به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اسماعیل نجار در سومین نشست تخصصی دبیران کمیتهها و گروه های مستقل ستاد مدیریت بحران افزود : رعایت استاندارهای ساخت و ساز ، نظارت دقیق مهندسان ناظر ، همکاری شهرداری ها در صدور پروانه های ساخت و پایان کار و استفاده از کارگران ماهر در ساخت و ساز ضرورتهایی است که باید برای کاستن از دامنه بحران ها به ان توجه شود.
وی افزود: ایران دهمین کشور حادثه خیز جهان و چهارمین در اسیا است و از مجموع ۴۵ نوع حادثه زمینه برای بروز 35 حادثه در ایران وجود دارد که محتمل ترین انها زلزله ، سیل، گردو غبار، توفان و فرونشست زمین به دلیل برداشت بی رویه از منابع اب های زیرزمینی است.
نجار با بیان اینکه رسانه های گروهی فقط در زمان بروز بحران به دنبال علل و مقصران حادثه هستند ، گفت : توجه به نکات ایمنی، ساخت و ساز استاندارد در طرح های عمرانی باید با پیگیری رسانه ها به مطالبه عمومی مردم تبدیل شود و این پیگیری ها نباید محدود به زمان وقوع حادثه باشد.
وی افزود: سازمان فنی و حرفه ای باید در اموزش کارگران ماهر ساختمانی برنامه مدون داشته باشد ، سازمان نظام مهندسی و شهرداریها باید در زمینه نظارت بر عملکرد پیمانکاران ؛ جدی و قانونمند برخورد کنند و از اعطای پایان کار به بناهای فاقد کیفیت و مکان های حادثه خیز خودداری شود.
نجار با بیان اینکه مدیران عمرانی به هیچ وجه نباید در نظارت دخالت کنند بلکه وظیفه انان نظارت بر ناظران است ، خاطرنشان کرد : ستاد مدیریت بحران وظیفه ساماندهی اوضاع در مواقع بروز بحران را تا تثبیت اوضاع بر عهده دارد و اصولا قادر به پاسخگویی به عوامل بروز بحران در شرایط خاص نیست.
وی فرهنگ سازی در جدی گرفتن هشدارها را وظیفه رسانه ها دانست و گفت : متاسفانه برخی از مردم هشدارها را جدی نمی گیرند نمونه بارز آن در حادثه سیل ایلام در رسانه ملی منعکس شد که راننده خودرو پراید بدون توجه به هشدارها پنچ نفر را به کام مرگ کشاند.
نجار افزود: متاسفانه در برخی موارد که جاده به دلیل احتمال وقوع سانحه یک طرفه می شود مردم به جای استقبال از این هشدار به محدودیت ایجاد شده اعتراض می کنند در حالی که اگر فرهنگ سازی مناسبی صورت گیرد شاهد این رفتارها نخواهیم بود.
وی ترویج فرهنگ بیمه را از اولویت های ستاد مدیریت بحران بیان کرد و گفت : هرچند نقش توجه به بیمه در جریان سیل در روستای سیجان استان البرز برجسته شد اما این ستاد با اعتباری 6 میلیارد تومانی تمامی واحدهای مسکونی روستایی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) را پوشش داده است و باید برای کاستن از حجم خسارت ، فرهنگ بیمه ترویج شود.
نجار ، چاره اندیشی برای وقوع احتمالی زلزله در تهران و چگونگی امداد رسانی به مردم را چالش جدی ستاد مدیریت بحران کشور بیان کرد و گفت : با نگاهی به یک حادثه ساده ریزش ساختمان در منطقه سعادت اباد تهران همگان دیدند که در امدادرسانی به 17 کارگر محبوس شده زیرآوار در حالی که هیچ حادثه دیگری هم وجود نداشت و همه امکانات بسیج شده بود دستکم 72 ساعت زمان صرف شد حالا اگر گسترده کار در شهری مانند تهران با 10 میلیون نفر جمعیت باشد ، چه باید کرد.
وی خاطرنشان کرد: آمارها نشان می دهد جمعیت تهران در 35سال گذشته از 3میلیون و 500 هزار نفر به 10 میلیون نفر افزایش یافته و بدان مفهوم است که در این سالها برای شش میلیون و 500 هزار نفر واحد مسکونی ایجاد شده است ، به عبارت دیگر ساختمان های مسکونی این جمعیت نوساز است اما وقتی این مسئله را مطرح می کنیم می گویند این ساختمان ها استاندار نیست.