کد خبر:۴۶۱۸۰۴
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد:

ارزش های فرامادی در پیاده روی اربعین، جایگزین ارزش‌های مادی می‌شوند

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این که در پیاده روی اربعین، ارزش های فرامادی جایگزین ارزش ها مادی می‌شوند، گفت: همه افراد در پیاده روی اربعین با نگاه الهی حرکت می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، غلامرضا حسنی در میان، جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، امروز در همایش « بررسی تربیتی و روان شناختی پیاده روی اربعین» که در آمفی تئاتر دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: پیاده روی اربعین در سطح خرد و کلان تأثیر گذار است. 

 

وی بیان داشت: پیاده روی اربعین حسینی، پدیده‌ای است که نمی‌توان آن را جدای از نظام فرهنگی دانست، در پیاده روی اربعین امت اسلامی، حرکتی فرهنگی را به نمایش می گذارد.

 

این استاد جامعه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: پیاده روی اربعین، پیام های زیادی دارد؛ در این حرکت افراد با سن های متفاوت و با فرهنگ‌های مختلف، هدفی مشترک دارند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: پیاده روی اربعین نشان می‌دهد که چطور می‌توان با حرکت فرهنگی که ذات مخلصانه و خالصانه دارد موانع سیاسی را از بین برد و پیوند بین ملت‌ها ایجاد کرد.

 

در پیاده روی اربعین حسینی، افراد با نگاه الهی حرکت می‌کنند

 

حسنی درمیان افزود: همه افراد در پیاده روی اربعین با نگاه الهی حرکت می‌کنند و این حرکت باعث دوستی بین ما و مردم عراق شده و این اثر حماسه حسینی، بعد از سال ها است.

 

وی به کارکردهای پیاده روی اربعین حسینی اشاره و تصریح کرد: پیاده روی اربعین حسینی، کارکردهای پنهان و آشکار دارد، اثرات پنهان آن وسیع است و اثر آشکار آن، الفت ایجاد کردن بین افراد است. 

 

این استاد جامعه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مردم عراق که به زوار اربعین خدمت می‌کنند، به دنبال هزینه کردن هستند، نه دریافت کردن و این خود نیز از فلسفه عاشورا گرفته شده است.

 

حسنی درمیان افزود: حرکت امام حسین(ع) برای همه تمام بشریت درس است و امام حسین(ع) تمام جهان را شیفته خود می‌کند و همه از رفتار امام حسین(ع) درس می‌گیرند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: ارزش‌های ما بخشی از هویت ما هستند؛ از این رو اربعین حسینی، هویت ملی ما را تقویت می‌کند، در پیاده روی اربعین، از طبقات و گروه‌های مختلف دور هم جمع می‌شوند و با تمام تفاوت ها با یک انگیزه و هدف حرکت می‌کنند.

 

این استاد جامعه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با تأکید بر این که در پیاده روی اربعین حسینی، ارزش‌های فرامادی، جایگزین ارزش ها مادی می‌شوند، گفت: در این حرکت، انسانیت متبلور است؛ چرا که دروغ، غیبت و کینه جایی ندارد و گذشت و ایثار و فداکاری جایگزین آن ها شده است.

 

در ادامه این همایش، محسن مهرورز، استاد دانشگاه، گفت: پیاده روی اربعین امام حسین(ع)، حالت عشق بازی است، این که در یک بازه زمانی، چطور ۲۲ میلیون نفر در مکانی قرار می گیرند و جا می شوند، معجزه الهی است.

 

مهرورز گفت: از نجف تا کربلا، ۸۰ کیلومتر راه است که افرادی از کشورهای مختلف در راهپیمایی اربعین حسینی شرکت می‌کنند.

 

لازم به ذکر است در حاشیه این مراسم، کلیپ ها و عکس هایی از پیاده روی اربعین امام حسین(ع) به نمایش گذاشته شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار