آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۳۹۰۹

دلایل افزایش جمعیت معلولان کشور

رییس سازمان بهزیستی گفت: جمعیت جامعه معلول کشور به سه دلیل بیماری ها به ویژه دیابت، حوادث و سوانح و اختلالات ژنتیکی رو به افزایش است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انوشیروان محسنی بندپی روز سه شنبه در دومین کنگره علمی توانبخشی مبتنی بر جامعه و مراقبت در منزل در مجموعه فرهنگی و ورزشی آدینه افزود: هم اکنون یک میلیون و 200 هزار معلول در کشور شناسایی شده و تقریبا 300 هزار معلول نیز در نوبت شناسایی قرار دارند، بنابراین ایران یک جامعه یک و نیم میلیون نفری از معلولان را دارد.


وی خاطرنشان کرد: این معلولان نیاز به خدمات تخصصی، آموزشی و ارائه لوازم کمک تجهیزاتی دارند.


وی ادامه داد: 420 هزار نفر از معلولان در دورترین نقطه کشور قرار دارند؛ 5 هزار معلول نیز در جامعه عشایر کشور زندگی می کنند که به مراکز مجهز تخصصی دسترسی ندارند.


رییس سازمان بهزیستی گفت: 8 درصد جامعه مبتلا به بیماری دیابت است که بی توجهی و کم توجهی به این بیماری منجر به قطع عضو و نابینایی می شود.


وی خاطرنشان کرد: ایران از جمله کشورهایی است که بیشترین حوادث جاده ای را دارد و علاوه بر آن سالانه چند هزار نوزاد معلول در کشور بدنیا می آیند.


وی یادآور شد: سازمان بهزیستی در رابطه با معلولان سه رویکرد پیشگیری، استانداردکردن خدمات و جلب مشارکت مردم به عرصه های خدمات اجتماعی را در پیش گرفته است.


رییس سازمان بهزیستی گفت: به طور مثال 90 درصد نوزادان را تحت پوشش غربالگری شنوایی قرار دادیم و در برخی از استان ها تا این غربالگری انجام نشود، شناسنامه ای نیز برای کودکان صادر نخواهد شد.


محسنی بندپی افزود: ثبت نام در مدرسه بدون شرکت در طرح بینایی سنجی و ثبت ازدواج نیز بدون آزمایش ژنتیک میسر نخواهد بود.


وی تصریح کرد: تلاش می کنیم در برنامه ششم توسعه تمام این برنامه های غربالگری به صورت اجباری لحاظ شود.


وی اضافه کرد: امیدواریم جشن پوشش کامل توانبخشی مبتنی بر جامعه را در کشور داشته باشیم.


وی ادامه داد: در لایحه حمایت از معلولان که دولت به مجلس تقدیم کرده، یک نگاه کارشناسانه وجود دارد تا همه مشکلات معلولان برطرف شود و اولین جلسه بررسی این لایحه نیز دیروز تشکیل شده است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار