به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه پرس تی وی گزارش داد وزرای انرژی اوپک تصمیم به حفظ میزان تولید فعلی گرفتند که به معنی ادامه کاهش روند بهای نفت است.
وزرای نفت اعلام کردند در خصوص بازگشت ایران به بازار و افزایش تولید این کشور که با برداشته شدن تحریم ها روی می دهد، در نشست بعدی تصمیم گیری می کنند. در همین حال، وزیر نفت ایران می گوید اوپک می بایست توازنی میان عرضه و تقاضا ایجاد کند.
وزرای کشورهای صادر کننده نفت می گویند تصمیم گرفته اند به دقت تحولات بازار را دنبال کنند. در عین حال هیچ اعلانی مبنی بر سقف مشخص تولید نیز نداشتند.
"عبدالله سالم البدری،" دبیر کل اوپک اعلام کرد در حال حاضر هیچ رقمی را نمی توانیم درباره بازگشت ایران اعلام کنیم. می دانیم که ایران در حال بازگشت است و می بایست در این خصوص نیز تصمیم گیری کنیم؛ ولی باید این تصمیم گیری را در نسشت بعدی اوپک بررسی کنیم تا درباره رقم تولیدی تصمیم گیری شود.
در همین حال وزیر نفت ایران می گوید تصمیم کشورش برای بازگشت به رقم تولیدی قبلی تا اوایل ژانویه (دی ماه) قابل مذاکره نیست.
زنگنه می گوید ما میتوانیم تولید خود را بعد از برداشته شدن تحریم ها، دست کم نیم میلیون بشکه در روز بیشتر کنیم و بعد از اولین افزایش، آن را به یک میلیون بشکه برسانیم و در مجموع تولید خود را سه میلیون و هشتصد تا سه میلیون و نهصد بشکه برسانیم.
اوپک در حال حاضر یک تا یک و نیم میلیون بشکه بالاتر از میزان رسمی سی میلیون بشکه در روز خود تولید می کند. در سال گذشته، بهای نفت تا شصت درصد از بهای خود را از دست داد و به حدود چهل دلار در هر بشکه رسید. زنگنه می گوید اوپک میزان زیادی پول از دست داده است. ایران، عراق، ونزوئلا و اکوادور از کشورهای عضوی هستند که خواستار کاهش تولید برای افزایش بهای نفت هستند. این پیشنهاد با مخالفت عربستان سعودی و متحدان خلیج فارسی آن روبروست.
اوپک به صورت کلی تصمیم به حفظ میزان تولید فعلی گرفته است، در نتیجه انتظار می رود کشورهایی که مانند عربستان سعودی از ذخایر ارزی بالا برخوردار نیستند، همچنان زیان ببینند.