به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سعید شعرباف امروز در مناظره «عملکرد مجلس و انتخابات پیشرو» که توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی سجاد در این دانشگاه برگزار شد، در تعریف مجلس تراز انقلاب بر شاخص ارزش یابی تاکید و با طرح این پرسش که امروز ملاک برای سنجش نمایندگان چیست؟، بیان کرد: آنچه که امروز مشخص کننده مجلس خوب و بد است این است که یک نماینده چه میزان با دو قطبی وجود در جامعه همخوانی دارد.
وی تصریح کرد: تاکید بیش از حد به این دو قطبی باعث شده مدام از کاندیدا بشنویم که به ما رای دهید چنانچه به ما رای ندهید مجلس دست افراطیها خواهد افتاد .
عضو هیئت علمی دانشگاه امام رضای مشهد دو قطبی اصلاح طلب، اصولگرا، شناسنامه دار و بی شناسنامه، متخصص و غیر متخصصی، صالح مقبول و غیره را از جمله دو قطبیهای موجود در فضای سیاسی کشور دانست.
در انتخابات مجلس به افراد شناسنامه دار رای دهید
امیر شهلا در ادامه این مناظره انتخابات پیشرو را یکی از حساسترین انتخابات پس از انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: حقیقتا اختیارات مجلس به عنوان خانه ملت و چکیده فضایل ملت در اصول71 تا 90 قانون اساسی قید شده است و نمایندگان موظف به قرارگیری در این چارچوب هستند.
عضو حزب ندای ایرانیان در خراسان رضوی تصویب و بررسی قانون، بررسی طرحها، تحقیق و تفصح در تمامی امور کشور، حق اظهار نظر در در تمام امور کشور، استیضاح از وزارا و غیره را از جمله اختیارات نمایندگان مجلس برشمرد.
وی ادامه داد: در تشکیل مجالس 9 گانه در کشور به وضوح میتوان دید در هر دورهای که نماینده ای به مجلس راه یافته متصف به صفات برنامه ریزی بوده و خواستگاه حزبی مشخصی داشتند.
شهلا با بیان این نکته که ما این صفت را در مجالس دو دوره قبل مشاهده نکردیم، گفت:من کاملا به دو قطبی در انتخابات معتقدم برای این که مردم باید بدانند چه می خواهند و چه نمی خواهند . در مسیری که دو قطبی وجود نداشته باشد مردم باید از چه کسی پاسخ بخواهند. معتقدم که باید به افراد شناسنامه دار رای داد، افرادی که وابسته به یک حزب خاص هستند تا در پایان مجلس بتوانید از حزبشان پاسخ بخواهید. ما که به فرد رای نمی دهیم ما به یک اندیشه رای می دهیم.
حزب ها بزرگترین مانع دموکراسی در کشور هستند
شعرباف بیان داشت: تصور کنید درصد انتخاب یک مدیر گروه برمی آیید در انتخاب چنین فردی ابتدا باید به اولویت های دانشگاه توجه کنید بعد از آن ببینید استطاعت فرد به چه میزان است و آنگاه انتخاب کنید. هنگامی که این مدیر گروه را کنار می گذارید به کارنامه وی نگاه می اندازید تا ببینید آیا متناسب با قانون و استطاعتی که فرد مربوطه داشته توانسته انتظارات را برآورده کند یا خیر؟.
وی یادآور شد: در مجلس ششم لیستی بیرون آمد که در آن لیست یک خانم و آقا به نام های صدیقی و شیرازی به مجلس آمدند و استدلال آنان این بود که چنانچه به ما رای ندهید بی شناسنامه ها رای خواهند آورد حال این افراد کجا هستند؟.
این استاد دانشگاه افزود: همچنین یک هفته قبل از مجلس ششم خانمی با نام فاطمه خاتمی معرفی شد که ابتدا شایعه شد این خانم از بستگان رئیس دولت اصلاحات است که بعدها این شایعه تکذیب شد. وقتی یک نفر به اسم یک نفر و یک جریان به روی کار آمده نباید امروز پاسخگو باشد؟.
شعرباف تاکید کرد: همان افرادی که با شعار مبارزه با آمریکا و انگلیس به مجلس ششم وارد شدند بیشترین روابط را با این دو کشور برقرار کردند.
وی با تاکید بر این که توجه بیش از حد به تحزب و حزب گرایی ما را از اصول و اولویتها دور می کند، بیان داشت: حزب ها بزرگ ترین مانع در مسیر دموکراسی هستند.
نخستین بار است که می شنوم مجلس ششم با شعار مبارزه با انگلس و آمریکا روی کار آمده است
در ادامه شهلا با اشاره به این که برای نخستین بار است که می شنوم مجلس ششم با شعار مبارزه با انگلس و آمریکا به روی کار آمده است، گفت: وقتی فاطمه خاتمی در لیست انتخابات قرار میگیرد، پس از رفتنش از سپهر سیاست جریان و حزبی وجود دارد که مسئولیت اقدامات وی را عهده دار شود و به مردیم پاسخ گوید. چنانچه دو قطبی نداشته باشیم این می شود که روزی فردی با یک پژو 504 می آید و بعد اقداماتی انجام می دهد که در نهایت هیچ کس عهده دار اقداماتش نیست.
عضو حزب ندای ایرانیان افزود: سال آینده بودجه دولت 150 هزار میلیارد تومان خواهد بود که از این میزان باید 45 هزار میلیارد را به عنوان یارانه به مردم پرداخت کند، 80 هزار میلیارد را به حقوق کارکنان خود اختصاص دهد و 25 هزار میلیارد تومان را به صندوق بازنشستگی واریز کند بنابراین کل بودجه دولت صرف این سه موضوع خواهد شد. آن گاه 800 هزار میلیارد تومان به بخش صوصی بدهکار است که میراث دولت سابق است همچنین 200 هزار میلیارد تومان نیز در بخش مسکن مهر بدهی دارد و هزار پروژه نیمه تمام بر روی دستانش مانده است. آیا دولت با این میزان بدهی خواهد توانست معجزه کند؟.
وی تاکید کرد: زمانی که مجلسی به روی کار بیاید که هیچ شناسنامه ای ندارد می شود مجلس نهم که پاسخگو نبود. چنانچه عنوان می کنیم به سمت تحزب برویم به این دلیل است که پس از پایان مجلس یک جریان و حزبی بیاید و به مردم پاسخ دهد.
روضه مشترک آقایان؛ انداختن مشکلات دنیا بر سر دولت قبل
شعرباف تاکید کرد: متاسفانه یک فضایی در دولت فعلی در کشور ایجاد شده که تمامی بدبختیها را به گردن دولت سابق می اندازند. به جای این که پاسخ گوی عملکرد دو ساله خود باشند تمامی معضلات دنیا را به گردن دولت قبل می اندازند واین روضه مشترک تمامی آقایان است.
وی تصریح کرد: تصور کنید که فردی بخواهد حزب «صدای ایرانیان» را تشکیل دهد و بگوید دلیل تشکیل این جزب جدید تفاوتی است که افراد این حزب با حرب اصلی دارند بعد از تشکیل افرادی را گرد خود جمع می کنند و بر اساس تدارکات و پشتوانه های مالی که مشخص نیست که از کجا آمده است و با تبلیغات رسانه ای وزن سیاسی خود را بالا می برند و نزدیک انتخابات که می شود یک لیست ساندویچی ارائه می کنند تا مردم به آنان رای دهند و بعد هم در آنان التزام تعهد حزبی نیر وجود دارد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: و این التزام حزبی به گونه ای است که فردی در شورای شهر تهران که اعتقاد دارد قالیباف باید شهردار شود و نه محسن هاشمی، مورد بازخواست قرار می گیرد . التزامات حزبی این مشکلات را نیز به وجود می آرود.
شعرباف ضمن بیان این نکته که ما حتی به معنای غربی آن هم حزب نداریم، گفت: این ساختار از بالا به پایین است که باعث می شود احزابی لیستی را تهیه و بعد به نقاط حاشیه و کم برخوردار شهر بروند و از مردم بخواهند به این افراد رای بدهند و نهایت نیز پس از رای آوردن پشت سر خود را هم نگاه نمیکنند.
