کد خبر:۴۶۱۲۰۹
اختتامیه جشنواره کتاب سال دانشجویی؛

افروز: بالا بردن سرانه مطالعه نیاز به ایده پردازی دارد

استاد دانشگاه تهران گفت: بالا بردن سرانه مطالعه در کشور، تولید کتاب و ایده‌پردازی بر روی موضوعات آن از جمله مسائل مهم است چرا که هم اکنون ناشران جهانی کتاب‌هایی را چاپ می‌کنند که حرف تازه‌ای برای زدن دارند و پیام‌های موثر و ماندگار تولید می‌کنند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامعلی افروز، استاد دانشگاه تهران و پدر علم روان‌شناسی کودکان استثنایی در مراسم اختتامیه بیست و دومین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی که هم اکنون در حال برگزاری است با اشاره به اینکه فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی در کشور اندک است گفت: وقتی هفته کتاب مطرح می‌شود خیلی‌ها این سوال را می‌پرسند که چرا فرهنگ مطالعه در کشور این قدر باید پایین باشد. سوال من این است که چرا فقط وقتی با هفته‌ای به اسم هفته کتاب روبرو می‌شویم باید بپرسیم چرا فرهنگ کتاب خوانی این قدر ضعیف است باید به این مسئله به صورت اساسی پرداخت و آن را ریشه یابی کرد ما نه تنها در فرهنگ کتاب خوانی که در مسائل دیگر نیز عادت کرده‌ایم این گونه صحبت کنیم که مثلا چرا فرهنگ رانندگی حقیر است یا فرهنگ ترافیک ضعیف؟


وی خانواده و دبستان را اساسی‌ترین تاثیرگذار بر روی افزایش سرانه مطالعه و کتاب خوانی در کشور دانست پدر‌ها و مادر‌ها در خانواده هر هفته حداقل باید یک کتاب بخوانند و برای کودک خود آن را نقل کنند آن هم کتابی که مناسب با ذهن روحیه و سن کودک باشد.


این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: ما هم اکنون بالای ۱۰۰ هزار کلاس درس در کشور داریم و به تناسب آن معلمان بسیار پس توصیه من به معلمین این است که در هفته حداقل دو کتاب را مطالعه و مباحث خاص تازه و خلاقانه آن را برای دانش آموزان خود نقل کند در کشوری که کودکان و نوجوانانش آرزوی معلم شدن داشته باشند آن کشور فرهنگی خواهد بود.


افروز با تاکید بر اینکه مدرسه باید در کنار خانواده همراه باشد اظهار داشت: اگر بخواهیم معصومیت فرهنگی در کودکان نوجوانان و جوانان کشور خود ایجاد کنیم باید معلمینی که برای تدریس کودکان خود در مدرسه برمی‌گزینیم از عالیترین‌ها و برترین‌های عرصه تدریس باشند در کشوری که حرف از سرباز معلم می‌شود آیا می‌توان در مورد کیفیت تدریس و بالا بودن سطح یادگیری دانش آموزان آن کلاس حرف زد؟


وی در ادامه سخنان خود گفت: صدا و سیما نیز در عرصه تصویر می‌تواند خانواده‌های مطلوب را به تصویر بکشد نه اینکه کاستی‌ها را سیاه نمایی و بزرگ نمایی کند تا به واسطه آن مردم را بخنداند صدا و سیما باید در نوع عملکرد خود خانواده محور بودن را در راس قرار دهد. همچنین مردم نیز می‌توانند در جمع شب نشینی‌های خانوادگی خود مطالب خوب و جدید کتاب‌هایی را که مطالعه کردند برای یکدیگر نقل کنند که من به این نوع نقل کردن علم نافع می‌گویم.


این استاد ممتاز دانشگاه تهران ادامه داد: در بحث بالا بردن سرانه مطالعه در کشور تولید کتاب و ایده‌پردازی بر روی موضوعات آن از جمله مسائل مهم است چرا که هم اکنون ناشران جهانی کتاب‌هایی را چاپ می‌کنند که حرف تازه‌ای برای زدن دارند و پیام‌های موثر و ماندگار تولید می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار