به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین دوره آموزش کارگاهی تربیت مدرس اقتصاد مقاومتی با عنوان «شهید حلج حمید رضا اسدالهی» در مر کز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی شروع به کار کرد. در این مراسم جمعی از اساتید حوزه اقتصادی مقاومتی مانند دکتر عادل پیغامی، دکتر طغیانی و دانشجویان این حوزه ومسئولین مرکز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم رمضانی مسئول کانون تربیت و اقتصاد مرکز مطالعات راهبردیتر بیت اسلامی ضمن عرض خیر مقدم به تمام دانشجویانی که در این دوره شرکت کردند گفت: ما به دنبال این هستیم در راستای فرمایش های مقام معظم رهبری در حوزه اقتصادی مقاومتی و تاکید ایشان بر مسئله اقتصاد با برگزاری دورههای آموزشی اقتصاد مقاومتی به تبیین صحبتهای رهبر انقلاب در لزوم فرهنگ سازی و گفتمان سازی در این خصوص برای عموم جامعه بپردازیم و افرادی را به عنوان مبلغ در زمینه اقتصاد مقاومتی تربیت کنیم.
وی در ادامه به علت نام گذاری این دوره به نام شهید حاج حمید اسدالهی پرداخت و افزود: شهید اسدالهی موسس کانون تربیت و بین الملل مرکز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی بود که هفته گذشته در منطقه حلب سوریه به مقام شریف شهادت نائل شد و ما امیدواریم با توسل بر این شهید این حرکت با خیر و برکت همراه باشد و همان طور که این شهید تبعیت از ولایت فقیه داشتند ما نیز در رابطه با اقتصاد مقاومتی در این مسیر حرکت کنیم و در بعد بین الملل اقتصاد خط مقاومت را تقویت و به جهان اسلام تبیین کنیم.
مسئول کانون تربیت و اقتصاد مرکز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی به سر فصلهای دوره آموزشی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: سر فصلهای این دوره عبارت از آشنایی اقتصاد ایران، اقتصاد اسلامی، اقتصاد متعارف، اقتصاد مقاومتی، تربیت اقتصادی، جنگ اقتصادی و اقتصاد تحریم و اصول و مبانی تبلیغ است که در این دوره آموزشی توسط اساتید مختلف تدریس خواهد شد. در ادامه نیز نماهنگی از از مراسم تشییع جنازه شهید حمید رضا اسدالهی برای دید عموم به نمایش گذاشته.
دکتر فروزان جانشین مرکز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی ضمن عرض خیر مقدم به افراد شرکت کننده در دورههای آموزشی اقتصاد مقاومتی در ابتدا به شهید حمید رضا اسدالهی اشاره کردودر خصوص ویژگیهای این شهید گفت: شهید اسدالهی در هر جای که احساس وظیفه میکرد که باید کاری را انجام دهد دست به کار میشد و یکی از دغدغههای این شهید بزرگوار تبیین اقتصاد مقاومتی در شکل گیری تمدن اسلامی مد نظر او بود.
وی در ادامه افزود: امروز انقلاب اسلامی از جهات مختلف در خطر دشمنان قرار دارد و باید یک گام اساسی در اقتصاد مقاومتی برداشته شود و اگر کسی در این موضوع تلاش کند نوعی عبادت اجام داده است. کسانی که در این دوره تحت آموزش اساتید توامند این عرصه قرار میگیرند قرار میگیرند عضو انجمن اقتصاد مقاومتی خواهند بود و این به معنای ادای تکلیف خواهد بود و موفقیت ما در این است که بتوانیم در میان دانش اموزان، دانشجویان و عموم افراد جامعه و با استفاده از پتانسیل بسیج اقتصاد مقاومتی را تبدیل به یک گفتمان کنیم.
در ادامه این مراسم دکتر عادل پیغامی به بررسی اقتصاد مقاومتی در جامعه اسلامی پرداخت و گفت: اگر انقلاب کردهایم به دنبال این بودیم که استقلال داشته باشیم و اسلام دین زندگی است و باید تمام عرصههای زندگی مردم را اسلامی کنیم. جنگ تنها در عرصه سیاسی و نظامی نیست بلکه ابعاد دیگر را نیز در بر میگیرد و حضرت امام (ره) بعد از انقلاب اسلامی از تسخیر لانه جاسوسی به عنوان انقلاب بزرگتر یادکردند و دشمن با آغاز انقلاب جنگ اقتصادی را علیه ملت ایران آغاز کرد.
