود که رئیس دولت اصلاحات سال ۸۸ موضع بهتری نسبت به وقایع اتخاذ می کرد .
خرازی که نسبت به این جمله میزبان برنامه شاکی شده بود، تصریح کرد: شما از کجا می دانید وی صحبت نکرد؛ بلکه ایشان ادعای نه غزه، نه لبنان را نپذیرفتند و اعتقاد هم به این نداشتند و اعتقاد به مقاومت مردم دارند. وی از سال ۸۸ به بعد هیچ تریبونی برای صحبت کردن نداشت و من معتقدم کنشگران سیاسی کشور چه از طیف ما و چه از طیف های دیگر اگر طبق منویات رهبری عمل می کردیم، امروز این انشقاق به وجود نمی آمد .
خرازی در ادامه افزود: من می دانم و اطلاع دارم که رهبر انقلاب با ممنوع التصویر شدن رئیس دولت اصلاحات موافق نبودند و دادستان تهران وقتی پیش ایشان رفتند گفتند که چرا شما این کار را کردید که دادستان گفت: رئیس قوه گفته است و ایشان گفت: کشور سیستم دارد و من دخالت نمی کنم .
یکی دیگر از دانشجویان نیز ضمن بیان روندی منطقی و مستدل، ادعاهای خرازی را نقد کرد و گفت: نکاتی که شما درباره اصلاحات اصیل گفتید با واقعیت مطابق نیست، شما اصلاحات را برخواسته از اسلام دانستید و ما هم امام حسین (ع) را بزرگ مرد اصلاح طلب تاریخ می دانیم و آن چیزی که اصلاح طلبان بیرون می گویند فرق میکند . رئیس دولت اصلاحات در دومین سالگرد دوم خرداد در دانشگاه تهران گفتند که اگر دین هم در برابر آزادی قرار بگیرد، این دین است که باید محدود شود و نه آزادی .
وی خطاب به خرازی گفت: چرا شخصیت از نظر شما بی نظیر اصلاحات، این حرف را می زند؟ و وقتی کشور هشت ماه دچار آن فتنه شد و جاسوس ها و ارتباطها با بنیاد های جاسوسی اسرائیل توسط اصلاح طلبان صورت گرفت و کشور را به بحران بردند، رئیس دولت اصلاحات یک بار هم برائت نجست. تا آخرین لحظه و حتی بعد از اتفاقات تلخ عاشورا موسوی بیانیه داد و بیانیه هم یک تریبون رسمی بود.
دبیر حزب ندای ایرانیان که جوابی برای این سئوالات نداشت، به خلط مبحث پرداخت و در سخنانی غیر علمی و غیر منطقی گفت: مطالب شما شبهه افکنانه است و اینها چه حرف هایی است که شما می زنید. اختلافات سال ۸۸ به بعد را با اتهام در دوره های قبل قاطی نکنیم و کنش های اجتماعی بعد سال ۸۸ خاص خودش است و نیازمند آسیب شناسی است.
وی در واکنش به سئوال پیرامون موسوی، ابتدا در تمجید از وی گفت: بنده در ستاد موسوی بودم و معتقدم موسوی به مراتب بهتر از احمدی نژاد بود و نتیجه را هم آقایان دیدند؛ ولی حالا مردم رای ندادند.
خرازی در ادامه سیاست یکی به نعل و یکی به میخ زدن خود را این گونه پیش برد و تصریح کرد: کار موسوی در اعلام برنده قطعی بودن، مورد قبول نیست و پسند انقلاب و نظام نمی دانم که بریزیم در خیابان و در کف خیابان بخواهیم نتیجه انتخابات را تعیین کنیم و معتقدیم کار سیاسی و حزبی در کف خیابان جواب نمی دهد. اینکه برخی کسانی که ۱۴ میلیون رای داده را، خس و خاشاک بنامند، پذیرفته شده نیست و رهبر انقلاب گفتند که راهپیمایی نکنید و کردند و نتیجه کسی که مقلد رهبری نبود و دروغ گفت، همین شد که الان می بینیم .
در سئوالی دیگر از خرازی پیرامون نامه رئیس دولت اصلاحات به جرج بوش پرسیده شد که شما وی را حامی مقاومت دانستید؛ در حالی که وی در این نامه صراحتا صحبت از دست برداشتن جمهوری اسلامی از حمایت از محور مقاومت کرده بود.
خرازی پس از شنیدن این سخنان با رد این قضیه گفت: بنده وجود چنین نامه ای را از اساسا رد می کنم؛ زیرا مجوز چنین نامه نگاری هایی به ما داده نشده بود.
وی در ادعایی جالب افزود: هرچه مصاحبه از من پیرامون این نامه در رسانه ها وجود دارد را، تکذیب می کنم.
لازم به ذکر است،بارها و بارها در خلال این برنامه بسیاری از دانشجویان اصلاح طلب دانشگاه که از سخنان خرازی در حمایت از نظام و رهبری برآشفته شده بودند، با هیاهو صحبت های وی را قطع کردند که خرازی نیز هر بار ، تذکری به این افراد داده و با بیان تند ایشان را مخاطب قرار داده و آن ها را افرادی دانست که به بقیه احترام نمی گذارند.
این برنامه بیش از دو ساعت به طول انجامید و سپس خرازی برای انجام سخنرانی در دفتر حزب جدیدالتاسیس ندا به داخل شهر زنجان رفت.