نظارت شورای نگهبان یک نظارت قانونی است
شهلا خاطرنشان کرد: این که ما در برج عاج مصلحی بنشینیم و مدام بگوییم این نباید باشد و آن باید باشد کار سختی نیست. این که آقای شعرباف بخواهد خود را از اصولگرای کنار بکشد و از بالا به موضوع نگاه کند ما را به جایی نمی رساند باید به این پرداخت که در عمل چه باید کرد، 12 سال مجلس در دستان شما بود چرا در این سالها در رابطه با بودجه احزاب شفاف سازی نکردید؟.
وی افزود: مردم می دانند که در آمریکا دو حزب جمهوری خواه و دموکرات وجود دارد. روزی به بوش رای می دهند و روزی به اوباما و خود این فضای دو قطبی را در کشورشان درک می کنند. ما معتقدیم در همین نظام دو قطبیای که وجود دارد باید بین بد و بدتر یکی را انتخاب کرد. ما روزی به نفر سومی رای دادیم که همه چیز را از بیخ و بن ریشه کن کرد.
عضو حزب ندای ایرانیان شاخه خراسان رضوی تاکید کرد: این که همه چیز را رد کنیم درست نیست ما باید به مردم گرا و شاخص دهیم و بگوییم با چه شاخصی در هفت اسفند ماه پای صندوق ها بروند.
شهلا در ادامه در خصوص نظارت شورای نگهبان بیان داشت: شورای نگهبان بر اساس قانون به وجود آمده و نظارتش نیز بر اساس قانون است بنابراین ما نیز به قانون معتقدیم؛ اما معتقدیم باید به مردم اعتماد شود. هر زمان که به مردم اعتماد کردیم آن مجس، مجلسی کارشناسانه بود و هر زمان که سختتر برخورد کردیم نتیجه کار یک نتیجه کیفی نشد. امید است با دمیدن روح اعتدال در کشور، شورای نگهبان نیز به مردم اعتماد کند و به همه تفکرات اجازه ورود دهد تا مردم خود دست به انتخاب بزنند.
وی گفت: معتقدیم جمع جبری تصمیم گیری مردم به مراتب کیفی تر از جمع جبری تصمیم گیری تعدادی محدودی است.
نمی توان در یک فضای پوپولیستی دوگانه بود
شعرباف خاطرنشان کرد: این که بگوییم وجود افراد در حزب باعث خواهد شد تا در نهایت حزب در مقابل عملکردها پاسخ گو باشد صحت ندارد زیرا شاهد این امر نبوده ایم حداقل در مشهد چنین چیزی را مشاهده نکرده ایم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام رضای مشهد با تاکید بر این که نمی توان در یک فضای پوپولیستی دوگانه بود، خاطرنشان کرد: تا قبل از برجام همه چیز را به تحریم ها نسبت می دادیم و امروز که برجام را تصویب کرده ایم عنوان می کنند این مشکلات ربطی به برجام ندارد.
وضعیت اقتصادی کشور طی 8 سال آینده هم بهبود نخواهد یافت؛ پس خواب بهبود نبینید
شهلا با بیان این که من نه سخنگوی روحانی هستم و نه وکیل مدافع احمدی نژاد، گت: این که روحانی در شرایط رکورد طرحی را ارائه می دهد که بتوان با بهره گیری از آن از شرایط رکورد خارج شد پوپولیست می دانید؟ این که منطقی نیست. این دولت به اندازه خودش در این دو ساله اقدامات مثبت انجام داده است.
وی تاکید کرد: خواب و خیال این که وضعیت اقتصادی کشور طی دو سال، چهار سال یا هشت سال بهبود یابد را نبینید چرا که اوضاع اقتصادی کشور بسیار نامناسب است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب کاهش تورم از 45 درصد به 12 درصد، مثبت شدن نرخ رشد از منفی شش درصد به دو ونیم درصد، احیای سازمان برنامه و بودجه، کاهش نرخ ارز، مثبت شدن تراز تجاری کشور، کاهش انحراف بودجه، بیمه کردن 14 میلیون ایرانی فاقد بیمه، دیپلماسی قوی و به انزوا کشاندن اسرائیل را بخش کوچکی از فعالیتهای مثبت دولت روحانی دانست.
شهلا یادآور شد: دولت در چه شرایطی کشور را تحویل گرفت و امروز چه می کند. آیا باز کردن قفل روابط بین المللی در شرایطی که شش قطعنامه کار کمی است؟!.
وی با اشاره به این که ما باید به برنامههای اقتصادی و معیشتی احزاب توجه کنیم، بیان کرد: به واسطه سیاست های غلطی که دولت های نهم و دهم پیشه کردند نه تنها پول نفت بر سر سفره مردم نیامد که دود آن هم نیامد. ما به سرمایه گذاری خارجی نیازمندیم و برای بهره مندی از این سرمایه باید به آنان اطمینان دهیم که اهل جنگ نیستیم.
عضو حزب ندای ایرانیان برای نخست این حزب را بها دادن به نسل جوان خواند و عدم کادر سازی را از جمله نقاط ضعف جریان های مختلف در کشور دانست و گفت: این عدم کادر سازی و جوان گرایی را حتی در دورن دولت فعلی مشاهده می کنیم به طوری که تمامی کابینه رئیس جمهور پیر هستند.
شهلا ضمن اشاره به این که امروز مدیریت ها بین یک شبکه خاص توزیع شده است و حزب ندا آمده تا این خط را بشکند، بیان کرد: یکی از برنامه های این حزب کادرسازی برای پنج هزار نیروی جوان برای انجام برنامه های اجرایی این حزب است.
وی ادامه داد: ما راهی نداریم جز این که به تولید ملی بها دهیم. متاسفانه در کشور سیاستگذاری ها ضد تولید ملی است. تا زمانی که تراز بازرگانی ما یه نفع صادرات کالا سنگینی نکند نه مشکل بیکاری حل خواهد شد و نه دیگر مشکلات کشور.
این فعال سیاسی ادامه داد: سال آینده با یک لشکر شش میلیونی بیکار مواجه خواهیم بود. برای انان چه برنامه ای داریم؟
ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات امری قانونی است
شعرباف در خصوص علت ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات و عدم محاکمه سران فتنه با اشاره به این که بزرگترین دادگاه وجدان عمومی مرد است، تصریح کرد: سال 76 مردم در انتخاباتی شرکت و به فردی رای دادند که برخی آن را بهترین انتخابات تاریخ نام نهادند در سال 84 و 88 نیز چنین انتخاباتی تکرار شد و برخی آشوب و بلوا به پا کردند و آن گاه در انتخابات سال 92 همین افراد به دلیل این که فرد مورد نظرشان رای آورد باز هم انتخابات را بهترین انتخابات تاریخ نام نهادند. ما نمی توانیم با مردم رفتار دو گانه داشته باشیم.
وی با تاکید بر این که برخی در سال 88 هشت ماه مملکت را به آشوب کشاندند، گفت: به موسوی گفتند استدلال بیاور. عنوان می کند انتخابات باید لغو شود پاسخ می دهیم به هیئت های نظارت اعتماد نداری به آدم های خودت که پای صندوق ها رای ایستاده اند هم اعتماد نداری؟!.
این استاد دانشگاه یادآور شد: رئیس دولت اصلاحات در آن دوره عنوان کرد به رهبری فشار بیاورید چرا که امروز وقتش است، آن گاه همین فرد نامه می نویسد و می گوید نگران حال رهبری است که در بیمارستان است. این عملکرد یعنی بوی کباب به دماغ این افراد خورده است.
شعرباف تاکید کرد: تا آن جا که من می دانم موضوع ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات یک مسئله قانونی و بر اساس مصوبه شورای عالی انیت ملی است حال چنانچه برخی معتقدند که این امر قانونی نیست می توانند انتقاد کنند.
اختصاص دادن پرونده هستهای به یک دولت خاص ظلم آشکار به نظام است
ر ادامه این مناظره شهلا یادآور شد: شورای نگهبان بر اساس قانون به وجود آمده و نظارتش نیز بر اساس قانون است. معتقدیم فضای انتخابات باید یک فضای حداکثری با حضور همه طرفدارا نظام باشد؛ اما چنانچه بخواهیم به لطایف الحیلی افراد را رد صلاحیت کنیم، دیگر کسی مقیم حرم نخواهد ماند.
این فعال سیاسی ادامه داد: با تنگ کردن دایره هنر نکرده ایم. خوشبختانه 37 سال از انقلاب می گذرد و درخت انقلاب به قدری تنومند شده که با یک باد نخواهد لرزید. هنر این است که آستانه تحمل خود را بالا ببریم نه این که حتی فردی مانند علی مطهری را که از جبهه اصولگرایان است را تحمل نکنیم.
وی در خصوص ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات نیز خاطرنشان کرد: چنانچه این امر قانونی بوده دیگر صغرا و کبرا چیدن ندارد. به گفته آقای شعرباف بزرگترین محکمه وجدان عمومی مردم است چنانچه وجدان عمومی یک نفر را نفی کرده شما چرا اینقدر هزینه می دهید؟، بگذارید وجدان عمومی خود آنان را ترد کند.
شهلا یادآور شد: افکار عمومی در خصوص سال 88 سوالات بسیاری دارد. اجازه دهید در یک بستر قانونی سوالات مطرح و پاسخ ها داده شود. نه این که یک نفر راست راست در کشور راه برود و طرف مقابل در حصر باشد.
عضو حزب ندای ایرانیان افزود: اجازه دهید یک مقوله حقوقی در یک بستر حقوقی بحث شد و نه در یک بستر رسانهای آن هم در بستری که تمامی رسانههای قدرتمند سمت شماست. از افکار عمومی نهراسید مگر نمی گویید بزرگترین محکمه وجدان عمومی است پس اجازه دهید مردم خد انتخاب کنند.
شهلا ادامه داد: در سال 76 که رئیس دولت اصلاحات بر روی کار آمد سفرای دول اروپایی کشور را ترک کرده بودند؛ اما با یک دیپلماسی قوی این سفرا به کشور بازگشتند. سال 2011 را نیز به نام ایران سال گفتوگوی تمدنها نام نهادند. دولت بعدی تمامی درب ها را بست، نگاهش به درون و معتقد بود همه دشمن هستند، قعطنامه ها تاثیری ندارد و در نهایت سطح دیپلماسی کشور را به دیدار با روسای جمهوری کشورهایی نظیر موریتانی و کشورهای دیگری که باید به زور از روی نقشه پیدا می کردید، پایین آورد.
وی تصریح کرد: روحانی که آمد عقلانیت بازگشت و مهترین پروندهای که در دستور کار قرار گرفت پرونده هستهای بود، البته چنانچه حمایت رهبری نبود دولت روحانی که هیچ پدر جد این دولت هم نمی توانست در برابر این همه حجمه علیه دولت به جایی برسد.
این فعال سیاسی تاکید کرد: معتقدم پرونده هسته ای مختص دولت روحانی نیست، بلکه از ابتدای انقلاب این پرونده با کشور عجین بوده ست، بنابراین این پرونده یک پرونده ملی است و اختصاص دادن آن به یک دولت خاص ظلم آشکار به نظام است.
شهلا خاطرنشان کرد: یک زمان یک جریان فکری کشور را به لبه پرتگاه می کشاند و در زمان دیگری انتظار دارند که دولت بعد این کشور را بدون دادن هزینه و با سرعت از لبه پرتگاه کنار ببرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اقتصاد مقاومتی را مقدمه تولید ملی دانست و گفت: ما قائل به اقتصاد مقاومتی هستیم؛ اما تا زمانی که بودجه کشور از نفت باشد اقتصاد مقاومتی شکل نخواهد گرفت. اقتصاد مقاومتی زمانی محقق خواهد شد که درب چاهها نفت بسته شود.
در پایان شعرباف، عضو هیئت علمی دانشگاه امام رضای مشهد تاکید کرد: برخی پشت سر رهبری ایستاده و عنوان می کنند رهبری همه چیز را می داند بیان این سخن به این معنا است که نمی خواهند پاسخگو باشند.