این اقتصاددان در ادامه عنون کرد: مقام معظم رهبری در سال ۸۰ اقتصاد را مسئله اول کرد خواند و الان شاهد آن هستیم که یک جنگ اقتصادی تمام عیار علیه ملت ایران اتفاق افتاده است ما برای اینکه مقاومتر بشویم باید سبک زندگی خودرا پویاتر کنیم.
استاد دانشگاه امام صادق با اشاره به کتاب ده گفتار شهید مطهری اظهار کرد: شهید مطهری در کتابی ده گفتار خود در سال ۴۰ میگوید «توحید ما مسخ شده است» زیرا ما توحید در خالقیت را داشتیم اما از توحید در ربوبیت تشریحی برخوردار نبودیم زیرا طاغوت در کشور حکومت میکرد. اگر جنگ اقتصادی در کشور به راه نمیافتاد ما همچنان باید سیر توحید را طی میکردیم. اینکه سبک زندگی ما خارجی شود و نفت ما را ببرند این توحید مسخ شده است و مسلمانی تنها به انجام مناسک دینی نیست و اگر کافران بر ما سلطه داشته باشند مسلمانی ما ناقص است.
عضو اقتصاد مقاومتی ایران در خصوص جنگ اقتصادی تصریح کرد: جنگ اقتصادی امروز نیاز به به سربازی دارد و امیدواریم آغاز جنگ اقتصادی منجر به انقلاب اقتصادی در کشور شود. اگر ما در عرصه نظامی و سیاسی پیشرفتهای خوبی داشتهایم اما در عرصه اقتصاد دچا مشکلات زیادی هستیم. مردم ما باید منای قرآنی مباحث اقتصادی را بدانند و اقتصاد مقاومتی پایه اصلی آن در قرآن است و مردم ما به افراط و تفریط در قرآن توجه ندارند و آمارها نشان میهد مردم ما در حوزه انرژی مصرف بیرویه دارند.
استاد دانشگاه امام صادق (ع) اظهار داشت: تقوا در همه ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باید تحقق پیدا کند و همان طور که رهبر انقلاب فرمودند «اقتصاد مقاومتی تقوای اقثصادی است» که باید تحقق پیدا کند و زنان ما نقش بسزایی در این امر دارند زیرا مدیریت کانون خانواده و تربیت فرزندان بر عهده آنان است که باید در این حوزه ورود پیدا کنند و افراد خانواده را تربیت کنند. ما علاوه بر قرآن کریم باید به سیره معصومین نیز توجه داشته باشیم و بعد از آن به صحبتهای بزرگان دین از مجله شهید صدر و مقام معظم رهبری توجه شود.
پیغامی در خصوص فرهنگ سازی در اقتصاد گفت: باید رفتار و فرهنگ اقتصادی مردم را عوض کنیم و باید به این موضوع بپردازیم همان طور که مردم در عرصه سیاسی به فرمان رهبر انقلاب دست به حرکت میزنند و تبعیت میکنند چرا در عرصه اقتصادی این عمل اتفاق نمیافتد. باید مطالب رهبر انقلاب را به دیگران منتقل کنیم زیرا رهبری در موضوعات اقتصادی از زبان تخصی ان صحبت میکند و موضوعات مانند کارآفرینی، اقتصاد دانش بنیان، عدالت و... از جمله مفاهیمی است که مردم ما به خوبی آن را درک نکردهاند و ما باید اینها را برای مردم تبیین کنیم.
وی در ادامه افزود: امروز جنگ اقتصادی در واردات و صادرات نیست بلکه ریشه در فرهنگ و ادراک جامعه ما دارد که از این حیث دچار فقر است و باید اقدام فرهنگی کرد. اتاق فکر آمریکا در سالهای گذشته به این نتیجه رسیده است که تحریم بر علیه ملت ایران بیفایده است و بلکه باید در باورهای مردم ایران در خصوص مسائل اقتصادی کارشود تا به موفق شویم و امروز در داخل کشور از منظر مقام معظم رهبری با اشتباهات محاسباتی رو به رو هستیم که نقش بیرون را پر رنگتر از نقش درون جلوه میدهیم ومهمترین راه مقابله با این طرز فکر پاسخ به شبهاتی است که در جامعه به خصوص در فضای مجازی مطرح میشود و باید از طریق گفتمان سازی به این پرسشها پاسخ دهیم و رفع شبهه کنیم.