گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت *؛ در روزهای گذشته حادثهای در منطقه شیعه نشین نیجریه به وقوع پیوست که حاوی نکتهی مهمی است. این حادثه هرچند دلخراش و غم انگیز است به گونه که بار دیگر حضرت ولی عصر علیه السلام را داغدار کرد اما از زاویه های دیگر میتواند حاوی نکته های مهم باشد، با این مقدمه که در دوران قبل از انقلاب اسلامی یعنی دورانی که هیچ کسی حتی تصور وقوع انقلاب اسلامی را در کشور ایران نمیکرد.
حضرت امام (ره)، رهبری قیام و انقلابی را شروع کرد و با حمایت تودههای مردم در مدت کوتاهی موفق به ایجاد انقلابی شد که حتی تعجب خوشبینترین کارشناسان سیاسی را به وجود آورد. پیروزی انقلاب اسلامی بار دیگر رونمایی از نسخه حقیقی و ناب اسلام بود که در ادبیات کارشناسان سیاسی معروف به اسلام سیاسی است. حضرت امام از همان ابتدای انقلاب به دنبال صدور اسلام سیاسی بود به این معنا که روحیه انقلاب و اسلام سیاسی را در تمام نقاطی که مسلمانان زندگی میکنند گسترش دهد.
به عبارت دیگر در روزگاری که کسی تصور وقوع انقلاب را نمیکرد حضرت امام انقلابی با حوزه جغرافیایی وسیع را در ذهن پرورش میداد که در آن حق خواهی، مبارزه با ظلم و حمایت از مظلوم، اساس و محور آن را تشکیل میداد.
انقلاب به پیروزی رسید، خبر این پیروزی و پیام انقلاب یعنی اسلام سیاسی به گوش همه مستضعفان عالم رسید. انقلاب اسلامی در مدت کوتاهی در ایران تثبیت و در پی گسترش در قلب همه آزادی خواهان عالم راهش را دنبال کرد به گونهای که در همان ابتدا، حرکتی الهام بخش برای مردم فلسطین اشغالی تلقی شد که به خوبی توانست روحیه مقاومت را در مردم فلسطین تقویت کند.
در همین راستا جنبش حزب الله لبنان تاسیس و امروز تبدیل به یک قدرت بسیار تاثیر گذار در خاورمیانه و سدی محکم در برابر صهیونیزم شده است.
روند صدور انقلاب اما بعد از رحلت حضرت امام و رهبری شایسته امام خامنه ای (روحی فداه) مسیر خود را به روشنی ادامه و بیش از گذشته دنبال میکند که نشانه های آن را میتوان در مقاومت مردم سوریه، عراق، بحرین و یمن در برابر اتحاد و اجماع همه قدرتهای بزرگ دنیا و ایادی آن؛ کشورهای مرتجع منطقه یعنی عربستان، قطر و امارات، به تماشا نشست.
امروز تجلی قدرت عظیم اسلام سیاسی در تامین امنیت مثال زدنی همایش بیست و هفت میلیونی اربعین حسینی است؛ همایشی بسیار با عظمت در دل منطقهای پر از آتش، که امنیتش تامین شد. اما امروز اگر کسی هنوز صدور این حقانیت یعنی اسلام سیاسی را در دل مستضعفان، باور ندارد باید نگاه به حادثه اخیر در کشور نیجریه کند؛ کشوری که قبل از انقلاب اسلامی، فقط دارای دو قبیله از محبین اهل بیت عصمت و طهارت با جمعیتی کمتر از دو هزار شیعه بود، اما امروز به برکت زحمات طاقت فرسای رهبری، همچون شیخ زکزاکی، نیجریه دارای بیش از ده میلیون شیعه معروف به خمینیون و عاشقان حضرت امام در حال طی کردن خط و آرمانهای این بزرگ مرد است و به گفته بعضی پنج میلیون از این جمعیت مقلد امام خامنهای (روحی فداه) است.
چند سالی است که خشونت علیه شیعان نیجریه به خاطر عشق و علاقه آنها به امام و مقام معظم رهبری، کلید خوره است که تا به حال منجر به بازداشت چندباره شیخ ابراهیم زکزاکی و همچنین شهادت سه فرزند او در روز قدس سال گذشته و شهادت فرزند دیگر و همسرش در سال جاری شده است، اما حادثه و کشتاری که به تازگی به وقوع پیوسته، انتقامی در برابر این عشق و همچنین در برابر همایش میلونی اربعین در نیجریه است همان همایشی که امروز نماد قدرت اسلام سیاسی است، این مهم انقدر تاثیر خود را گذاشته است که دشمنان را سراسیمه وادار به واکنش کرده به گونهای که با این هجوم وحشیانه عصبانیت خود را از اسلام سیاسی، به نمایش گذاشتند.
علی اکبر سیلانی- استاد حوزه علمیه و فارغ التحصیل رشته فلسفه سیاسی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.