گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ اصالت جنبش های دانشجویی به مستقل بودن آنهاست و هنگامی که به جریانات سیاسی وصل شوند گام بلندی به سوی نابودی برداشته اند.
همیشه تعداد زیادی از افراد و جریانات سیاسی مترصد سوءاستفاده از فضای احساسی دانشگاه ها هستند و در تاریخ از این اتفاقات رخ داده است.
نمونه اش انتخابات ۷۶ که یکی از جناح ها با باج دهی به دفتر تحکیم وحدت توانست به خوبی از فضای دانشگاه ها استفاده کند و کاندیدای مورد نظر خود را به مهمترین صندلی پاستور بنشاند.
حمایت تشکل های دانشجویی از احزاب، از یک طرف باعث چشم پوشی از اشتباهات احزاب شده، از سوی دیگر باعث ایجاد توقعات نابجا برای تشکل ها میشود. همچنین قدرت تحلیل را از دانشجویان میگیرد.
احزاب و جریانات سیاسی که برای سوءاستفاده به دانشگاه روی آوردند بعد از رسیدن به هدف، دیگر به دانشگاه و تشکل ها نیازی ندارند.
از این نمونه اتفاقات در دانشگاه های کشور ما هم بسیار رخ داده است. مصداق عینی آن حوادث ۱۸تیر، کوی دانشگاه بود.
حوادث تلخی که ثمره اعتماد یک تشکل دانشجویی به جریان سیاسی اصلاح طلب بود. در آنجا عده ای برای رسیدن به مقاصد سیاسی و مطامع خود با تحریک دانشجویان، آنها را به خطر انداختند.
از فائزه و محسن و مهدی هاشمی رفسنجانی تا عطریانفر و محمدرضا خاتمی و .....
همه و همه یک روز قبل از ۱۸تیر با حضور در دانشگاه و سخنرانی دانشجویان را به تظاهرات بر علیه نظام ترغیب کردند.
هر چند دانشجویان بعدا متوجه اشتباهات خود شدند و به این پی بردند که جریان سیاسی اصلاح طلب قصد سوءاستفاده از آنها را داشت.
حتی بعد از این که متوجه عدم حمایت رییسجمهور شدند، کارشان به پروژه عبور از خاتمی هم رسید.
سعید حجاریان بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در اجلاس بهمن سال ۷۸در دیدار با دانشجویان اظهار داشت، که ما تئوریسین هستیم و شما باید افکار ما را در دانشگاه ترویج کنید. عمق این حرف چند ماه بعد با این جمله او آشکار شد: "جنبش دانشجویی حرف مفتی بیش نیست."
نگاه احزاب سیاسی به دانشگاه سوءاستفاده است. مگر اینکه عنان این ارتباط در دست تشکل ها باشد.
جدیدا تشکل های زیادی بصورت فله ای در دانشگاه شهید چمران اهواز تأسیس شده که همه عضو رسمی احزاب مختلف اصلاح طلب شده اند.
و چه زیبا صفتی است این صفت: "تشکل های یک بار مصرف". تشکل هایی که تا انتخابات بیشتر دوام نخواهند داشت و صرفا مجرایی برای نفوذ عده ای سودجو شده اند.
میلاد خدری - دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.