کد خبر:۴۶۲۰۱۶
 قبادیان در همایش نقش دانشگاه‌ها در توسعه پایدار:

دانشگاه‌ها باید به سمت دانشگاه‌های کارآفرین شدن حرکت کنند

مشاور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌های نسل سوم مراکزی هستند که کارآفرین هستند و دانشکده فنی و حرفه‌ای از دانشگاه‌های نسل سوم است که این فناوری را وارد زندگی مردم می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، برات قبادیان، قائم‌مقام معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در همایش نقش دانشگاه‌ها در توسعه پایدار در دانشگاه فنی و حرفه ای خوزستان، بیان داشت: دانشگاه مرکزی برای توانمندسازی انسان‌ها است به همین جهت رهبر انقلاب علم را عامل قدرت کشور توصیف می‌کند.

 

قائم‌مقام معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از دید صاحبنظران، توسعه در دو قالب پایدار و ناپایدار مطرح می‌شود. توسعه پایدار به معنای برآورده‌کردن نیازهای نسل موجود است بدون آن‌که به نیازهای نسل‌های آینده لطمه وارد شود.

 

قبادیان تصریح کرد: کشور ما از لحاظ منابع خدادادی در رتبه‌ دوم جهان قرار دارد؛ اما نفت در کشور ما با ضریب برداشت کنونی حداکثر تا ۴۰ سال آینده، گاز در ۶۰ سال آینده و زغال‌سنگ تا ۲۰۰ سال آینده تمام خواهد شد. این سرمایه‌ها چون تمام‌شدنی هستند ناپایدارند. سرمایه‌های فیزیکی هم عمر محدودی دارند.

 

مشاور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: کسب درجات علمی با تلاش و کوشش به دست می آید. اگر تلاش و کوشش در راه صحیح باشد قطعا به نتیجه خواهد رسید. گفته می‌شود که نبوغ یک درصد و تلاش ۹۹ درصد عامل موفقیت است.

 

قبادیان خاطرنشان کرد: دانشجویان در ابتدا مصرف‌کننده علم هستند؛ در گام دوم باید تلاش کنند که تولید‌کننده علم هم باشند. اگر دانشگاه‌ها تنها آموزش را انجام دهند، در نسل اول قرار می‌گیرند و اگر موفق به تولید علم شوند دانشگاه نسل دو محسوب می‌شوند. دانشگاه‌های نسل سوم مراکزی هستند که از این دو مرحله عبور کرده‌اند و کارآفرین هستند. دانشکده فنی و حرفه‌ای از دانشگاه‌های نسل سوم است که این فناوری را وارد زندگی مردم می‌کند.

 

وی ادامه داد: امروز بیشترین سرمایه‌گذاری در جهان که در تمام زمینه‌ها انجام می‌شود،‌ سرمایه‌گذاری روی مغز است. در پزشکی روی شبیه‌سازی مغز سرمایه‌گذاری می‌شود و در مکانیک، اقتصاد و غیره هم همین‌طور است. اکنون الگوها وجود دارد اما باید فرمول‌ها را پیدا کرد و به تکنولوژی آن دست یافت.

 

قبادیان گفت: امروز همه دانشگاه های دنیا دنبال کار آفرینی هستند و دانشگاه های ما باید تلاش کنند به سمت تولید علم و کارفرینی حرکت کنند و این مسئله اگر صورت نگیرد نمی توان نیروی ماهر و کاربلد تربیت کرد.

 

همچنین مشاور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به سئوال دیگری گفت: اعتقاد داریم توسعه هر کشوری از راه علم و دانشگاه است؛ ما هم با استفاده از علم و فناوری می‌توانیم کشومان را توسعه دهیم. در استان هم رئیس دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای برنامه‌های مدونی در برنامه ششم برای توسعه این بخش دارد؛ در وزارتخانه می‌توانیم در بحث بودجه به این برنامه‌ها کمک کنیم که دریغ نخواهیم کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار