آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۱۱۶۹
با حضور ستاری؛

ربات انسان نمای ملی سورنای ۳ رونمایی می‌شود

با حضور معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری از ربات انسان نمای ملی سورنای ۳ در پردیس دانشکده فنی دانشگاه تهران رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پروژه ربات انسان نمای ملی سورنای ۳ توسط مرکز سیستم‌های و فناوری پیشرفته دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکده فنی دانشگاه تهران با مدیریت عقیل یوسفی کما به عنوان مجری و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به عنوان کارفرما انجام شده است.


در طول این پروژه علاوه بر اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران از سایر نخبگان، دانشگاه‌ها و شرکت‌های فعال در زمینه رباتیک بهره گرفته شده است.

 

«سورنا۳» با قدی برابر ۱۹۰ سانتی متر و وزنی در حدود ۹۸ کیلوگرم در زمره ربات‌های انسان نما با اندازه واقعی انسان بالغ قرار می‌گیرد این ربات در مقایسه با سورنای ۲ پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است.

 

از جمله پیشرفت‌های آن می‌توان به تعداد درجات آزادی از ۲۲ درجه در سورنای ۲ به ۳۱ درجه در سورنای ۳ اشاره کرد که از این تعداد ۱۲ درجه آزادی در پا‌ها ۱۶ درجه آزادی در دست‌ها ۲ درجه آزادی گردن و یک درجه آزادی در کمر قرار دارد هر پای ربات دارای شش درجه آزادی است سه درجه آزادی در ران، یک درجه در زانو و دو درجه آزادی در مچ دارد.

 


سرعت گام برداری در سورنا۳ به هفت دهم کیلومتر بر ساعت افزایش یافته است که در مقایسه با نسل قبلی این ربات افزایش هفت برابری داشته است.

 


از جمله قابلیت‌هایی که به ربات انسان نمای ملی سورنای ۳ افزوده شده می‌تواند به حرکت بر روی سطوح ناصاف، حرکت بر روی سطوح شیب دار، بالا و پایین آمدن از پله اشاره کرد. دور زدن با شعاع دلخواه، دور زدن درجا از دیگر قابلیت‌های حرکتی این ربات است.


سورنا ۳ قادر است از هر دو طریق بینوایی و شنوایی با محیط ارتباط برقرار کند و قابلیت سخن گفتن به صورت محدود را دارا است و با ارتقای سطح هوشمندی سورنا ۳ می‌تواند اشیا را تشخیص دهد و موقعیت آن را برای گرفتن جسم در اختیار سیستم کنترلی قرار دهند این ربات انسان نما که با حمایت معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری ساخته شده قابلیت شناسایی و تعقیب صورت افراد در حال حرکت را نیز داراست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار