به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، چهاردهمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران با حضور محمد حاجرسولیها، مشاور وزیر نیرو و دیگر مسئولان استانی در تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان از صبح امروز آغاز به کار کرد.
محمد حاجرسولیها، مشاور وزیر نیرو در افتتاحیه این کنفرانس اظهار کرد: اکثر مناطق کشور خشک، نیمه خشک و بیابانی است و با توجه به گرمای هوا و تغییر اقلیم در اکثر نقاط کشور با بحران آب مواجه هستیم.
وی ادامه داد: در شش حوزه اصلی کشور که تقسیمبندی آبی کشور است، پراکندگی زیادی داریم و در سال آبی گذشته برخلاف اینکه نسبت به متوسط درازمدت 18 درصد کاهش بارندگی داشتهایم، در خیلی از نقاط مهم این رقم به 40 درصد کاهش رسیده و این مدیریت کار ما را با مشکل مواجه کرده و اگر با دوراندیشی و نگاه علمی مدیریت نشود قطعا به مشکل بر میخوریم.
مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه در کشور ما به کارهای غیرسازهای آنطور که باید توجه نشده، گفت: البته اگر اقدامات سازهای هم نبود 75 تا 80 درصد جریانات سطحی را نمیتوانستیم مدیریت کنیم.
حاجرسولیها بیان کرد: تبخیر و درجه حرارت از دیگر مشکلاتی است که در حوزه سدها با آنها مواجه هستیم، حدود یک میلیارد و 900 میلیون متر مکعب در کشور تبخیر آب داریم که از این رقم 355 میلیون متر مکعب معادل 18 درصد مربوط به چاهنیمهها است که این ضرورت توجه به این استان را بیشتر میکند.
وی تاکید کرد: باید مصرف کشاورزی را از 90 درصد به 75 درصد برسانیم
مشاور وزیر نیرو افزود: در توزیع آب باید نگاه ویژه داشته باشیم و مصرف کشاورزی را از 90 درصد به 75 درصد تا سال هزار و 420 برسانیم.
حاجرسولیها همچنین گفت: در حال حاضر 52 درصد آب کشاورزی از طریق آب های زیرزمینی و 48 درصد از طریق آبهای سطحی تامین میشود و در بحث آب شرب نیز، 63 درصد از آبهای سطحی تامین میشود.
وی ادامه داد: عمده مصارف آبی کشور از حوزه آبهای زیرزمینی است که نیازمند توجه و بازنگری است، استان خراسان جنوبی تمام آب شرب خود را از آبهای زیرزمینی تامین میکند که یک چالش بزرگ است.
مشاور وزیر نیرو خاطرنشان کرد: هفت هزار هکتار از باغات پسته در استان کرمان سالانه به زغال تبدیل میشود، 296 هزار از شبکههای آب و فاضلاب در معرض تزلزل قرار دارند.
حاجرسولیها افزود: در طول برنامه پنجم توسعه، 38 سد در کشور به بهرهبرداری رسیدهاند و امسال نیز با تنگنای شدید مالی 9 سد را در برنامه داریم که سه یا چهار سد را برای امسال در اولویت قرار دادهایم.
وی در پایان تاکید کرد: باید از طرفیت این کنفرانس برای چگونگی مدیریت بحران آب استفاده کنیم.
غلامرضا عزیزیان، دبیر چهاردهمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران نیز در این مراسم اظهار کرد: 350 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده که پس از بررسی توسط کمیته داوران، 112 مقاله به صورت شفاهی و 185 مقاله به صورت پوستر پذیرفته شد.
وی افزود: میزدگردهایی در زمینه مشکلات تالابها، راهبردی مناسب برای مکانیابی مزارع پرورش ماهی در قفس در سواحل جنوبی، کاهش تبخیر در پیکرههای آبی برای تبادل نظر و بهرهمندی از نظرات شرکتکنندگان در مدت برگزاری همایش برگزار میشود.
دبیر چهاردهمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران ادامه داد: ارائه مقالات در دو نوبت صبح و عصر تا فردا شب ادامه خواهد شد، امیدواریم با برگزاری این کنفرانسها گام مهمی برای برطرف کردن مشکلات آبی کشور برداشته شود.