به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود خدا دوست، معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اولین جلسه کارگروه تعالی و توسعه طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه سلامتکده طب سنتی برای نخستین بار در استان اصفهان در حوزه این دانشگاه راه اندازی می شود، گفت: تامین اعتبار افتتاح این سلامتکده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می شود.
وی با اشاره به ادغام آموزه های طب سنتی با رویکرد ارتقا و حفظ سلامت در شبکه بهداشت و درمان کشور افزود: در این طرح برخی از درمان های ساده گیاهی و توصیه های خانگی به بهورزان و خانه های بهداشت آموزش داده می شود و نیز برخی داروهای گیاهی پر مصرف و مورد تایید معاونت غذا و دارو نیز در لیست داروهای خانه بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی قرار می گیرد.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت با بیان اینکه فعالیت پزشکان غیر متخصص طب سنتی بر اساس سطح بندی و ارزیابی دانش و در صورت پذیرفته شدن در آزمون امکان پذیر است، تصریح کرد: این اقدام وزارت بهداشت برای جلوگیری از فعالیت غیرعلمی این پزشکان، طبق آیین نامه های مشخص است و فعالیت آنها همچنین در یک محدوده مجاز تعیین می شود.
خدادوست با اشاره به اینکه با توجه به باورهای زیاد و رایج مردم به طب سنتی، پزشکان و غیرپزشکان زیادی به صورت غیرمجاز خدمات طب سنتی را در اختیار مردم قرار می دهند، بیان داشت: براساس آیین نامه وزارت بهداشت، مراکز مشخصی مجاز به ارائه خدمات طب سنتی خواهند بود، همچنین توسعه سلامتکده هایی که توسط دانشگاه و متخصصان طب سنتی اداره می شوند، جزو برنامه های این وزارتخانه است.
وی افزود: با توجه به اینکه مردم شهرستان کاشان یک باور فرهنگی خیلی خوبی از ظرفیت های طب سنتی دارند و شرکت های داروسازی گیاهی حامی توسعه طب سنتی در این شهرستان تعامل خوبی با دانشگاه علوم پزشکی کاشان دارند، قصد داریم از این ظرفیت در نهادینه کردن طب سنتی نظام سلامت استفاده کنیم.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بازدید از مجموعه قدیمی بیمارستان اخوان کاشان خاطر نشان کرد: این مجموعه می تواند به عنوان یک مرکز آموزشی درمانی طب سنتی در مرکز شهر استفاده شود، درصدد هستیم توسعه فعالیت طب سنتی را در بخش خصوصی و دولتی با حمایت و نظارت دانشگاه در این شهر به عنوان پایلوت داشته باشیم.