آخرین اخبار:
کد خبر:۴۷۲۵۰۱
استیری خبر داد

راه اندازی پورتال ثبت محصول شرکت‌های دانش بنیان تا پایان سال

مدیر کل دفتر توسعه کسب و کار بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: برای شناسایی میزان صادرات دانش بنیان یک پرتال تا پایان سال راه اندازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روح الله استیری، مدیر کل دفتر توسعه کسب و کار بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست خبری که امروز در ساختمان معاونت علمی برگزار شد به تشریح برنامه‌های این دفتر در خصوص توسعه صادرات محصولات دانش بنیان پرداخت و گفت: مهم‌ترین و اولین قسمت در تهیه پشتیان سازی است تشکل‌ها و واسطه‌های صادراتی با هدف توسعه صادرات محصولات شرکت‌های کوچک و متوسطی که امکان سرمایه گذاری در ایجاد دپارتمان و یاواحد مستقل بازرگانی بین المللی را ندارند در حوزه‌های تخصصی ایجاد می‌شود این مهم در حوزه صنایع دانش بنیان که اغلب آن‌ها را شرکت‌های کوچک و متوسط در بر می‌گیرد نیز صادق است.

 


وی افزود: شرکت‌های مدیریت صادرات محصولات دانش بنیان تشکیلاتی است که به عنوان بخش صادرات خارج از محل شرکت عمل می‌کند که در راستای توسعه محصولات دانش بنیان و کمک به شرکت‌های دارای پتانسیل صادراتی در ورود به تجارت بین الملل معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری اقدام به حمایت در ایجاد شرکت‌های مدیریت صادرات تخصصی طی یک سال اخیر در دو حوزه برق و الکترونیک و داروهای گیاهی نموده است.

 


مدیر کل دفتر توسعه کسب و کار بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص اقدامات انجام شده توسط شرکت‌های مدیریت صادرات محصولات دانش بنیان گفت: معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری در نظر دارد تا سال آینده تعداد شرکت‌های تخصصی مدیریت صادرات را به ده مورد برساند که حوزه‌های مورد نظر معاونت برای ایجاد شرکت‌های مدیریت صادرات شامل صنایع هوایی، زیست فناوری، تجهیزات پزشکی تجهیزات آزمایشگاهی فناوری اطلاعات و فناوری نانو می‌باشد.

 


وی درباره پایگاه‌های صادراتی محصولات دانش بنیان گفت: مکان بازرگانی و اقتصادی پایگاه‌های صادراتی محصولات دانش بنیان هستند که توسط تشکل‌های صادراتی یا خصوصی در کشورهای هدف ایجاد می‌گردند و با استفاده از نیروهای متخصص بومی یا غیربومی خدمات تجاری لازم جهت تسهیل و پشتیبانی از روند صادرات محصولات ایرانی در کلیه موارد از قبیل تحقیقاتی مشاوره‌ای سرمایه گذاری برنامه ریزی و تاسیس دفا‌تر تجاری و سایر خدمات تجاری را فراهم می‌کند.

 


استیری به اقدامات انجام شده در پایگاه‌های صادراتی محصولات دانش بنیان اشاره کرد و افزود: در راستای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان و کمک به شرکت‌های دارای پتانسیل صادراتی در ورود به تجارت بین الملل معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری اقدام به حمایت در ایجاد پایگاه‌های صادراتی تخصصی توسط بخش خصوصی طی یک سال اخیر در کشور چین و در حوزه داروهای گیاهی کشور عراق، ترکیه و لبنان در کلیه حوزه‌های دانش بنیان و کشور عمان در حوزه فناوری اطلاعات نموده است.

 


وی با تاکید بر اینکه برنامه توسعه پایگاه‌های صادراتی را در دستور کار داریم گفت: با توجه به اهمیت موضوع حمایت از ایجاد از پایگاه‌های صادراتی در حوزه دانش بنیان معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری در نظر دارد تا سال آینده تعداد پایگاه‌ها را افزایش دهد ایجاد پایگاه صادراتی در حوزه آفریقا خلیج فارس و آسیای میانه از برنامه‌های کوتاه مدت این معاونت می‌باشد.

