مهدی امید در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خرم آباد، گفت: عرصه فرهنگی کشور از خلاء متخصصان فرهنگی رنج می برد؛ از این رو ضرورت دارد «شورای عالی انقلاب فرهنگی» به عنوان رکن اصلی و بنیادی فعالیت های فرهنگی کشور جهت نهادینه کردن و بسترسازی حضور متخصصان این بخش، راهکارهای اجرایی لازم را فراهم کند.
وی افزود: هم اکنون شاهدیم که به طور نسبی عرصه فرهنگ صحنه بروز و حضور نظرات و برنامه های کارشناسانه نیست و سئوالی که اینجا مطرح می شود، این است که چگونه است که برای امورات یک دام نیازمند تخصص دامپزشکی هستیم و جهت درمان یک فرد، وجود یک متخصص پزشکی الزامی است؛ پس چرا جهت پرداختن به امور مهمی که سرنوشت میلیون ها انسان با آن بستگی دارد، نیازمند کارشناس و متخصص امورات فرهنگی نباشیم؟
معاون اداره کل امور فرهنگی دانشگاه لرستان گفت: شوربختانه عرصه فرهنگ، صحنه ارائه نظر و نظریه پردازی افرادی است که با هر مقدار سطح آگاهی، سواد، تجربه و تخصص، در این حوزه پیچیده وارد می شوند؛ از این رو شاهدیم عرصه حداقلی فرهنگ، صحنه دخالت های حداکثری طیف وسیعی شده که می طلبد این عرصه را به متخصصان آن یعنی علما، استادان و پژوهشگران دینی و علوم اجتماعی در حوزه ها و دانشگاه ها واگذار کرد.
امید با بیان اینکه مقام معظم رهبری در روزهای اخیر در حوزه فرهنگی به مسائلی همچون مدیریت امور فرهنگی، نقش حاکمیت در عرصه فرهنگ، بسترهایی که نیازمند کار و مدیریت فرهنگی است، الزامات و شرایط فرهنگی، رفع مظلومیت از چهره فرهنگ و از همه مهم تر متولیان امور فرهنگی ابراز داشته اند، تصریح کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری که در زمینه مسائل فرهنگی جامعه و دانشگاه مطرح شده اند، نیازمند واکاوی و موشکافی جدی افرادی است که در این حوزه ها مشغول فعالیت اند تا سیاستگذاری و برنامه ریزی در این عرصه به نحو مطلوب انجام شود.
وی با اشاره به فرموده رهبر معظم انقلاب در خصوص مسئولیت بزرگ و خطیر کار فرهنگی مبنی بر اینکه «خدا را شاهد می گیرم، بخاطر این مسئولیت گاهی شب خوابم نمی برد»، تصریح کرد: فرموده معظم له نقش مهم متولیان و سیاستگذاران فرهنگی و حساسیت بالای این مسئله را اثبات می کند و با این حال تنها افرادی نیز می توانند در این حوزه اثر گذاری مطلوبی داشته باشند که دارای مطالعه، علم، آگاهی و تخصص کافی باشند.
معاون اداره کل امور فرهنگی دانشگاه لرستان گفت: با عنایت به اینکه نظام جمهوری اسلامی یک نظام فرهنگی است؛ از این رو انتظار می رود که رویکردهای مختلف آن در عرصه های اقتصادی، سیاسی و هنری در مسیر مطلوب مهندسی فرهنگی قرار گیرد.
امید تصریح کرد: برای برون رفت از مشکلات گریبان گیر حوزه فرهنگ ضرورت دارد که تبیین و تکوین دیدگاه های مقام معظم رهبری در نگاه سیاستگذاران و برنامه ریزان فرهنگی مورد توجه قرار گیرد و تجدید نظری جدی در زمینه تصمیم سازان این حوزه به عمل آید.
وی با تاکید بر اینکه توسعه و تقویت فعالیت های فرهنگی منوط به تقویت کارکردهای انسانی است و نقش سیاستگذاران و برنامه ریزان فرهنگی نیز موضوع قابل توجهی در این زمینه به حساب می آید، بیان کرد: نقش متخصصان و کارگزاران آگاه به مسائل فرهنگی به عنوان تصمیم سازان این حوزه کاملا واضح و مبرهن است. در واقع اگر در هر امری، کار به متخصصان آن عرصه واگذار شود، به همراه تعهد و تخصص کاری موجود، می توان شاهد به سامان شدن آن امور بود و اگر به غیر از این باشد، نتیجه ای معکوس در بر خواهد داشت.
معاون اداره کل امور فرهنگی دانشگاه لرستان گفت: انسان بازیگر و تصمیم ساز حوزه فرهنگ اگر دارای تخصص، تعهد و کارایی لازم در حوزه فعالیت خود باشد، می توان انتظار داشت سیاستگذاری و اجرای برنامه های فرهنگی به سامان شود و اگر غیر از این باشد، نتایج مطلوبی در این رابطه حاصل نخواهد شد و نمی توان انتظار داشت معضلات فرهنگی جامعه رفته رفته کمرنگ شده و یا محو شوند.