به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری «العربی الجدید»، بر اساس نظر سنجی مرکز پژوهش ها و ارزیابی سیاست ها در دوحه با عنوان «شاخص های عمومی عربی در سال ۲۰۱۵»، اغلب شهروندان در کشورهای عربی معتقدند که در کشورهایشان فساد رایج است و حدود نصف این شهروندان می گویند که کشورهای عربی در مقابله با این پدیده(فساد) جدی نیستند.
به نوشته این پایگاه، در گزارش سالانه مرکز پژوهش ها و ارزیابی سیاست ها که اخیرا منتشر و دوازده کشور را شامل شده ، آمده است: نود و دو درصد از عربها معتقدند که فساد مالی و اداری در کشورهایی که از مردم آنها نظر سنجی شده با درجه های مختلف رایج است و بیش از پنجاه درصد از آنها معتقدند فساد مالی و اداری در کشورهایشان به شدت رایج است. در مقابل، فقط شش درصد معتقدند که به طور کلی فساد در کشورهای عربی رایج نیست.
این نظر سنجی، دیدگاه هجده هزار و سیصد نفر را در دوازده کشور عربی از جمله موریتانی، مغرب، الجزایر، تونس، مصر، سودان، فلسطین، لبنان، اردن، عراق، عربستان سعودی و کویت در زمینه فساد در کشورهایشان جویا شده است.
نتایج نظر سنجی حاکی از آن است که افکار عمومی عربی در خصوص جدیت کشورهایشان در زمینه مقابله با فساد، دیدگاه های متفاوتی دارند به طوری که پنجاه و چهار درصد از دولت ها در کشورهایشان در زمینه مقابله با درجه های مختلف فساد مالی و اداری جدی هستند در مقابل، چهل و پنج درصد معتقدند که دولت هایشان در مقابله با این فساد جدی نیستند.
به نوشته این پایگاه، به نظر می رسد اعتقاد فقط پنجاه وچهار درصد از افکار عمومی کشورهای عربی در جدی بودن دولت هایشان در پرداختن به مشکلی که پاسخ دهنگان به سوال نظر سنجی، آن را بسیار رایج می دانند، درصد بسیار کمی است.
این گزارش حاکی است: اعتماد شهروندان در کشورهای لبنان، عراق، سودان، الجزایر، تونس، فلسطین وعربستان سعودی به جدی بودن دولت هایشان در مقابله با فساد در سال دو هزار و پانزده در مقایسه با نظر سنجی های سابق، کاهش یافته است.
همچنین بیست و سه درصد از شهروندان کشورهای عربی، تمایل به مهاجرت دارند و انگیزه آنها اصولا برای بهبود وضع اقتصادی است اما حدود یک پنجم از شرکت کنندگان در نظر سنجی که تمایل به مهاجرت دارند، می گویند انگیزه آنها از مهاجرت نبود ثبات امنیت است.
با تحلیل علت های مهاجرت که پاسخ دهندگان به این سوال ارائه کرده اند، مشخص می شود که نود و پنج درصد از اردنی ها، الجزایری ها و موریتانی هایی که تمایل به مهاجرت دارند، به علت های اقتصادی اشاره کردند در حالی که حدود دو سوم از عراقی ها، یک سوم لبنانی ها، یک چهارم فلسطینی ها و یازده درصد از مصریهایی که تمایل به مهاجرت دارند، می گویند علت تمایل شان به مهاجرت، انگیزه های امنیتی است.