به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متولی زاده در نشست شورای سیاست گذاری کنفرانس ملی دانشجویی مهندسی برق ایران گفت: دغدغههای زیادی در مورد صنعت برق وجود دارد؛ صنعت برق به دنبال آن است که رشد در حوزه توسعه مولدین مقیاس کوچک را به وجود آورد.
وی افزود: رشد در حوزه توسعه مولدین مقیاس کوچک میتواند در مورد مصرف و نیاز صنایع و مشترکین در شرایط پسا تحریم بهبود بخشد و در نهایت موجبات رونق صنعتی را در کشور به وجود آورد.
متولی زاده پاسخگویی به نیازها را با توسعه انرژهای نو همراه دانست و تاکید کرد: ظرفیتهای خوبی در این مورد به واسطه پیگیریهای صورت گرفته به وجود آمده است که موجب شده که این ظرفیتها در بودجه سال ۹۲ در قالب بندهایی به تصویب برسد.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان افزود: تمامی حمایتهای صورت گرفته در قالب قانونی به اسم قانون حمایت از صنعت برق به صورت دائمی در آمده است؛ این قانون با هدف رفع موانع تولید و از میان بردن مشکلات سرمایه گذاران نگاشته شده است.
وی قیمت انرژی در کشور را غیر واقعی دانست و تاکید کرد: قیمتی که به مردم گفته میشود با حمایت دولت و اعطای یارانه محاسبه شده است؛ اگرچه در سال ۸۳ افزایش جزئی در قیمت برق داشتیم ولی پس از آن این افزایش قیمت منتفی شد.
متولی زاده افزود: پایین بودن قیمت نفت و کاهش سرمایه گذاریها در این باب سبب شده است که بخش خصوصی و سرمایه گذارها رقبت زیادی به فعالیت در حوزه با هدف اصلاح الگوی مصرف نداشته باشند.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان در مورد هدف برپایی از کنفرانس ملی دانشجویی مهندسی برق ایران گفت: این کنفرانس با هدف آشنایی تشکلها، سندیکاها، سرمایه گذاران بخش خصوصی و فعالان حوزه خدمات شهری با ظرفیتهای موجود در استان در حوزه برق و صنعت است.
وی یکی از اهداف برپایی این کنفرانس را بالابردن رغبت سرمایه گذار و توجه به انرژیهای نو دانست و تاکید کرد: دربرخی از کارگاههای این کنفرانس در مورد مباحث فنی و اجرایی انرژیهای نو صحبت میشود، از مسئولین اجرایی این کنفرانس قول گرفته شده است که کارگاهی با موضوع مولین مقیاس کوچک را نیز در دل این کنفرانس بگنجانند.
متولی زاده خواستار توجه بیشتر به انرژیهای نو شد و افزود: وزارت نیرو و دولت در بخشنامهای خطاب به سرمایه گذاران این نوید را دادهاند که در صورت همکاری در مورد انرژیهای نو، از دستاوردهای آنها به نرخ خوبی خریداری میکند.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان تصریح کرد: فرهنگ در مورد انرژی و نحوه استفاده از آن نقش بی بدیلی را ایفا میکند؛ افرادی که در این کنفرانس شرکت میکنند، آموزش میبینند که باید با چه فرهنگی از انرژی بهره بجویند و با مدیرت تقاضا، اثر بخشی زیاد و هزینه کم از انرژِی بهره مند شوند.
وی با اشاره به توسعه ساخت مولدهای مقیاس کوچک بیان داشت: در این حوزه میتوان با همکاری سرمایه گذاران، گاز مصرفی را به مولد تبدیل کنیم و پس از آن برق را حاصل کرده و در نهایت از آن به عنوان سرمایش و گرمایش بهره بگیریم و برق مازاد خود را به فروش برسانیم.
متولی زاده گفت: تولید مولدها میتواند با حمایت سرمایه گذاران در داخل واحدهای شهرداری توسعه یابد؛ ظرفیت در توسعه مولدها در استان موجود بوده و تنها به حمایت و همکاری نیازمند است.