به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دهقانی، دانشیار گروه آموزشی علوم پایه دانشکده دامپزشکی و رئیس پژوهشکده فناوری زیستی با اشاره به فعالیتهای این پژوهشکده، گفت: پژوهشکده فناوری زیستی در سال ۸۶ تاسیس و در زمینه های سلول های بنیادین و تراریخته سازی، تولید پروتئین های نوترکیب صنعتی، توسعه روش های درمانی نوین و تحقیق و توسعه واکسن های مبتنی بر تکنولوژی های نوین فعالیت میکند.
وی توسعه دانش بنیان حوزه فناوری زیستی کشور با توجه خاص به فعالیتهای معطوف به محصول، تحقیق و توسعه و ایفای نقش موثر در زمینه توليدات دارويي، واكسن و فرآورده هاي نوتركيب بیوتکنولوژی، تحقیق و توسعه و ایفای نقش موثر در زمینه تشخيص هاي مولكولي بيماريها، كاربرد و ابداع روشهاي نوين درماني، هم افزایی فعالیت های پژوهشی متخصصین حوزه بیوتکنولوژی در دانشگاه فردوسی مشهد، تعیین ماموریت های تقاضا محور متخصصین حوزه بیوتکنولوژی در دانشگاه فردوسی مشهد، فراهم کردن زیر ساخت های پژوهشی در زمینه بیوتکنولوژی را از ضرورت های ایجاد پژوهشکده فناوری زیستی دانست.
دهقانی ادامه داد: چهار گروه پژوهشی شامل بیوتکنولوژی دامپزشکی، بیوتکنولوژی سلول های بنیادی و رویانی، بیوتکنولوژی کشاورزی و بیوتکنولوژی سلولی مولکولی در این پژوهشکده فعالیت دارند.
وی در توضیح فعالیت هر کدام از گروه های پژوهشی عنوان کرد: طراحی و توسعه نسل جدید واکسن ها در گروه بیوتکنولوژی دامپزشکی، ویرایش ژنومیک و ایجاد حیوانات مدل و استفاده از پتانسیل سلول های بنیادی و رویانی در تولید پروتئین های نوترکیب با ساختار پیچیده در گروه بیوتکنولوژی سلول های بنیادی و رویانی، تولید محصولات نوترکیب در سیستم های مختلف تولیدی در گروه بیوتکنولوژی کشاورزی و مهندسی و تولید پروتئین ها و داروهای نوترکیب و توسه روش های نوین درمانی در گروه بیوتکنولوژی سلولی مولکولی انجام می شود.
دهقانی ۲۶ عضو هیأت علمی، دو سایت، پنج آزمایشگاه و دو بانک سلولی و بانک DNA را از امکانات این پژوهشکده دانست و بیان کرد: انعقاد تفاهم نامه هایی با موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، شرکت داروسازی ثامن، شرکت داروسازی پارس تک رخ و شرکت کارخانجات دارو پخش از فعالیت های این پژوهشکده در سال های اخیر بوده است.
وی ارائه ۱۶۰ مقاله، انتشار سه کتاب، ۹ ثبت اختراع، ۱۳۰ پایان نامه، اجرای ۳۰ طرح و انعقاد پنج تفاهم نامه را از دستاوردهای پژوهشی این پژوهشکده بیان کرد و افزود: منبع درآمد پژوهشکده از طریق پروژه های تقاضا محور و صندوق حمایت از پژوهشگران و بانک DNA است.
رئیس پژوهشکده فناوری زیستی با اشاره به اینکه بانک سلولی پژوهشکده اولین بانک سلولی شمال شرق کشور است، خاطرنشان کرد: ارائه خدمات تخصصی و امکانات آزمایشگاهی تخصصی از امکانات این پژوهشکده می باشد.
وی با بیان اینکه آیین نامه مدیریت اجرایی پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه در دست تدوین است، گفت: جذب نیروهای جدید فعال پژوهشی، افزایش کیفیت در فعالیت برون ده پژوهشی، راه اندازی خوشههای تحقیقاتی و جذب بودجه های برون دانشگاهی از مواردی است که در آیین نامه لحاظ خواهد شد.
دهقانی راه اندازی برنامه تکنیکال منتورشیپ، تاسیس بانک ایده های پژوهشی در زمینه بیوتکنولوژی، راه اندازی برنامه های کارآموزی آزمایشگاهی تابستانه دانشجویان کارشناسی، همکاری نزدیک با سه انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی دانشکدههای دامپزشکی، علوم و کشاورزی، شناسایی ظرفیتهای بیوتکنولوژی استان، راه اندازی صندوق خیریه پژوهش در علوم زیستی، بررسی امکان راه اندازی دوره های دکترا پژوهش محور در زمینههای مختلف بیوتکنولوژی را از مهمترین برنامه های در دست اقدام این پژوهشکده معرفی کرد.
لازم به ذکر است، دانشگاه فردوسی مشهد علاوه بر شش پژوهشکده فعال، دارای دو مرکز پژوهشی، دو گروه و ۳۹ هسته پژوهشی است.