کد خبر:۴۷۰۰۶۹
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

بیماری ایدز جزو بیماری‌های فقر است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: بیماری ایدز را می‌توان به نوعی جزو بیماری‌های فقر نامید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت،  نقی پور عصر دیروز در همایش «روز جهانی ایدز» با اشاره به تاریخچه ایدز گفت: ایدز بیماری است که توسط ویروسی به نام اچ آی وی منتقل می‌شود و شایع ترین راه ابتلا به اچ ای وی در ایران استفاده مشترک از وسایل تزریق در بین مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی می‌باشد.

 

وی با بیان این که یروس اچ آی وی در سال 1983 کشف شده است، گفت:  بیماری ایدز را می‌توان به نوعی جزو بیماری های فقر نامید،  زیرا هرجامعه ای دچار رکود و بیکاری شود ناهنجاری و آسیب پذیری در آن افزایش می‌یابد و افراد به سمت دخانیات  و اعتیاد رو می‌آوردند و مشکلات اقتصادی نیز کم کم  پیشرفت می‌کند و در نهایت منجر می شود فرد به سمت رفتارهای پرخطر رو آورد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان کارتن خوابی، متلاشی شدن کانون گرم خانواده، شیوع انواع فساد جنسی و اخلاقی و رفتارهای پر خطر را از جمله پیامدهای اعتیاد به مواد مخدر  خواند.

 

نقی پور در ادامه تغییر دیدگاه افراد جامعه را نسبت به بیمارانی که مبتلا به اچ آی وی هستند را خواستار شد.

 

مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه با بیان اینکه ویروس تنها در گلبول سفید زنده است و از راهی وارد می‌شود که بتواند به گلبول سفید دست یابد، تزریق خون و فرآورده های آلوده، تزریق با سرنگ آلوده، استفاده از وسایل تیز و برنده و غیر استریل همچنین تماس های جنسی مشکوک را از جمله راههای انتقال این بیماری ذکر کرد.

 

محمود رضوانی همچنین با اعلام این که بیشترین گروه سنی که در معرض ابتلاء به  بیماری  ایدز هستند  نوجوانان می باشند، تصریح کرد:  در سال 2012 این آمار به 39درصد افزایش یافته است.

 

وی افزود: واقعیت های موجود نشاندهنده این امر است که شیوع مصرف مواد روان گردان و صنعتی یکی از چالش های مهم برنامه های کنترلی ایدز به ویژه در جوانان و نوجوانان می باشد.

 

مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه خویشتن داری در زمان تجرد، وفاداری به همسر، پرهیز یا ترک اعتیاد، کنترل خونهای اهدائی را از جمله اصول پیشگیری این بیماری عنوان کرد.

 

در ادامه این همایش مدبر نیا متخصص روانپزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و محسن بهبودی، مسئول بهداشت و درمان اداره کل زندانهای گیلان هریک به ترتیب در خصوص «تاثیر داروهای روانگردان در شیوع رفتارهای پرخطر و ایدز» و «عملکرد سازمان زندانها در کنترل ایدز» مطالبی را عنوان کردند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار