به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، کرسی درون کلاسی « چرا ایران به سوریه کمک می کند؟» امروز با حضور اساتید و دانشجویان در دانشگاه ایلام برگزار شد.
ایران باید از موازنه های اصلی قدرت در منطقه باشد
غفار خسروی، دانشجو مخالف حمایت ایران از سوریه با طرح این پرسش که آیا عراق برای دفاع از خاک خود به سپاه قدس بودجه یا حقوق می دهد؟ گفت: هموطنانمان در قالب مدافعین حرم به ارتش اسد می پیوندند، سپاه پروژه های مهندسی سوریه را می پذیرد، چه شده است که پول نفت ایران به جیب مردمانش نمی رود؟ ما با چه هدفی از حوثی های یمن دفاع می کنیم؟ همان حوثی هایی که در ایدئولوژی خود به یهود لعنت می فرستند، در کجای اسلام و قرآن می بینید که لعنت به یک ملت جایز باشد؟
وی عنوان کرد: ایران و عربستان وارد جنگ خطرناک شیعه و سنی شده اند، این موضوع برای جهان اسلام تنش زا است، جمهوری اسلامی نباید به این مشکل ادامه بدهد، ما باید از موازنه های اصلی قدرت در منطقه باشیم.
۸۹ درصد از مردم سوریه به اسد رای اعتماد دادند
علی رضا جایدری، از موافقان حمایت از سوریه تصریح کرد: کسانی که حضور اسد در بدنه حکومت سوریه را نامشروع می دانند نتایج انتخابات اخیر این کشور را به خاطر آورند، ۸۹ درصد از مردم این کشور به بشار رای اعتماد دادند و از آن حمایت کردند.
وی با بیان این مطلب که هر شخصی به قرارگاه خاتم جذب نمی شود، ادامه داد: در متبحر بودن تکنسین های قرارگاه مذکور می توان به این نکته اشاره کرد که کشور قطر حاضر است پروژه های خود را ولو ۱۵ برابر بیشتر از سود واقعی به قرارگاه خاتم تفویض کند، ایجاد شهر موشکی ۵۰۰ متر زیر زمین از نمونه های فعالیت های این قرارگاه است.
با حمایت از سوریه و یمن در حال از دست دادن دوستان منطقه ای خود مانند ترکیه هستیم
خسروی، از دانشجویان مخالف حمایت از سوریه با بیان این موضوع که دخالت های مستشاری در قاموس جمهوری اسلامی ایران نیست، ادامه داد: ادعای ما این است که نفوذمان در منطقه معنوی می باشد.
وی به تسلط آمریکا به برخی از کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: چرا فکر می کنید که حوثی های یمن تا ابد پیروز خواهند بود؟ یک درصد به این موضوع که سوریه دچار شکست شود نیز فکر کنید.
این دانشجو دانشگاه ایلام با تاکید بر پرسود بودن ارتباط میان ایران ترکیه، تشریح کرد: با حمایت از سوریه و یمن در حال از دست دادن دوستان منطقه ای خود مانند ترکیه هستیم.
ایران با نفوذ در خاورمیانه با یک تیر چند هدف را نشانه گرفته است
حسین شفیعی، از موافقان حمایت از کشورهای مظلوم با بیان این مطلب که چرا کشور ما تا به این حد دشمن دارد؟ گفت: از بدایت خلقت، نبرد حق و باطل وجود داشته است و تا ابد ادامه خواهد داشت، مبارزه با باطل صرفا محدود به قبل و حین انقلاب در ایران نیست و همچنان تداوم دارد، خداوند خطاب به پیامبر (ص) فرمود: امر شد، ایستادگی کن و از هوس هایشان پیروی نکن، بنابراین مبارزه با ظلم از سوی خدا به بشر دستور داده شده است.
وی ریشه مشکلات اقتصادی کشور را در ضعف مدیریتی دانست و ادامه داد: مسئولان از صندوق های رای مردم برمی آیند، ریشه این مشکل را باید در انتخاب مردم جست.
این دانشجو دانشگاه ایلام به وابسته بودن ایران تا پیش از انقلاب به کشورهای استعمارگر اشاره کرد و ابراز داشت: افزایش قدرت ایران در عرصه های صنعتی، پزشکی، هسته ای و غیره به خاری در چشم دشمنان تبدیل شده است، قطعا به تحول در بخش اقتصاد نیاز داریم.
شفیعی خاطرنشان کرد: ایران با نفوذ در خاورمیانه با یک تیر چند نشان را هدف گرفته است، ضمن دور کردن دشمنان، امنیت داخلی را تامین کرده است و در حال قطع دست استکبار از منطقه جنوب غرب آسیا می باشد.
در منطقه گرایی دچار افراط و در جهان گرایی دچار تفریط هستیم
خسروی، دانشجوی مخالف حمایت از سوریه کثرت دشمنان ایران را به دلیل نوع استراتژی جمهوری اسلامی دانست و گفت: ما در منطقه گرایی دچار افراط و در جهان گرایی دچار تفریط هستیم به همین دلیل است که نمی توانیم متحد داشته باشیم، آن دسته از کشورهایی که دست دوستی به سمت ایران دراز کرده اند منافعشان ایجاب می کند با جمهوری اسلامی در ارتباط باشند.
وی خاطر نشان کرد: برخی این موضوع را بیان می کنند که پیشرفت های صنعتی یکی از دلایل تخاصمات سایر ملل با ایران است، ژاپن، آلمان، اسپانیا و سایر کشورها نیز پیشرفت صنعتی داشتند اما آن ها چرا دشمن ندارند.
قشر دانشگاهی در مکالمات اجتماعی به مستندات علمی و مستدل استناد کند
کریمی، استاد کرسی آزاد اندیشی «چرا ایران به سوریه کمک می کند؟» ماهیت برگزاری کرسی و تریبون های آزاد را پرهیز از نقد و پردازش به عقل گرایی دانست و گفت: قشر دانشگاهی در مکالمات اجتماعی باید به مستندات علمی و مستدل استناد کند و از احساس گرایی بپرهیزد، جامع نگری، ارائه منبع گفتار، عدم توهین به طرف مقابل و بالا بردن ظرفیت در کرسی ها لحاظ شود.
وی قشر دانشجو را جوان و پر انرژی عنوان کرد و ابراز داشت: ما مسلمان هستیم و خود را پیرو نبی مکرم اسلام می دانیم، ایشان گفتار زشت و آسیب های بدنی از سوی مردم را تحمل می کردند و پاسخ بی ادبی مردم زمانه خود را با محبت و متانت می دادند، در سایه همین استقامت بود که آوازه ایشان جهان گیر شد، ما نیز باید به این اسوه اقتدا کنیم.