به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، كارگاه آموزشي با عنوان «عكاسي مستند اجتماعي با گرايش به آرت و فهم زيبايي شناسي» به مدت دو روز با حضور جمشيد بايرامي، هنرمند برتر حوزه عكاسي كشور در تالار ياسمن دانشكده هنر و معماري برگزار شد.
اين مراسم كه با حضور اساتيد بخش هاي هنر و معماري و دانشجويان و علاقه مندان به هنر عكاسي تشكيل شد، با استقبال خوبي روبرو شد.
جمشيد بايرامي سخن خود را با نام خداي رنگ و نور آغاز و بيان کرد، اگر نور نباشد، رنگ و زيبايي نيز وجود ندارد.
بايرامي با بيان اينكه ايران اولين كشوري بوده كه دوربين وارد آن شده و اين واقعه افتخار بسيار بزرگي براي ايران است، بیان داشت: عكاسي بعد از انقلاب جرياني بسيار خوبي را طي كرده و ما شاهد عكس هاي بسيار زيبا و هنري در اين مسير هستيم.
وي افزود: در حال حاضر سه بانك عكس بزرگ جهان در ايران، انگلستان و روسيه وجود دارد.
اين هنرمند در بخش ديگري از سخنان خود در رابطه با ويژگي هاي يك عكس خوب بیان داشت: يك عكس خوب بايد از لحاظ اصول مهندسي از قبيل رنگ، فرم و نور قابل قبول بوده و نيز محتواي خوب داشته و همانند يك فيلم بايد حرفي را براي گفتن داشته باشد ،اما در عكس همه چيز يك بار بيشتر نمايش داده نمي شود و عكاس بايد تمام عناصر را مانند نور و تركيب بندي و غيره را درجايگاه خودش حفظ كند و يك جا به آن اشاره نمايد.
وي افزود: نگاه عكاس نگاهيست معرفتي و هنرمند به دليل همين جايگاه مهم است كه بايد به روز باشد.
وي سرعت، دقت، شناخت، شعور و نگاه رابراي گرفتن يك عكس خوب ضروري دانست و گفت: دنياي امروز دنياي عكس است و دنيا با عكس آگاه ميشود؛ بنابراين عكاسان بايد براي گرفتن يك عكس خوب صرفا احساسي برخورد نكنند.
در ادامه يكي ديگر از ميهمانان برنامه مهدي نادري، فيلمساز مطرح معاصر كشور درباره جذابيت بصري در هنر و فاصله بين شي و ذهن بشر از طريق ديدار و رويا صحبت كرد.
نادري بیان داشت: هنر آموختني است و استعداد چيزيست كه هنرمند بايد داشته باشد اما كشف آن در دست خود هنرمند است و هر كدام راز به خصوص خود را دارد.
وي تصريح كرد: تنها ابزار و دستاورد بشر زاويه ديد هنري است و بايد آن را شناخت.
وي افزود: هنرمند مي تواند با كشاندن واقعيت بيروني به دنياي ذهني خودش لحظه اي ناب را خلق كند لحظه اي كه در آن لحظه خودش را پيدا و كشف كند و به خلق اثر هنري بپردازد. هنر هر روز به انسان قالب و شكلي جديد مي دهد.
نادري گفت: هنرمند بايد در لحظه زندگي كند و هيچ گاه منتظر شرايط ايده آل نباشد، هنرمند بايد تجربه كند تا بتواند اثر هنري قابل قبولي را بيافريند.