به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، الیاس نادران در نشست روز دانشجو که عصر امروز در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: استقلال یکی از سه پایه اساسی شعار ملت ایران بود این ترکیب ترکیبی معنا دار بود استقلال فرهنگی به دلیل فرهنگ دینی تا حدودی محقق شد اما در حوزه اقتصادی نه تنها گام موثری برنداشتیم بلکه به دلیل راهبرد غلطی که دولت ها تعریف کردند از استقلال اقتصادی فاصله گرفتیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: بعد از زمان جنگ تحمیلی بخشی از همان مدیران دولت قبل و بخشی از مدیران دولت هاشمی از افراط به تفریط افتادند به حدی که لیبرالیسم شدت گرفت و سیاست اقتصادی با نام توسعه اقتصادی به پرتگاه افتاد چنان مشکلی ایجاد شد که خلاف قانون گذاری هاشمی دستور داد مجمع تشخیص شکل بگیرد و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را در این مجمع برای سامان دادن بازار ارز که باید وظیفه بانک ها بود آن را انجام دهند انجام داد که این امر باعث شد استقلال اقتصادی به خطر بیفتد و به مفهوم اصلی آن در کشور دست پیدا نکنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اضافه کرد: هیچ وقت به سیاست های رهبری در حوزه اقتصاد عمل نشد بعد از استقرار دولت روحانی هم علاوه بر اینکه مدیران دولت آقای هاشمی در این دولت مستقر شدند البته با سنین بالاتر و کار را به دست گرفتند و در عرصه اقتصاد ملی همه مشکلات را به تحریم ها گره زدند و دائم تکرار می کنند اگر مذاکرات به نتیجه برسد مشکل اقتصادی کشور حل می شود.
وی ادامه داد: بیش از دو سال و نیم است که کشور گریبان گیر مشکلات اقتصادی فراوان شده و دائم در تریبون های مختلف اعلام می کنند کشور دچار رکود شدیدی شده و اگر مذاکرات به نتیجه نرسد مشکلات اقتصادی حل نمی شود. من نمی دانم آیا این فکر براساس یک طراحی خائنانه شکل گرفته چرا که اطلاعی از پشت پرده ندارم.
نادران گفت: امروز مردم در حوزه معیشتی زیر چرخ های بی تدبیری دولت که با مذاکرات می خواهد کشور را از بن بست خارج کند دارند له می شوند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه اظهار داشت: مسئولان کشور باید ساده زیست باشند اتکا اقتصادی باید به نیروهای داخلی باشد چشم امید را باید بر سرمایه های خارجی بست این یک راهبرد در حوزه اقتصاد ملی است امروز اقتصاد ما براساس راهبرد کدام مشاور اقتصادی اداره می شود. ژنرال های بازنشسته ای که از اداره زندگی خود عاجز هستند امروز حوزه اقتصادی کشور را به دست گرفتند از بانک مرکزی گرفته تا وزارت اقتصاد.
وی ادامه داد: به صورت ناخالص یک میلیون نفر در طول دو سال اخیر بیکار شدند سرمایه های ملی از دست رفته و بورس دچار ورشستگی شده حوزه های کار و سرمایه هر دو مضمحل شده است تا کی باید معطل بمانیم که مذاکرات منجر به رفع تحریم ها شود و مشکلات مردم حل گردد به نظر من اگر هم مذاکرات به نتیجه نرسد تکان اقتصادی بدتر از دو سال اخیر خواهیم داشت تردید ندارم که دشمن دشمنی خود را خواهد داشت.
نادران خاطرنشان کرد: کسانی که امروز از آقای بازرگان تجلیل می کنند بدانند که سقف عقل ایشان به اقتصاد کشور ما قد نمی داد این همه تدابیر و سیاست هایی که ابلاغ شده کجا رفته اینکه ما روزی هزار بار هم دم از ولایت فقیه بزنیم ذره ای ارزش نخواهد داشت که دنبال عملیاتی کردن مطالبات رهبری نباشیم.
وی در پایان اضافه کرد: همین قدر بگویم این دولت با این مدیریت خسته و بی انگیزه که منتظر رفع تحریم هاست راه به جایی برای رفع مشکلات اقتصاد ملی نخواهد برد.
" و الله قسم، من با نخستوزیری بازرگان مخالف بودم ولی او را هم آدم خوبی میدانستم. "