 


مدیر کل دفتر توسعه کسب و کار بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تشریح برنامه‌های توانمندسازی پرداخت و افزود: توسعه فعالیت‌ها و حمایت‌های کریدور صادرات محصولات دانش بنیان از دیگر موضوعات مهم است چرا که کریدور صادرات به عنوان بازه اجرایی معاونت علمی در خصوص توانمندسازی و رساندن شرکت‌ها به بلوغ صادراتی فعالیت خود را از شهریور ۹۳ آغاز کرده است. کریدور بسته جامعی از خدمات حمایتی را در نظر گرفته که این خدمات بنا به نیازهای شرکت با پوشش بخشی از هزینه‌های خدمات شرکت‌ها را در مسیر صادرات قرار می‌دهد.

 


وی تصریح کرد: بر مبنای آئین نامه‌های تدوین شده در نیمه دوم سال ۹۳ توسط کریدور و تایید از طرف معاونت تا ۹ ماه اول سال ۹۴ تعداد ۵۵۶ درخواست از ۱۸۰ شرکت به کریدور ارسال گردیده است از این تعداد درخواست‌ها ۴۰۱ درخواست تایید شده و در فرآیند حمایت می‌باشند.

 


استیری به ۱۲ آئین نامه و دستورالعمل‌های مصوب کریدور صادرات اشاره کرد و گفت: دستورالعمل حمایت از خدمات پیشخوان صادرات و تدوین نکته صادراتی دستورالعمل حمایت تهیه اقلام تبلیغاتی شرکت‌های دانش بنیان حمایت از طراحی و ایجاد وب سایت شرکت‌ها حمایت از حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه‌های خارجی حمایت از اخذ گواهی نامه‌ها و مجوزهای بین المللی مورد نیاز شرکت‌های دانش بنیان حمایت از تهیه گزارشات تحقیقات بازار حمایت از آموزش‌های بازرگانی و صادرات شرکت‌ها حمایت از ثبت پتنت و خدمات مالکیت فکری حمایت از طراحی صنعتی و بسته بندی صادراتی محصولات دانش بنیان حمایت اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری حمایت از حضور شرکت‌ها در کاپیون محصولات دانش بنیان ایران در نمایشگاه‌های خارجی و دستورالعمل حمایت از ثبت علامت تجاری آئین نامه‌های مصوب کریدور صادرات است.

 


وی در ادامه بیان داشت: بسته حمایت از صادرات محصولات دانش بنیان با پیشنهاد معاونت علمی و جهت ارائه تسهیلات حمایت از صادرات محصولات دانش بنیان در صندوق نوآوری و شکوفایی به تصویب رسید که تسهیلات سرمایه در گردش به میزان ۷۰ درصد صادرات و تا سقف ۲۰ میلیارد ریال، تسهیلات سرمایه ثابت به میزان ۷۰ درصد صادرات و تا سقف ۵۰ میلیارد ریال و یارانه سود تسهیلات به میزان ۷ درصد و تا سقف ۵ میلیارد ریال می‌باشد. همچنین تسهیلات حمایت از انتقال فناوری به میزان ۵۰ درصد ارزش کار‌شناسی و تا سقف ۲۰ میلیارد ریال و تسهیلات توانمندساز به مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال و تسهیلات حمایت از صادرات به مبلغ ۳ میلیارد ریال و تسهیلات توسعه بازار صادراتی و صدور ضمانت بانکی نیز در بسته حمایت از صادرات محصولات دانش بنیان تدوین شده است.

 


مدیر کل دفتر توسعه کسب و کار بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به حمایت از برگزاری کاپیون‌های تخصصی در نمایشگاه‌های معتبر خارجی اشاره کرد و افزود: حضور در نمایشگاه‌های بین المللی از ابزارهای اصلی توسعه صادرات محصولات است و شرکت‌های صادرکننده بزرگ همواره حضور مستمر و پررنگی در نمایشگاه‌های بین المللی دارند که از این حمایت‌ها برای برپایی کاپیون‌های تخصصی هایتک می‌توان به نمایشگاه روسیه، آلمان، امارات متحده عربی و حمایت از برگزاری نمایشگاه در اقلیم کردستان عراق، زیمباوه و بغداد اشاره کرد.

 


وی در پایان خاطرنشان کرد: طی یک سال گذشته نزدیک ۵۲۰ درخواست خدمت از کریدور شده که برای ۱۶۰ خدمت از ۱۴۰ شرکت دانش بنیان کمک‌های لازم انجام شده همچنین برای شناسایی میزان صادرات دانش بنیان که تاکنون مشخص نیست یک پرتال تا پایان سال راه اندازی می‌شود که ۲۰۰ محصول بر‌تر صادراتی یا دارای پتانسیل صادراتی در این پرتال قرار می‌گیرد که به ۴ زبان زنده دنیا ترجمه شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار