به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی جباری آزاد، مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: روش خشک کردن انجمادی به معنی خارج کردن آب از مواد بیولوژیکی و غیرآلی است که در اثر حرارت صدمه میبینند.
وی این روش را برای مواد حساس و پرارزش مانند داروها، واکسنها، آنتی بیوتیکها، اجزاء تشکیل دهنده خون، نمونههای بیولوژیکی، میکرو ارگانیسمها، مواد غیر آلی حساس، پودر فلزهای کمیاب و سرامیکها قابل استفاده دانست.
مدیر آزمایشگاه مرکزی با اشاره به اینکه روش خشک کردن انجمادی به عنوان یک روش مهم در ساخت پودر با سایز نانو مطرح است، گفت: به طور کلی کاربرد روش خشک کردن انجمادی در صنایع داروئی، غذائی، پزشکی، شیمیایی، بیوتکنولوژی، بانکهای خون، گیاهشناسی، کشاورزی، متالورژی، باستانشناسی و غیره میباشد.
وی با بیان اینکه این دستگاه در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد راه اندازی شده است، اضافه کرد: اساتید و دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد میتوانند با استفاده از گرنت و تخفیف ویژه تعریف شده در سامانه آزمایشگاه مرکزی از خدمات این دستگاه استفاده کنند.
جباری گفت: سایر متقاضیان از جمله صنایع و موسسات نیز می توانند با پرداخـت هزینه از این دستگاه و سایر امکانات آزمایشگاه مرکزی بهرهمند شوند.