به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، علیرضا مشفق روز گذشته در آغاز به کار کنفرانس خلأ ایران گفت: خلاء بعنوان يکي از ارکان اصلي در توسعه فناوريهاي پيشرفته از اهميت ويژهاي برخوردار است.
رئیس انجمن خلأ ایران با اشاره به اینکه این انجمن ثبت جهانی نیز شده و به عضویت انجمن بین المللی خلا نیز درآمده است از وجود امکانات مالی و پتانسیل مناسب در دانشگاهها و کشور به عنوان نقاط قوت این بخش یاد کرد.
وی با بيان دستاوردهاي چشمگير علوم و فناوري سطح و خلاء طي ساليان اخير افزود: به مدد توسعه فناوري خلأ، علوم جديدي چون نانو تكنولوژي و بيو تكنولوژي به سرعت در حال رشد است.
مشفق تصریح کرد: راهیافتن فرهنگ خلأ به مراکز دانشگاهی موجب میشود مسئولان و تصمیمسازان این مراکز، خلأ را هیچ تصور نکنند؛ زیرا ما به آزمایشگاههای تحقیقاتی و برنامههای پیشرفت و ارتقای خلاء نیاز شدید داریم؛ در حال حاضر نیز نیروی انسانی که پیش نیاز نخست توسعه علم و فناوری است، در کشور وجود دارد؛ بنابراین باید سعی شود این فرهنگ با جدیت بیشتر در جامعه علمی و میان مسئولان تبیین شود.
رئیس انجمن خلأ ایران گفت: با توجه به گران بودن این فناوری و تبیین نشدن جایگاه آن، راه زیادی برای دستیابی به این تکنولوژی پیش رو داریم و امیدوارم استادان با فعالیتهای خود موجبات سرعت بخشیدن به دستیابی به این فناوری را در کشور فراهم کنند، زیرا اثرات آن بسیار سازنده خواهد بود.
وی در ادامه سخنانش رسالت انجمن خلأ ايران را توسعه بومي سازي فناوري هاي نوين در اين عرصه براي كشور دانست و یادآور شد: طرح مميزي وضعيت علوم و فناوري خلأ در كشور از جمله مطالعات راهبردي انجمن با همكاري معاونت فناوري رياست جمهوري مي باشد.