گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سید مسعود پرهیزگاری؛ پاتوق های دخترانه، کافه های دانشجویی مختص دختران و یا گعده گاهی که فقط دختران و یا دانشجویان دختر در آن با آرامش حضور داشته باشند، به بحث و گفتگو های خودمانی بپردازند، حرف های خودمانی بزنند و از هر دری سخن بگویند، در جامعه ما نمود زیادی ندارد.
در استان کهگیلویه و بویراحمد و مرکز آن نیز این نقیصه به شدت احساس می شد و می شود.
تنها جایی که شاید به نام بانوان یاسوجی نام گذاری شده است، پارک بانوان است که هنوز در مرحله یک نام باقی مانده است.
چند مدتی است مرکزی کتاب محور، اندیشه پایه و دانشگاهی در شهر یاسوج راه اندازی شد که ورد زبان طیف نخبه قرار گرفته است.
پاتوق کتاب یاسوج، پاتوق کتاب دوستان، کتاب خوانان، دانشجویان، دانشگاهیان و هر کسی است که به گونه ای حتی کم با کتاب، قلم و اندیشه در ارتباط است.
کافه کتاب پاتوق کتاب اما، گعده گاهی از اهالی کتاب و اندیشه است که برنامه های مختلفی با مخاطبان دانشگاهی و دانشجویان در آن برگزار می شود.
سه شنبه های هر هفته، دانشجویان دختر دانشگاه های یاسوج، از ساعت ۱۶ به دنبال پیدا کردن خیابان پزشک یاسوج اند تا در محفلی دانشجویی و دخترانه، شرکت کنند.
محفلی که ورود آقایان به آن ممنوع است.
حرف هایشان دخترانه است و دغدغه هایشان فیروزه ای، این می شود دلیل نامگذاری سه شنبه های پاتوق کتاب یاسوج؛ سه شنبه های فیروزه ای.
دیروز هم یکی از همین روزهای فیروزه ای پاتوق کتاب یاسوج بود که دانشجویانی از دانشگاه های آزاد، علوم پزشکی و دولتی یاسوج میهمان کافه پاتوق شدند.
کافه ای چوبی، در دل کتاب و کاریکاتورهایی از کتاب. طبقه دوم پاتوقی که بیش از هفت هزار عنوان کتاب در آن برای ارائه به کتاب دوستان قرار گرفت.
یلدا و آداب و رسوم سنتی مناطق مختلف در طولانی ترین شب سال، موضوع اول گفتگوهای خودمانی دانشجویان دختری بود که در اولین روز زمستان ۹۴ و بعد از طی شدن طولانی ترین شب سالشان، که تا دم اذان مغرب آنها را به گفتوگو کشاند.
«شله ماشکی» شب یلدا، دور هم نشینی های فامیلی، عیادت از بزرگان، قصه های شنیدنی یلدا، خوراکی های چهله زمستان و مباحث جور واجور دیگر، بخش اول سه شنبه های فیروزه ای را به خود اختصاص داد.
در بخش دوم که بعد از نماز مغرب و عشا برگزار شد، ورود آقایان هم چنان ممنوع بود؛ اما میهمان ویژه مراسمشان، این بار یک مرد بود.
سید یوسف مرادی، استاد رایانه دانشگاه آزاد تهران، که در حوزه هنر، ادبیات و تاریخ شفاهی استان کهگیلویه و بویراحمد، سال هاست مشغول مطالعه و پژوهش است.
مرادی اما محور سخنانش را ایده یابی برای کار تحقیقاتی گروهی و فرد در خصوص ادبیات، هنر و تاریخ شفاهی انقلاب و پیش از انقلاب در استان انتخاب کرد.
سوژه های نابی که دانشجویان شاید بارهای بار بی تفاوت از کنارشان رد شده باشند.
بخشی که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت و سعی داشتند از لحظه به لحظه این برنامه بیشترین استفاده را ببرند.
سوز سرمای زمستانی دی ماه، پنجه به پنجه نشست دخترانه شده بود و توانست ساعت بیست و سی دقیقه، دانشجویان را واردار کند که بحثشان را نیمه کاره رها کنند.
سه شنبه پاتوق کتاب یاسوج با پایان یافتن نشست فیروزه ای به پایان رسید و مجله رنگارنگ دخترانه سه شنبه فیروزه، بسته شد تا در سه شنبه بعدی، صفحات تازه ای را برای دختران یاسوجی رقم بزند.
دختران یاسوجی کمک کم به داشتن یک پاتوق خصوصی عادت می کنند و باورشان می شود که مکانی مخصوص به حرف های فیروزه ای دختران وجود دارد.
این نشست ها به زودی به صورت یک مجله انسانی ارائه خواهد شد که در هفته های بعد گزارش های مفصل تری از برنامه دخترانه در خبرگزاری دانشجو منتشر می شود.