مهدی بهرامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در رابطه با چرایی تشکیل بسیج توسط امام راحل، خاطرنشان کرد: طبق دیدگاه امام خمینی سابقه تشکیل بسیج تنها به مقطع انقلاب باز نمیگردد؛ بلکه سابقه تشکیل بسیج به قرنها قبل و حتی به زمان مبارزه مردم با فرعونیان باز میگردد.
وی ضمن اشاره به اینکه اهتمام ائمه به تشویق مردم جهت حل مشکلات سیاسی و دیگر مشکلات زندگی نیز برگرفته از یک نگاه بسیجی بود، افزود: چنانچه به جلو حرکت کنیم مشاهده میکنیم که ناصرالدین شاه با عقد قراردادی در ماه رجب سال ۱۳۰۷ امتیاز تنباکو را به مدت 50 سال به یکی از اتباع انگلیسی به نام تالبوت میسپارد. در این هنگام میرزای شیرازی یکی از مراجع آن دوره اقدام به تحریم تنباکو میکند که این امر نیز برگرفته از یک تفکر بسیجی بوده است.
جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس نیز امام و مردم با روحیه بسیجی پا به میدان گذاشته و در مقابل دشمنان دفاع کردند و گفتمانی را ترویج دادند که کارشناسان جهانی نمیتوانند آن گفتمان را بشناسند.
بهرامی در ادامه تربیت نسل همتراز با انقلاب را مهمترین هدف بسیج دانست و بیان داشت: امام خمینی (ره) دید حکیمانهای نسبت به تشکیل بسیج داشتند و بنای ایشان بر این بود با تشکیل این نیروی مردمی چالشهای آینده انقلاب مرتفع شود.
وی ضمن تاکید بر این نکته که تفکر بسیجی از همان ابتدای انقلاب در جهت حل چالشهای کشور کمک کرده است، خاطرنشان کرد: چنانچه نگاهی به تاریخ پر فراز و نشیب این کشور و این انقلاب بیاندازید، خواهید دید که بسیج در همه عرصهها حضوری فعال داشته است چه در دوران دفاع مقدس، چه در دوران سازندگی و محرومیت زدایی و چه در عصر حاضر.
جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی ادامه داد: در عرصه جهادی چه کسانی پای کار بودند؟ امروز نیز همین نیروهای بسیجی هستند که با نگاه به تفکر اقتصاد مقاومتی برای بومی کردن محصولات در تلاشند.
بهرامی در ادامه به حضور نیروهای بسیجی در عرصه علم اشاره و بیان کرد: بسیج تنها به رشد و تحول فردی نمیاندیشد؛ بلکه در عرصههای بزرگ اجتماعی و علمی وارد عمل شده و به مناظره میکشاند کسانی را که در عرصه علم حرفی برای گفتن دارند.
وی کمک به کارآمد سازی نظام اسلامی را از دیگر وظایف مهم بسیج ذکر کرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران کاملترین انقلاب بود به همین دلیل وظیفه ماست تا در مسیر کارآمد سازی آن بکوشیم.