به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، نشست صمیمی تشکلهای دانشجویی استان سیستان و بلوچستان با اصحاب رسانه به مناسبت فرارسیدن 16 آذر و روز دانشجو شب گذشته به میزبانی بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان برگزار شد.
در این نشست مسئولان بسیج دانشگاههای بزرگ شهرستان زاهدان و همچنین تشکلهای اصولگرا و اصلاحطلب دانشگاههای استان سیستان و بلوچستان در کنار حضور مسئولان رسانههای این استان حضور داشته و به بیان نظرات خود در مورد جنبش دانشجویی پرداختند.
علیرضا کیخا، مسئول بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان جریان دانشجویی را در فضای استان غیر اثرگذار دانست و گفت: ما متوجه بسیاری از مشکلات استان نیستیم و اگر بنا باشد مشکلات حل شود باید جنبش دانشجویی پیشتاز باشد.
وی سیاستزدگی را آفت جریان دانشجویی دانست و گفت: جریان دانشجویی در سیستان و بلوچستان و بسیاری از استانهای دیگر تا حدودی سیاستزده شده است؛ فضای خارج دانشگاه موجب شده است تا محور فعالیت اکثر تشکلهای دانشجویی بر مسائل سیاسی بچرخد و مسائل فرهنگی و اجتماعی رها شود که این بسیار خطرناک است.
مسؤول سازمان بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان گفت: ما از دوقطبیشدن بدنه دانشجویی بسیار نگران هستیم؛ ما نگران این هستیم که نگاه تشکلهای دانشجویی به یکدیگر بغضآمیز شود,که این یک آسیب جدی و خطرناک برای بدنه دانشجویی است.
کیخا تصریح کرد: ما نباید با نگاه بغضآلود به هم نگاه کنیم؛ زیرا این بغضها بر اثر اشتباه به کینه تبدیل میشود و موجب اشتباه میشود.
حسن کاربخش، دبیر انجمن اسلامی ۱۳۵۸ دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: بصیرت دانشجویان و روحیه استکبارستیزی و آرمانطلبی آنان در ۱۶ آذرماه از ورود مستکبران به دانشگاه و کشور جلوگیری کرد که اهدای سه قطره خون در راه ضدیت با آمریکا نشانی بر این مدعا است.
وی بیان کرد: وقتی سیر تطور انقلاب اسلامی را دنبال میکنیم، میبینیم که در دهه ۷۰ با اینکه تغییر گفتمان در بیانات جنبش دانشجویی ایجاد میشود یعنی آن گفتمان عدالتطلبی و آرمانخواهی که سبب شد با تشکیل دفتر تحکیم وحدت، ولایت پذیری دانشجویان را نشان دهد، با ورود دستهای پشت پرده به دانشگاه به آزادیخواهی و توسعه سیاسی تبدیل شد و در نتیجه یک تفکر لیبرال به تفکر اسلامی دانشجویان نفوذ کرد.
دبیر انجمن اسلامی ۱۳۵۸ دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: در ادامه تغییر گفتمانی، در سالهای بعد انشقاقهایی در بدنه دانشجویی به وجود میآید که موج سوم این انشقاقها در سال ۷۸ ایجاد شد و اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان پدید آمد و گفتمان دانشجویان مسلمان را پیش برد.
وی وظیفه جنبش دانشجویی را تقویت گفتمان و روحیه انقلابی دانست و عنوان کرد: اکنون که در آستانه انتخابات هستیم تشکلهای جدیدی پدید میآیند که روحیات استکبارستیزی و ولایتپذیری را کنار گذاشته و به تملقگویی از دولت پرداختهاند؛ همانطور که در دهه ۷۰ نیز تشکلهایی برای توجیه کار دولتیها بوجود آمدند.
کاربخش نسبت به چنبره جریانهای سیاسی بر تشکلهای دانشجویی هشدار داد و بیان داشت: جنبش دانشجویی باید به مرحلهای از بصیرت برسد که گفتمان خود را القا کنند و دست احزاب سیاسی را که در آستانه انتخابات درصدد نفوذ به تشکلها هستند، کوتاه کند.