کد خبر:۴۶۱۸۴۷
استاد دانشگاه و کارشناس مسائل خانواده:

چرا رابطه دوستی قبل از ازدواج بد است؟/ «طلاق» تا ۲ سال در آقایان و تا ۴ سال در خانم‌ها اثر سوء دارد

حجت الاسلام فاطمی راد استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل خانواده در نشست دانشجویی با موضوع «روابط قبل از ازدواج» در دانشگاه فرهنگیان گنبد کاووس به تشریح دلایل بد بودن رابطه دوستی دختر و پسر پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان؛ حجت الاسلام فاطمی راد، استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل خانواده در نشست دانشجویی «قند تلخ» که با محوریت روابط قبل از ازدواج در پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان گنبد کاووس تشکیل شده بود به تشریح مشکلات، عوارض و آسیب‌های روابط نامشروع قبل از ازدواج پرداخت.

 

 

حجت الاسلام فاطمی راد، شروع بحث خود را با تشریح هدف خداوند از خلقت انسان، هدف از زندگی و هدف از وجود نیاز جنسی در انسان شروع کرد و گفت: وقتی خداوند انسان را خلق کرد، لازمه این خلقت این بود که بین زن و مرد یک آرامشی قرار گیرد، همین آرامش بود که موجب تحکیم بنیان خانواده و تضمین بقای زندگی انسان می‌شد، در واقع زندگی بوسیله این آرامش تضمین و تحکیم شده است و این نوع زندگی انسان را به هدف خلقت یعنی رسیدن به خدا سوق خواهد داد.

 

وی تصریح کرد: زیباترین و احساسی‌ترین لحظه در زندگی هر دختر و پسر، لحظه ایست که این دو بهم جذب می‌شوند اما باید این را خاطر نشان کرد که اکثر آمار طلاق، مربوط می‌شود به زوجینی که کم‌تر از سه سال از عقد یا عروسیشان می‌گذرد پس این جذب که البته زیبا به نظر می‌رسد باید مدیریت شود.

 

فاطمی راد با بیان اینکه آسیب ارتباط‌های غیر شرعی در دو محور اجتماعی و فردی است، متذکر شد: آبروریزی، کاهش اعتماد عمومی و پرونده سازی‌های ذهنی از جمله مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی این نوع روابط است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه به تشریح هر یک از این آسیب‌ها پرداخت و در رابطه با مقوله ی «آبروریزی» عنوان کرد: بعضی‌ها برای اطرافیانشان حس بی آبرویی دارند یعنی برای خودشان خوب و برای بقیه بد می‌دانند، بعضی‌ها اصلا این قضیه را بد نمی‌دانند و اتفاقا بقول خودشان با خود حل کرده‌اند، بعضی‌ها نیز کلا این قضیه را بد و زشت می‌پندارند.

 

وی خطاب به آنانی که این روابط را برای خود حل شده فرض می‌کنند، اذعان داشت: این افراد عزیز این را بدانند که اگر روزی پدر شدند و فرزندشان متوجه بشود پدر آن‌ها در دوران مجردی یا حتی متاهلی رابطه نامشروعی داشته است، دیگر به هیچ وجه حرفشان برایش ارزشی نخواهد داشت.

 

 

حجت الاسلام فاطمی راد در خصوص «کاهش اعتماد عمومی» نیز گفت: یعنی اینگونه افراد دیگر به هم اعتماد ندارند، همیشه توصیه می‌شود به کسی اعتماد کنید که خودنگهدار باشد؛ حال آیا به نظر شما کسی که نتواند جلوی خودش را بگیرد قابل اعتماد است؟

 

وی در رابطه با «پرونده سازی» نیز توضیح داد: منظور پرونده‌های مادی نیست، منظور پرونده‌هایی است که افراد در ذهن خود برای هم درست می‌کنند. مثلا ما با شنیدن اسم امام خمینی(ره) اثرات مثبت ایشان بر ذهنمان می‌آید و این یعنی پرونده سازی مثبت؛ ولی با شنیدن اسم رضا شاه هر چه خیانت و خباثت است به یاد می‌آوریم مثل کشف حجاب؛ باید توجه داشته باشیم که بعضی از این پرونده‌ها تا ابد در ذهن ما و نسل ما می‌ماند.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه امروزه می‌بینیم که دوره دوستی‌های نامشروع از دانشگاه و دبیرستان به راهنمایی و اکنون به ابتدایی رسیده است، به آثار مخرب این دوستی‌ها در بُعد فردی اشاره کرد و متذکر شد: یکی از آثار مخرب فردی این رابطه‌ها «عشق‌های کاذب» است، این عشق در اکثر مواقع مخرب است علت اصلی آن نیز هوس است، هوس مثل داغی می‌ماند، جسم داغ خنک می‌شود ولی جسم پخته هیچگاه خام نمی‌شود.

