به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پايگاه خبري پليس، سردار «تقي مهري» در خصوص تشديد برخورد با موتورسيکلت و خودروهاي دودزا با توجه به افزايش آلودگي هوا طي چند روز اخير اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به دستور فرماندهي ناجا برخورد با خودروهاي دودزا در اولويت قرار دارد.
وي ادامه داد: در اين راستا، برخورد پليس راهنمايي و رانندگي با موتورسيکلت و خودروهاي دودزا خصوصا در کلان شهرها نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش يافته است؛ در تهران و برخي شهرها 70 درصد برخوردها تشديد شده است.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا با بيان اينکه پس از توقيف خودروهاي دودزا، معاينه فني آن ها کنترل مي شود، تصريح کرد: خودروهاي دودزايي که نقص فني دارند، فک پلاک و سپس دستور اعزام به تعميرگاه براي آن ها صادر مي شود، ما خودرويي را به پارکينگ منتقل نمي کنيم.
سردار مهري با بيان اينکه برخي مناطق به دليل فک پلاک زياد خودروهاي دودزا، با کمبود پلاک مواجه شده اند، ادامه داد: با درخواست اين مناطق مجددا به آن ها پلاک واگذار شده است.
وجود 60 هزار خودروي فرسوده در کشور
وي با اشاره به اينکه حتي با ارائه معاينه فني، تمام ناوگان ميني بوسي استان تهران در سن فرسودگي قرار دارد، بيان داشت: 17 هزار خودروي وابسته به شهرداري (تاکسي ها) در سن فرسودگي هستند ضمن اينکه در سطح کشور 60 هزار خودروي فرسوده داريم و اين ميزان قابل توجهي است.
7 ميليون خودروي کاربراتوري داريم
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا همچنين تصريح کرد: بيش از 7 ميليون خودروي کاربراتوري داريم که در تشديد آلودگي هوا نقش پررنگي دارند ضمن اينکه تمام موتورسيکلت ها هم کاربراتوري هستند.
سردار مهري با تاکيد بر اينکه در اين خصوص پليس راهور وظايف خود را به درستي و با جديت انجام داده است، به شهروندان توصيه کرد که اگر در اين شرايط آلودگي هوا کار اضطراري ندارند با خودروهاي شخصي تردد نکنند، بيشتر از وسايل حمل و نقل عمومي استفاده شود.
80 درصد خودروهاي توقيف شده برگه معاينه فني داشته اند
وي همچنين خواستار شد: شهروندان حتما براي مطلع شدن از وضعيت خودروي خود از قبيل نقص فني و يا دودزا بودن به مراکز معاينه فني مراجعه کنند هرچند که 80 درصد خودروهايي هم که متوقف شده اند، برگه معاينه فني ارائه داده اند.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا با تاکيد بر اينکه مشکل هواي آلوده بدون مشارکت مردم حل نمي شود، گفت: هر نفر بايد خود را در اين راستا موظف بداند و در خصوص کنترل خودروهاي شخصي کوتاهي نکند چراکه با استفاده درست از وسايل نقليه قطعا هواي پاک به محيط باز مي گردد.