به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، امیر دریادار دوم خرداد حکیمی عصر دیروز در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی بابل بیان کرد: از مجموع 510 میلیون کیلومتر مربع کره زمین، 361 میلیون کیلومتر مربع را آب دریاها و اقیانوس ها تشکیل می دهد و 149 میلیون کیلومتر مربع نیز خشکی می باشد.
وی افزود: جمهوري اسلامي ايران در مجموع 7700 کيلومتر مرز دارد که بيش از 2200 کيلومتر آن را مرزهاي آبي تشکيل مي دهد و با توجه به دارا بودن طول خطوط ساحلي بسيار گسترده، دسترسي به درياي آزاد، جمعيت ساحلي و موقعيت ژئوپلتيک مي توانيم به جرات ايران را يک کشور دريايي بناميم.
فرمانده دانشگاه علوم و فنون دریایی امام خمینی (ره) نوشهر تصریح کرد: در واقع امروز در دنيا توجه زيادي به دريا و منابع غني موجود در آن مي شود طوري که کشورهايي که از موهبت آب و دريا بهره مند هستند بزرگ ترين شهرها و پايتخت هايشان را در کنار دريا ايجاد مي کنند.
حکیمی گفت: مناطق دریایی عبارت اند از آب های داخلی، دریای سرزمینی ساحلی، منطقه نظارت، منطقه انحصاری اقتصادی و دریای آزاد.
وی افزود: ابعاد بهره برداری از دریا متفاوت است که می تواند شامل استفاده از دریا برای توسعه تجارت، اعمال قدرت و اراده ملی، روابط با سایر کشورها و ملیت ها، حضور مقتدرانه و نمادین، صیانت از منافع راهبردی کشور و توسعه مدنیت در نوار ساحلی باشد.
خرداد حکیمی گفت: منابع دریا شامل منابع فیریکی، زیستی، انرژی (امواج، جزر و مد، جریان های دریایی، شیب گرمایی) و منابع غیر استخراجی می باشد.
وی با بیان این که 90% صادرات و واردات کشور از طریق دریا صورت می گیرد افزود: عوامل ایجاد یک کشور دریایی؛ موقعیت جغرافیایی، مشخصات فیزیکی، وسعت دریایی، سرزمینی، جمعیت، ویژگی های مردم و خط مشی دولت مردان می باشد و با این شش ویژگی می توان بر دریاها حکمفرمانی نمود و کشوری که بر دریاها حکمفرماست می تواند بر ملت ها حکمرانی نماید.
حکیمی در پایان تصریح کرد: ما بايد به فکر تحول ازطريق دريا باشيم و دريا را محور تغيير و تحول خويش قرار دهيم و اين دليلي کافي است که باتوجه به وضع موجود تفکردريا محور داشته باشيم.