به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه مراسم استقبال از پیکر غضنفر رکنآبادی سفیر سابق ایران در لبنان در فرودگاه مهر آباد در جمع خبرنگاران با اشاره به پیگیریهای وزارت خارجه برای یافتن مفقودین ایرانی فاجعه منا گفت: پیگیریها برای تعیین سرنوشت یکایک مفقودین حادثه منا ادامه دارد و خوشبختانه تعداد آنها به کمترین حد خود رسیده، اما تا مشخص شدن سرنوشت آخرین فرد، پیگیریهای خود را ادامه خواهیم داد.
وی با اشاره به پیگیریهای حقوقی فاجعه منا توسط جمهوری اسلامی ایران گفت: این پیگیریها در چند سطح شروع شده و بخشی از امور مربوط به خانوادههای جانباختگان است که میتوانند با مراجعه به سازمان حج و زیارت و تکمیل فرمهایی که از قبل در آنجا تدارک دیده شده، شکایتهای خود را مطرح کنند.
معاون وزیر خارجه افزود: در جلسهای که سه روز پیش با مسئولان حج و زیارت داشتیم، از سرعت خوب روند رسیدگی به شکایات ابراز رضایت شد.
وی همچنین با اشاره به وظیفه محاکم قضایی عربستان برای پیگیری فاجعه منا گفت: سرکنسولگری جمهوری اسلامی با دقت در حال پیگیری امور هستند.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به مسئولیت مؤسسات حقوقی بینالمللی اظهارداشت: برخی از مؤسسات حقوقی بینالمللی در حال جمعآوری مستندات و همچنین انتشار گزارشات خود پیرامون این حادثه هستند و چنین مسئلهای میتواند به پیگیری این حادثه کمک کند.
امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه عربستان سعودی مسئول مستقیم فاجعه مناست و باید تمامی تبعات آن را پذیرا باشد، گفت: آقای ظریف و وزیر امور خارجه عربستان در حاشیه نشست وین دیداری با هم داشتند و موضوعات متنوعی بین تهران و ریاض مطرح شد.
ظریف در این دیدار بر تسریع تعیین وضعیت مفقودین حادثه منا تأکید کرد.
وی در پاسخ به این سوال که نشست بعدی وین چه زمانی و در کجا برگزار میشود، گفت: نشست بعدی وین دو تا سه هفته آینده و در وین یا پاریس برگزار خواهد شد، اما هنوز مکان دقیق آن تعیین نشده است.
معاون وزیر خارجه کشورمان با اشاره به دیدگاه جمهوری اسلامی در نشستهای جاری وین افزود: دیدگاه جمهوری اسلامی در نشستهای جاری وین دست یافتن به جمعبندی پیرامون روند مبارزه با تروریسم در سوریه و دنبال شدن روند سیاسی در این کشور به موازات آن است.
امیرعبداللهیان درباره آینده سیاسی بشار اسد رئیس جمهور قانونی سوریه نیز گفت: تعیین اینکه بشار اسد باید برود یا اینکه وی نمیتواند در انتخابات آینده سوریه کاندیدا شود، حق مسلم مردم این کشور است، لذا در پایان روند سیاسی، در نهایت مردم سوریه باید تصمیمگیرنده باشند و جمهوری اسلامی ایران به کشورهای شرکتکننده در نشست وین اجازه نخواهد داد که به جای مردم سوریه تصمیم بگیرند.
وی درباره هدف قرار گرفتن یک جنگنده روسی توسط ترکیه نیز گفت: توصیه ما به دو طرف حفظ خویشتنداری است، اما در عین حال هدف قرار دادن هواپیمای کشوری که در حال مبارزه با تروریسم است نوعی خطا محسوب میشود، اما امیدواریم که دو طرف با حفظ خویشتنداری از ظرفیتهای خود برای مبارزه با تروریسم استفاده کنند.