به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، تریبون آزاد دانشجویی با موضوع «دانشجو و دانشگاه» جهت بیان انتقادات و پیشنهادات دانشجویی با حضور دانشجویان و رئیس دانشگاه پیام نور چناران در نمازخانه این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این برنامه فاطمه محمدی؛ دانشجوی رشته کشاورزی دانشگاه پیام نور چناران با بیان این نکته که متاسفانه ساخت برخی بناهای دانشگاه گویا امکان پذیر نیست، گفت: از هنگام ورود ما به دانشگاه تا کنون مسئولان جهت ساخت سالنی که گویا قرار است آمفی تئاتر دانشگاه باشد، همتی نگماشتهاند.
دانشجویان جهادی بناهای نیمه ساخته دانشگاه را تکمیل کنند
وی ادامه داد: آهن های این بنا مدتها است بر فراز آسمان است؛ اما هیچ تغییر و تحول دیگری جهت ساخت این سالن صورت نمیگیرد. به نظر من دانشجویان جهادی دانشگاه میتوانند در حرکتی جهادی جهت ساخت این بنا وارد کار شوند.
این فعال دانشجویی فضای نامناسب محوطه دانشگاه را باعث از میان رفتن اعتبار دانشگاه دانست و افزود: دانشگاه دارای زمین بزرگی است و به خوبی میشود از این فضا برای ایجاد مناظر زیبا و حتی کاشت گل و درخت استفاده کرد؛ اما متاسفانه بیتوجهی به فضای سبز دانشگاه موجب شده همان تعداد باغچه و گلی که در دانشگاه وجود داشته است خشک و دانشگاه در میان زمینی بیابانی برای همه تعریف شود.
اساتید دانشگاه از نظر اخلاقی و علمی رفتار نامناسبی دارند
در ادامه مسعود نظامی، دانشجوی ترم هفت رشته کشاورزی دانشگاه پیام نور چناران با بیان این نکته که دانشگاه در انتخاب اساتید خود درست رفتار نمیکند، بیان داشت: باید دانشگاه این موضوع را روشن کند که نحوه انتخاب اساتید در دانشگاه به چه شکل است؟ و چرا اساتیدی در دانشگاه حضور دارند که از نظر اخلاقی و علمی توانایی بسیار کمی دارند؟.
وی ادامه داد: برخی اساتید دانشجو را تحقیر کرده و نوعی رفتار میکنند، گویی دانشجوی پیام نور دارای توان علمی بالا و بار علمی نیست. در حالی که برترینهای آزمون کارشناسی ارشد کشور از دانشگاه پیام نور میباشند.
این فعال دانشجویی با طرح این سئوال که هزینه پرداختی دانشجو در دروس عملی رشته کشاورزی در کدام قسمت خرج میشود؟ بیان داشت: چرا بودجه عملی دروس کشاورزی خرج ساخت و سازهای کاربردی این رشته نمیشود؟ و چرا دانشگاه از اساتیدی که تلاش دارند دانشجویان را به بازدیدهای علمی ببرند حمایت نمیکنند؟.
ارائه دروس در دانشگاه بر اساس نیاز دانشجو صورت نمیگیرد
نظامی دانشگاه را در ارائه دروس دانشجویی ناهماهنگ دانست و تاکید کرد: دانشگاه دانشجو را در ارائه دروس حمایت نمیکند، به نحوی که دروس زیادی از ترمهای اول و دوم هنوز برای دانشجویان ترم چهار و پنج ارائه نشده است و اساتید نیز به دلیل کاهش تعداد دانشجویان، حاضر به حضور در این کلاسهای عملی به صورت حضوری نیستند و این مشکلات بسیاری برای دانشجو ایجاد کرده است.
در ادامه قوی مقدم؛ معاون آموزشی دانشگاه پیام نور چناران در پاسخ به این سئوال دانشجویی که برنامه ثبت نام دانشجویان ورودی جدید دانشگاه را ناهماهنگ دانست، بیان داشت: دانشگاه تمام تلاش خود را کرده است تا دانشجو در روالی هماهنگ برنامه ثبت نام خود را دنبال کرده و دچار اشکال نشود؛ اما گاهی ممکن است دانشجویان دچار سردرگمی شده باشند که این امر اجتناب ناپذیر است.
وی ادامه داد: وظیفه ما در هر صورت پاسخگویی به دانشجو است، اما باید باور داشت دانشجو در دوره دانشجویی در دانشگاههای پیام نور باید به صورت مستقل پرورش پیدا و اتکای به خود را تمرین کند.
اعتقاد دانشگاه بر اختیاری بودن دروس الکترونیکی است
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور چناران در پاسخ به انتقاد دانشجویی که روال الکترونیکی شدن برخی دروس دانشگاه را موجب ایجاد مشکلات عدیده برای دانشجو دانست، گفت: من به شخصه اعتقاد دارم؛ تمامی دورس دانشگاه باید هم به صورت حضوری و هم به شکل الکترونیکی برگزار شود تا دانشجو حق انتخاب داشته باشد.
