به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، صادق زیباکلام در مناظره با عباس سلیمی نمین با موضوع « بررسی عملکرد تاریخ مجلس ایران» در جواب به این سوال که اهمیت و نقش مجلس در جلوگیری از بروز فسادهای اقتصادی را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت: پیش از پاسخ به سوال مذکور باید این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد که شورای نگهبان تا چه میزان نسبت به رد نشدن مفسدین مالی از فیلتر، دغدغه مند است؟ چرا از ۳۰ سال گذشته که شورای نگهبان بر انتخاب کاندیدها نظارت استصوابی دارد بر میزان پرونده های فساد افزوده می شود؟
جریانات ۸۸ متعلق به شش سال پیش بود و تمام شده است/ تنها هنر ساختار اقتصادی کشور تولید مفسدین مالی می باشد
وی تاکید کرد: در مقابل هر پرونده اقتصادی که رد صلاحیت می شود ۲۰۰ پرونده سیاسی مقبول واقع نمی شوند، نمی دانم چرا اینقدر داستان فته را زنده نگه می دارند؟ جریانات ۸۸ متعلق به شش سال پیش بود و تمام شده است، مراسمات نه دی را هر ساله برای باز بودن دستشان از اعمال رد صلاحیت ها برگزار می کنند.
این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه ما را چه می شود که مفاسد اقتصادی در کشورمان رو به ازدیاد است؟ بیان کرد: چرا در هلند، برزیل، نروژ و سایر نقاط دنیا به اندازه ایران این همه فساد وجود ندارد؟ در کروموزوم ما ژن دزدی وجود دارد! بدون شک غیر از این نیست که ساختار و بنیان اقتصادی کشور فاسد و ناکارآمد است که تنها هنر آن تولید مفسدین مالی می باشد.
زیباکلام ادامه داد: برحسب قانون، استعلام سوابق داوطلبین انتخابات از چهار منبع قوه قضا، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و ثبت احوال صورت می پذیرد، اگر آن چهار مرجع بگویند که شرکت آقای زیباکلام در انتخابات بلامانع است شورای نگهبان می گوید ما باید بررسی کنیم ببینیم که آیا این آقا شایستگی دارد یا خیر! اگر شورای نگهبان نظارت می کند دیگر چه نیازی به رای آن چهار مرجع است!
اگر شورای نگهبان آنگونه بود که اصلاح طلبان می خواستند؛ فساد مجلس را آلوده کرده بود
سلیمی نمین در پاسخ به این سوال که چرا اصول گرایان موافق با نظارت استصوابی و اصلاح طلبان مخالف آن هستند؟ گفت: بحث در محیط علمی مانند دانشگاه با صحبت کردن در کوچه و بازار فرق می کند، دهن کجی به نهادهای نظام از مجلس گرفته تا شورای نگهبان در دانشگاه جایگاه و شانیت ندارد.
وی بالاترین برهان در برآیند مطلوب شورای نگهبان را قدرت روز افزون مجلس اعلام کرد و افزود: آقایان! شما که مدعی تضعیف جایگاه مردم در انتخابات و مخدوش شدن وجهه مجلس توسط شورای نگهبان هستید چرا در دو سال اخیر نمایندگان تان را از این دانشگاه به آن دانشگاه و از این نقطه تا آن گوشه از کشور می فرستید تا هم جایگاه بگیرید و هم تضعیف کنید؟
این تحلیلگر سیاسی با تاکید بر این مطلب که اگر شورای نگهبان آن گونه بود که شما می خواستید هم اینک فساد تمام مجلس را آلوده می کرد، ادامه داد: شما اصلاح طلبان هم می خواهید به قدرت برسید و هم درصدد هستید که با شانتاژ به قدرت برسید و این دو مقوله از یکدیگر جدا هستند.
سلیمی نمین با اشاره به عدم معرفی حتی یک متخلف یا مفسد توسط جناح اصلاح طلب، خاطرنشان کرد: شما حتی یک مورد از پایش فاسدین از اصلاح طلبان پیدا نمی کنید، آقایان می خواهند به بهانه سلامت انتخابات به تضعیف شورای نگهبان بپردازند تا عده و عٌده خود را ولو اگر آلوده باشند به حداکثر ممکن برسانید.
وی تصریح کرد: آقای زیباکلام! سفسطه نکیند، ما در مجلس شورای اول نیز شورای نگهبان داشتیم، در دوران انتخابات نخستین رئیس جمهور بود که فیلترهای نظارتی وجود نداشت، از قضا برخی از افرادی که هم اینک به انواع آلودگی های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مبتلا شده اند در آن زمان بر فیلتر گذاری تاکید می کردند به عنوان مثال آقای موسوی خوئینی ها به شخصه برخی از نامزدها را رد صلاحیت کردند.
این تحلیل گر سیاسی تاکید کرد: چه شد آن کسانی که زمانی به جای شورای نگهبان عمل می کردند هم اینک حرف های دیگری می گویند؟ تک پدیده ای بررسی می کنند، مگر در جوامع دیگر فساد وجود ندارد؟
هرگاه مجلس از تصمیم گیری های مهم دور نگه داشته شد حکومت به نتایج مطلوب نرسیده است
زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا مجلس در راس امور است؟ گفت: تجربه نشان می دهد که هرگاه مجلس از تصمیم گیری های مهم مانند تسخیر سفارت آمریکا، گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی، جنگ و موضوع هسته ای دور نگه داشته شد حکومت به نتایج مطلوبی نرسیده است.
وی با بیان این مطلب که در دولت های احمدی نژاد از ورود مجلس به موضوع هسته ای ممانعت می شد، ادامه داد: در دولت یازدهم فضا برای ورود مجلس و مطبوعات به موضوع هسته ای هموار شد.
سلیمی نمین نقش احزاب در تعیین ترکیب مجالس در ایران را بسیار موثر دانست و تصریح کرد: برخی از احزاب، کار را برای مردم سخت می کنند، اگر احزاب مسئولیت خطاهای کاندیداهایی که از سویشان معرفی می شوند را بر عهده می گرفتند بهتر می توانستند عمل کنند.
مجلس ششم آزادترین مجلس در طول تاریخ نظام جمهوری اسلامی بود
زیباکلام وجه تمایز مجلس ششم و نهم را دموکراسی بودن مجلس ششم عنوان کرد و گفت: این دوره که منعکس کننده امیال مردم بود آزادترین مجلس در طول تاریخ نظام جمهوری اسلامی بود.
وی ادامه داد: در این مجلس بود که شورای نگهبان مجبور شد در چارچوب قانون عمل کند و رد صلاحیت سیاسی حادث نشد.
مجلس ششم تلاش کرد باورهای جامعه و ساختار بومی- اجتماعی را تضعیف کند
سلیمی نمین تاکید کرد: این شایسته نیست که وقتی رای می آورید بگویید شورای نگهبان درست عمل کرد و آنجا که رای نیاوردید شورای نگهبان را به تضعیف حقوق خود متهم کنید.
وی مجلس ششم را یکی از مشکل آفرین ترین مجالس تاریخ بعد از انقلاب اسلامی دانست و گفت: این مجلس نه تنها در جهت گسترش دموکراسی حرکت نکرد بلکه نقطه مقابل مردم سالاری بود به گونه ای که تلاش می کرد باورهای جامعه و ساختار بومی- اجتماعی را تضعیف کند.