به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز؛ دانشگاه ها در جوامعی با مختصات جامعه ایرانی فقط یک آموزشگاه رسمی نیستند. دانشگاه ها به ماهو دانشگاه قلب تپنده و دماسنج حیاتی جامعه هستند.
به شکلی که می توان سرزندگی هر جامعه ی را در حیات دانشگاه ها اندازه گرفت و همچنین پویایی و تکاپویی دانشجویان را دالی بر نشاط حاکم بر جامعه دانست و به عبارتی تناظر یک به یک فی مابین دانشگاه و جامعه وجود دارد.
در هر دوره تاریخی بعد تأسیس دانشگاه، تحرکات اجتماعی از دانشگاه نشأت گرفته و صیرورت و شکل گیری آن با دانشگاه گره خورده است و در مقاطع حساس این دانشگاه بوده که به عنوان یک جریان پیش قراول ضد استکبار و استعمار غرش کرده است که وقایعی چون 16 آذر برگی زرین از ماهیت ضد استکباری دانشگاه بوده است.
در این بین بدخواهان و کج اندیشان بیکار ننشسته و دنبال گزیدن این جنبش های حر با بهره گیری از حربه نفوذ و در نهایت انحراف بودند.
مسئله نفوذ در دانشگاه یک عقبه تاریخی دارد و نقش نفوذی ها در ایجاد انحراف جنبش های دانشجویی تاکتیک قدیمی از سوی منورالفکران داخلی فرنگ مآب است.
هر چند دانشگاه همواره بر مدار انقلابی گری چرخیده و به رسالت خود در مقطع انقلاب و جنگ با تشکیل اولین هسته های مقاومت به نیکی عمل کرده است که در این راه بهترین فرزندان خود را تقدیم انقلاب کرده است.
در بعد از انقلاب دانشگاه به برکت شهیدانی چون شهید مطهری به مظهر و مبدا چالش های فکری و ایدوئولوژیک مبدل شده بودند و شاید در آن دروان به علت خط کشی مستقیم بین نیروهای مسلمان و چپ مارکسیست و ملی گراها لیبرال خطر نفوذی به شکل امروزی وجود نداشت.
برای یافتن رد پا و رگ های نفوذ در دانشگاه ها باید جستاری به دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی و مرکز تحقیقات استراتژی ریاست جمهوری با محوریت موسوی خوینی ها کرد که با فرستادن نسلی از دانشجویان به دانشگاه های غربی قشری از اساتید مرعوب و وابسته وارد بدنه دانشگاه ها شدند.
اساتیدی که مولد اندیشه ما نمی توانیم بودند و البته امروز هم هستند و این اساتید با رخنه در مراکز علوم انسانی با نشر معارف غربی انسان محور به شکلی عالی نقش نفوذی را ایفا کرده و در دوره های دنبال تحقق خواست دشمن در جدا ساختن دانشگاه از جریان انقلاب بودند.
فتنه های 78 و 88 یکی از همین نقطه های عطفی است که برخواسته از بستر سکولاریسم اساتید نفوذی است که با قلب ماهیت دانشگاه دنبال کم رنگ کردن ارزش ها و اساتید و دانشجویان ارزشی در دانشگاه بودند.
نفوذی ها با ایجاد آشوب و اغتشاش در دانشگاه ها، ایجاد اختلاف در بین تشکل های ارزشی، پیگیری استراتژی رخنه و انشقاق در تشکل های انقلابی دنبال تحقق این تئوری دشمن بودند که دانشگاه سهم انقلاب نیست!!
تئوری که هیچ گاه محقق نیافت و با حضور قاطبه دانشجویان مومن و انقلابی، دانشگاه همواره مدافع انقلاب بوده و است.
در این طول مقاطع مختلف تنها یک شخص با دانشگاه همیشه همراه بوده و حرف های تند و شیرین شان را با جان و دل پذیرا بوده و آن هم کسی نیست جز شخص مقام معظم رهبری.
امام خامنه ای ؛ که ارتباط ش با دانشگاه به قبل از انقلاب برمی گردد و مختصات و مشخصات دانشگاه را بهتر از هر مسئولی می داند و زبان دانشجو را شیرین تر از هر صحبتی می داند و همواره در کنار دانشگاه و دانشجو بوده و مدافع اصلی جنبش های دانشجوی می باشد.
که عبارت "خدا لعنت کند کسانی که نمی گذارند دانشگاه سیاسی باشد " عبارتی ماندگار از اعتقاد راسخ رهبر انقلاب به پیشتازی دانشگاه در مسایل خرد و کلان کشور است.
رهبر انقلاب با شناخت کامل از جریانات دانشگاه همواره دنبال تحقق دانشگاه آرمانی بوده است، دانشگاه آرمانی از منظر رهبر انقلاب دانشگاهی ضد نفوذ است.
شاخصه های یک دانشگاه ضد نفوذ را رهبر انقلاب در دیدارهای مختلف به زبان های مختلف بیان کرده است.
یکی از کارویژه های دانشگاه ضد نفوذ از منظر امام خامنه ای ، علم گرا بودن است. معظم له همواره و در دو سال اخیر بویزه بر حرکت علمی و حفظ شتاب علمی تاکید داشته و دارند و کسی نیست که نداند معظم له به شخصه مسئله پیشرفت علمی را در کشور دنبال می کردند و می کنند.
منصور امین مسئول بسیج اساتید دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره حمایت های مقام معظم رهبری از جریان شتاب علمی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: در دوره های دانشگاه های ما به علت سیاست های دولت اصلاحات تبدیل به زمین بازی های سیاسی احزاب شده بود و علم جرئت ظهور نداشت.
وی افزود: متاسفانه در دوره اصلاحات علم و علم آموزی به حاشیه رفته بود که بعد از اصلاحات با ورود مستقیم حضرت آقا گفتمان علم آموزی و جنبش نرم افزای جان دوباره گرفت و جوانان شجاعت ورود در مسایلی چون هسته ای و سوخت 20 درصد را کردند که قبل آن حتی ما تصور نمی کردیم چون مرتب القاء می شد ایرانی نمی تواند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه بیان کرد: در دولت یازدهم برخی در تلاش هستند دانشگاه ها را به دوره ما نمی توانیم برگردانند و در همین دو سال اخیر دو رتبه کاهش داشتیم.
وی تصریح کرد: این روند در حوزه فرهنگی خیلی بیشتر بوده و ما می بینیم بسیاری جریان های ضد فرهنگی امیدوار شدند و دانشگاه ها به نقطه اتکا جریانات ناسالم مبدل شده است.
دیدرا مرتب امام خامنه ای در ماه های اخیر با دانشگاهیان علاوه بر اهمیت دانشگاه ها، بیانگر عمق نگرانی ایشان از روند پیش رو است و این مسئله ی چندان پیجیده ای نیست و وقتی 12 هزار عضو هیئت علمی ابراز نگرانی می کنند باید فهمید که دانشگاه ها چه خبر است!!
رضا موسوی فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره هشدارهای امام خامنه ای به روسایی دانشگاه ها در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو افزود: دیدارهای مقام معظم رهبری نمایشی و دکوری نیست و روسای دانشگاه باید برای تمامی سرفصل های مطرح شده در دانشگاه برنامه ریزی کنند.
وی مطرح کرد: بسیاری از رشته ها و سرفصل های دانشگاهی با نیاز امروز جامعه سنخیتی ندارد و جای خالی علم امروز در کلاس های درس دانشگاه ها احساس می شود و بسیاری از نخبه های دانشگاهی در فضای دانشگاهی دچار عقب گرد می شوند.
موسوی ادامه داد: دانشگاه ها باید کارآفرینی را علاوه بر آموزش در اولویت قرار دهند و شرکت های دانش بنیان بیش از بیش در دانشگاه ها حضور پیدا کند و ارتباط با صنعت در دانشگاه ها جدی گرفته شود.
این فعال دانشگاهی بیان کرد: امروز دانشگاه و صنعت به عنوان یک سری جزیره دور افتاده از هم تلاش می کنند و این عدم ارتباطموجب اتلاف انرژی از هر دو بخش می شود.
وی گفت: امروز باید بیکاری دانش آموختگان را جدی بگیریم متاسفانه مسئولان دانشگاه دچار روزمرگی شدند و هیچ برنامه و علاقه ی برای تغییر و تحول ندارند و این سبب شده دانشگاه فقط و فقط یک محل برای کسب مدرک باشد.
موسوی بیان کرد: کرسی های آزاد اندیشی و اقتصاد مقاومتی از مسایلی است که مطالبه جدی مقام معظم رهبری است ولی ببینید هیچ مسئولی جدی نمی گیرد فقط به صحبت کردن می پردازند.
باقرپور عضو انجمن اسلامی دانشجویان در باره رسالت دانشگاه ها درگفت و گو با خبرگزاری دانشجو بیان کرد: دانشگاه باید دانشجوی انقلابی تربیت کند ولی امروز دانشگاه ها گریبانگیر مدیریت غیرانقلابی است و این بحران اصلی در دانشگاه ها است.
وی افزود: از دانشگاه ها باید طراوت انقلاب و انقلابی گری همیشه استشمام شود و در این بین مسئولان فرهنگی نقش ویژه دارند.
این عضو انجمن اسلامی گفت: مسئولان فرهنگی دانشگاه کار فرهنگی را جدی بگیرند و دانشگاه نباید اجازه برگزاری اردوهای مختلط و ترویج موسیقی را بدهد ولی برخی مسئولان فرهنگی اغماض می کنند.
وی با اشاره به فتنه 88 گفت: برخی مسئولان دانشگاهی در فتنه 88 مردود شدند و اکنون همین افراد در دانشگاه ها در حال جبلان هستند و باید رصد شود این عناصر نامطمئن دنبال فتنه انگیزی نباشند.
باقرپور اظهار داشت: دانشگاه ها باید در خدمت آرمان های انقلاب باشد و نمی شود در کارهای فرهنگی آرمان ها را مد نظر قرار نداد چرا که در فتنه 88 مشاهده کردیم نداشتن بصیرت، باعث ریزش بسیاری از افراد شد که چه بسا افراد خوبی بودند.
در پایان، مسئولان دانشگاه ها متوجه باشند که دانشگاه ها محل تربیت نسل بعدی انقلاب است و تداوم انقلاب به تربیت دانشجویانی با رویکردی اخلاقی، اسلامی و انقلابی است که بتواند آرمان ها را ترقی داده و در تحقق تمدن نوین اسلامی کوشا باشد.