 

وی ادامه داد: همانطور که قدیمی‌ها می‌گویند مسلخ عشق وصال است؛ یعنی دو عاشق کاذب به محض اینکه به هم برسند عشقشان تمام می‌شود، در تاریخ هیچ عاشقی را ندیده‌اید که بهم برسند، مثل لیلی و مجنون، شیرین و فرهاد و...

 

حجت الاسلام فاطمی راد دیگر اثر مخبر فردی را ایجاد «پرتوقعی» نامید و تصریح کرد: یکی از مشکلات بزرگ شخصی که تعدد رابطه قبل از ازدواج داشته این است که اگر از هر کدام فقط یک حُسن می‌دیده، حال تمام آن محاسن را از همسرش توقع دارد.

 

 

این استاد حوزه و دانشگاه ایجاد بیماری «بی اعتمادی» را یکی از مخرب‌ترین آثار رابطه دوستی قبل از ازدواج خواند و گفت: پیشنهاد می‌شود با کسی که رابطه دوستی نامشروع داشته اید ازدواج نکنید چرا که بعدها با تکیه بر این اصل که «مگر می‌شود وقتی بامن دوست بود، با دیگری دوست نباشد»،به شما شک می‌کند، چه بسا بعضی شغل‌ها نیز ذاتا شک را در انسان افزایش می‌دهند.

 

وی «مقایسه کردن» را دیگر اثر بد رابطه دوستی قبل از ازدواج خواند و ابراز کرد: اگر به داشته‌های مان چه در امور مالی،چه در انتخاب همسر قناعت کنیم، هم دچار مقایسه و هم اذیت کردن خود و آرامش خود و بقیه نمی‌شویم؛ کسی که مدام درحال مقایسه کردن است، مدام حرص و طمع در جانش می‌نشیند و اصلا روزگار خوشی نخواهد دید.

 

فاطمی راد «ایجاد مشکلات غیر قابل حل مثل کینه ورزی در زمان دوستی و انتقام گیری در زمان متاهلی، بد بینی، ایجاد حالت‌های اضطرابی که خیلی‌ها بواسطه این روابط مثل ترس از لو رفتن،نقشه کشیدن برای پنهان کاری،خرج و مخرج و غیره بوجود می‌آید و اعتیاد ناشی از شکست عشقی و یا حس انتقام گیری و ایجاد هیجانات زود هنگامی که معمولا سخت نیز کنترل می‌شود و بعضا منجر به ازدواج‌های زودهنگام نیز می‌شود» را از دیگر علل مخرب رابطه دختر و پسر نام برد.

 

وی متذکر شد: حال اگر با همه این عوارض ازدواجی شکل بگیرد و به طلاق بیانجامد، باید آقایان تا دو، و خانم ها تا چهار سال رفتار غیر نرمالی نشان می‌دهند، اولین اثرش هم این است که احتمال تصادف بالا می‌رود و فرد بشدت تحریک پذیر می‌شود.

 

این استاد حوزه و دانشگاه بعد از برشمردن این آثار مخرب اذعان کرد: اگر فرد هدف خودرا از خلقت بداند، اینجور رابطه‌ها را دنبال نمی‌کنند. هدف خلقت رسیدن به خداست، به گفته حضرت امیرالمومنین علی (ع) «دل» حرم خداست، خدا در هیچ چیز شریک نمی‌شود حتی در دل، اگر شخص دیگری غیر خدا بیاید، خدا از دل می‌رود و خدا که از دل برود کم کم از یاد هم می‌رود.

 

فاطمی راد در پایان تصریح کرد: نکته آخر اینکه در روان شناسی به عشق و محبت و علاقه «جاذبه میان فردی» می‌گویند که بوسیله دو سلسله علل پدیداری و پایداری ایجاد می‌شود، یعنی ایجاد فضایی برای جذب و ادامه دادن به این فضا، یعنی کل عشق و عاشقی از همجواری شروع می‌شود، پس تا جایی که می‌توانید از همجواری فاصله بگیرید تا دچار عشق کاذب نشوید.

 

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان نیز این دو بیتی را خواند: «ده بار بگفتم که ۹ یار مگیر/ با ۸ منشین و ۷ دلدار مگیر/ با ۶ به کرشمه باش و با ۵ به ناز/ ۴ و ۳ و ۲ بذار و یک بار بگیر».

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
میرشاهی
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۳
نکات خوبی اشاره کردن اما خب باید قبول کنیم جوون های نسل جدید ما با کمبود شدید محبت مواجه هستن و این کمبود محبت رو در بین جنسیت مخالف خودشون جستجو میکنن.
اگه خانواده ها از کودکی مدام به فرزندانشون محبت کنن هرگز این مشکلات پیش نمیاد.
4
0
پربازدیدترین آخرین اخبار