قوی مقدم ادامه داد: البته برخی دانشجویان به دلیل داشتن مشغله کاری و یا اداره امور زندگی نمیتوانند به صورت حضوری تحصیلات دانشگاهی داشته باشند و به همین دلیل نیاز به کلاسهای غیر حضوری و الکترونیکی امری ضروری است.
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور چناران انتقادات دانشجویان در این خصوص را وارد دانست و تاکید کرد: این موضوع را ما مد نظر قرار دادهایم که برخی دانشجویان پیام نور امکانات اولیه کلاسهای الکترونیکی را که یارانه و دسترسی به شبکه اینترنت میباشند را نداشته و از این حیث انتخابی بودن این کلاسها برای دانشجو خواسته ما و باید مد نظر قرار گیرد.
کلاسهای حضوری مشروط به رسیدن کلاس به حد نصاب تعداد دانشجویان است
وی رسیدن کلاسهای درسی به حد نصاب لازم را اولویت اصلی برای برگزاری کلاس حضوری دانست و افزود: در صورتی که کلاسی به حد نصاب تعداد نرسد، نمیتوان از اساتید دانشگاه جهت ارائه آن درس دعوت به عمل آورد؛ زیرا حق الزحمه استاد بسته به تعداد دانشجو است، بر این اساس این گونه دروس ناچارا به صورت خودخوان ارائه میشوند.
قوی مقدم در ادامه با بیان این نکته که دروس الکترونیکی برای اولین بار است که در دوره کارشناسی برای دانشجویان پیام نور ارائه میشود، گفت: دروس الکترونیکی برای دانشجویان کارشناسی ارشد یک سال است که ارائه میشود؛ اما دانشجویان کارشناسی به صورت آزمون و خطاء برای اولین بار برخی دروس را به صورت الکترونیکی پشت سر می گذرانند.
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور چناران در پایان خاطرنشان کرد: ما مشکلات موجود در این خصوص را میپذیریم و تلاش میکنیم با توجه به نظرات دانشجویان در سال آینده به رفع این مشکلات از طریق انتقال آن به مرکز همت گماریم.
تفاهم نامهای با ترمینال چناران جهت ایاب و ذهاب دانشجویان انعقاد کردهایم
در ادامه احمدی،؛ مسئول امور مالی دانشگاه پیام نور چناران به مشکلات سرویسهای دانشجویی دانشگاه اشاره داشت و در پاسخ به سئوال دانشجویی که تردد سرویسهای دانشگاه را موجب هدر رفتن زمان زیادی از دانشجو دانست، گفت: حل این مشکل از تلاشهای همیشگی ما بوده است.
وی ادامه داد: ایاب و ذهاب دانشجو از وظایف دانشجو نیست؛ اما به دلیل دور بودن دانشگاه از شهر ما تلاش کردهایم بتوانیم سرویس دهی مناسبی برای دانشجو داشته باشیم و بر این اساس توافقاتی با ترمینال چناران در این خصوص داشتهایم.
مسئول امور مالی دانشگاه پیام نور چناران در پایان استفاده از تنها اتوبوس دانشگاه را به دلیل نداشتن راننده امکان پذیر ندانست و بیان داشت: دانشگاه ظرفیتی برای استخدام راننده اتوبوس ندارد و بر این اساس نمیتوانیم از اتوبوسی که سالهای گذشته توسط مدیریت قبلی دانشگاه خریداری شده است استفادهای کنیم.
قطع آب دانشگاه به دلیل اولتیماتوم شهرداری بوده است
در ادامه و در بخش پایانی این تریبون حسینی؛ رئیس دانشگاه پیام نور چناران ضمن تقدیر از انتقادات دانشجویان، تصریح کرد: بحث قطع آب دانشگاه که در هفته گذشته به مدت دو ساعت در دانشگاه رخ داد و دانشجویان و پرسنل را مورد آزار قرار داد، به دلیل اولتیماتوم شهرداری و شهرک صنعتی چناران که در مجاورت دانشگاه قرار دارد اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: البته با تلاشهای صورت گرفته فرمانداری و سازمان آب چناران متقاعد شدند که آب دانشگاه را از حوضچههای احداثی و مخازن تازه ایجاد شده در اطراف دانشگاه تامین کنند و بر این اساس آب اکنون در حال پمپاژ شدن به دانشگاه است و ما امید داریم مشکل قطعی آب دیگر در دانشگاه رخ ندهد.
رئیس دانشگاه پیام نور چناران خرید اتوبوس برای دانشگاه را از ابتدا اشتباه دانست و تاکید کرد: اتوبوس باید زمانی مورد استفاده قرار گیرد که راننده داشته باشد که این امر به دلیل مشکلات استخدامی نیرو امکان پذیر نیست و با وجود اتوبوسی با ظرفیت 40 تا 50 نفر هیچ گاه مینی بوسهای حاضر به خدمت رسانی در دانشگاه نخواهند شد که این موضوع سابق بر این برای ما مشکلاتی را ایجاد کرده بود.
از محل مزایده اتوبوس دانشگاه، مینیبوسی تمام وقت خریداری خواهیم کرد
حسینی از به مزایده گذاشتن اتوبوس دانشگاه خبر داد و افزود: بنا شده است تا دانشگاه اتوبوس خود را به مزایده بگذارد و از محل فروش آن مینی بوسی را برای دانشگاه خریداری کند که در این صورت دیگر نیازی نیست تا حتما مینی بوس دانشگاه پر شود تا حرکت کند و با هر تعدادی در مسیر تردد خواهد داشت.
وی با انتقاد از عدم توجه دانشجویان به بحث غذای دانشجویی، گفت: حدود یک سال است پیگیری مجدانهای جهت ارائه غذای دانشگاهی مناسب برای دانشجویان داشتهایم که بر این اساس توانستیم ۱۰۰ کارت تغذیه را در اختیار دانشجویان قرار دهیم؛ اما متاسفانه با وجود فروش کارتهای تغذیه خرید غذای دانشجویی هیچ رشدی نداشته است.
قیمت غذای دانشجویی ۸۰۰ تومان است
رئیس دانشگاه پیام نور چناران قیمت غذای دانشجویی را ۸۰۰ تومان دانست و افزود: اگر دانشجویان از خرید غذای دانشجویی استقبال نکنند اعتبار ارزاق دانشگاه سال آینده تامین نخواهد شد و این اعتبار به دانشگاه دیگری واگذار میشود که خواهشمندیم اطلاع رسانی مناسب به دانشجویان صورت گرفته تا از این ارزاق استفاده شود.
حسینی برطرف شدن مشکلات زیرساختی اینترنت در کشور را بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: کلاسهای الکترونیکی بنا بود برای دانشجویانی باشد که در سراسر کشور در یک واحد درسی دارای اشتراک هستند و ارائه آن درس به صورت حضوری امکان پذیر نیست که تمام این دانشجویان به صورت واحد بر سر کلاسی الکترونیکی حاضر شوند.
وی ادامه داد: کلاسهای الکترونیکی در همه جهان به خوبی در حال برگزاری است و اگر در ایران نیز زیر ساختهای اینترنتی به خوبی رعایت شود، میتوان در ارائه این دروس به شکل اختیاری به خوبی رشد داشت.
ملک دانشگاه دارای دو مالک دولتی و خصوصی است
رئیس دانشگاه پیام نور چناران در پاسخ به دانشجویی که ساخته نشدن فضاهای عمرانی دانشگاه را محل سئوال دانست، گفت: مشکل اصلی ما در این خصوص ساخت دانشگاه در ملکی ۱۰ هکتاری است که از آن دانشگاه نمیباشد و دارای مالک خصوصی و دولتی است.
حسینی با بیان این نکته که انسان عاقل در ملکی که از آن خود نیست درخت نمیکارد، افزود: ما باید در ابتدا مشکل تملک زمین دانشگاه را حل کرده و در ادامه برای فضاسازی و ساخت سالن دو منظوره که اسکلت آن بنا شده است برنامه ریزی کنیم.
وزارت اجازه پذیرش دانشجوی ارشد کشاورزی را به ما نمیدهد
وی مشکلات دانشجویان کشاورزی را قابل قبول دانست و افزود: وزارت خانه پذیرش دانشجو در این رشته را برای دانشگاههای پیام نور محدود کرده است و اجازه پذیرش دانشجو در رشته کارشناسی ارشد و دکتری را به ما نمیدهد.
اعتبار ۲۰ میلیونی جهت ساخت آزمایشگاه هزینه خواهیم کرد
حسینی از ساخت آزمایشگاه در آینده نزدیک برای دانشجویان کشاورزی این دانشگاه خبر داد و خاطرنشان کرد: آزمایشگاه کشاورزی دانشگاه را با اعتبار ۲۰ میلیون تومان راه اندازی خواهیم کرد و پس از آن به دیگر مشکلات این دانشجویان خواهیم پرداخت.
رئیس دانشگاه پیام نور چناران در خصوص اساتید دانشگاهی که دانشجویان را مورد تحقیر و اهانت قرار میدهند، گفت: در سال جاری در دو مورد با دو تن از اساتید دانشگاه به دلیل عدم رضایت دانشجویان قطع ارتباط کردهایم و در صورتی که دانشجویان گزارشات عملکرد اخلاقی و عملی اساتید را به ما بدهند حتما برخورد خواهیم کرد.
سیستم اطلاع رسانی کلاسهای لغو شده راه اندازی شده است
وی در پایان با بیان این نکته که در اتاق ریاست دانشگاه بر روی دانشجویان باز است، یادآور شد: سیستم اطلاع رسانی کلاسهای لغو شده توسط تشکل بسیج دانشجویی راه اندازی شده است و دانشجویان میتوانند با وارد کردن کد کلاس مربوطه از لغو و یا برگزاری آن اطلاع داشته باشند.