جعفرعمادی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان، در خصوص برگزاری همایش شعر آیینی ۷۲ خط اشک گفت: تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص شعر و ادبیات آیینی و تاکید ایشان بر تربیت شاعران و نویسندگان آیینی، ما را بر آن داشت که همایش شعر آئینی را برگزار کنیم.
وی با اشاره به تربیت شاعر آئینی، افزود: ممکن است قبل از دوره دانشگاه نوجوانی علاقه و استعداد شعر سرودن داشته باشد؛ اما به دلیل شرایط ویژه شان نمی توان کار خاصی انجام داد. پس از دانشگاه نیز به دلیل مشغله های خاص و درگیر شدن با زندگی روزمره رغبتی خاصی برای تعلیم و آموزش در این بحث وجود ندارد. در نتیجه دانشگاه یک دوران طلایی برای جامه عمل پوشاندن به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تربیت و آموزش شاعر آئینی است.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور استان اصفهان در ادامه تصریح کرد: یکی از تشکیلات هایی که در این خصوص می توانست فعالیت کند، نهاد رهبری بود که نهاد رهبری دانشگاه های پیام نور و اصفهان تصمیم به برگزاری این گرفتند و این حرکت از طرف حجت الاسلام محمدیان، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه ها مورد تایید قرار گرفت.
عمادی در خصوص اقدامات صورت گرفته در راستای تربیت شاعر آیینی بیان داشت: قبل از هر چیز بحث شناسایی چنین استعداد هایی مهم است، در سه سال اول تمام تمرکز ما برای شناسایی نیروهای مستعد و علاقه مند بود تا با مشخص شدن سطح هر فرد و تدوین سرفصل های مناسب آموزشی قدم به قدم به هدف از پیش تنظیم شده برسیم. در این خصوص یک لیست تقریبا هزار نفری از سراسر کشور که علاقه مند به سرودن شعر در مدح اهل بیت عصمت و طهارت بودند؛ تهیه شد.
وی شناسایی این هزار نفر را بسیار ارزشمند دانست و افزود: در دبیرخانه شعر آیینی در قم تنها نام ۱۲۰ نفر در این خصوص وجود دارد و این لیست ۱۰۰۰ نفری آن هم تنها در عرصه دانشگاه یک دستاورد بزرگ محسوب می شود.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور استان اصفهان تصریح کرد: این ۱۰۰۰ نفر با مسابقات متعدد کشوری که برگزار شد سطح بندی شدند. بعد از سطح بندی این شعرا لازم به ارائه سرفصل های مناسب آموزشی بود؛ اما به دلیل آنکه در کشور چنین امکانی فراهم نشده؛ مجبور به تدوین این سرفصل ها شدیم و خوشبختانه موفق هم بودیم. سال گذشته همزمان با مراسم اختتامیه سه کارگاه آموزشی را با حضور اساتید برجسته داشتیم.
عمادی در خصوص نحوه آموزش در همایش امسال بیان داشت: امسال اوایل مهر ماه و پیش از آغاز به کار همایش، کارگاه های آموزشی برگزار شد. از آن تعداد شاعری که با دبیرخانه در ارتباط بودند ۵۰ نفر از آنها به مدت سه روز مهمان اصفهان بودند تا کلاس های آموزشی را پشت سر بگذارند.
وی با اشاره به اینکه امسال حدود ۲۰۰ نفر در همایش ۷۲ خط اشک شرکت می کنند، افزود: شرکت کنندگان شامل دانشجویان، کارمندان و اساتید هستند که بیشتر این تعداد را دانشجویان تشکیل می دهند.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور استان اصفهان تصریح کرد: حدود ۵۰۰ اثر به دبیرخانه این همایش ارسال شده که بیشترین تعداد از دانشگاه های سراسری ارسال شده است.
عمادی خاطر نشان کرد: امید است طی برگزاری این همایش، نخبگانی همچون محتشم کاشانی تربیت و آموزش داده شوند.
وی با گلایه از برخی دستگاه ها گفت: برگزاری چنین همایشی هزینه های زیادی را می طلبد و از آنجا که این مسئله یکی از دغدغه های رهبری است، نه از طرف وزارت علوم و نه از طرف وزارت بهداشت هیچ کمکی در خصوص بهتر برگزار شدن این برنامه نشده و هزینه های آن تماما از دفتر نهاد رهبری تامین می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: البته ارگان هایی مثل شهرداری کمک هایی کرده اند اما شایسته آن است که سازمان هایی که توان کمک دارند؛ اقدامی در خور انجام دهند.