به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، کرسی درون کلاسی « چرا ایران به سوریه کمک می کند؟» امروز با حضور حجت الاسلام هاشمی، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ایلام و دانشجویان این مرکز آموزش عالی برگزار شد.
آیت صادقی، دانشجوی ارشد مدیریت دانشگاه ایلام، گفت: مقام معظم رهبری که ولی نعمت ما هستند فرمودند: کرسی های آزاد اندیشی را با خونسردی برگزار کنید. تمام مردم ایران از هر قوم و نژادی که هستند در ذیل پرچم ولی فقیه قرار دارند، به برکت آزادی که در اختیار ما است می توانیم حتی شخص رهبری را نقد کنیم، هیچ کس این حق را از ما نگرفته است اما عدم تامل گروه های شرکت کننده در کرسی ها قابل اقماض نیست.
وی دغدغه مقام معظم رهبری را «فرهنگ» دانست و افزود: نفوذ نظامی یکی از سرمایه هایی است که ایران برای صیانت از امنیت خود و ملل مظلوم منطقه از آن استفاده می کند، کشور ایران به برکت حضور سردارانی مانند قاسم سلیمانی، شهید همدانی و سایرین در حیطه نظامی به پیشرفتهای چشم گیری نائل آمده است.
این دانشجو دانشگاه ایلام اضافه کرد: یک استراتژی در بازی فوتبال وجود دارد که بر حفاظت از مواضع دفاعی در خارج از زمین خودی تاکید می کند، سوریه در هشت سال دفاع مقدس ایران را تنها نگذاشت، در مرامنامه جمهوری اسلامی رها کردن دوستان و دراز کردن دست محبت به سوی دشمنان معنا ندارد.
صادقی داشتن خطوط قرمز برای ایران را حق مسلم کشورمان دانست و تصریح کرد: چه کسی را سراغ دارید که از حفظ مصالح مملکتش متنفر باشد؟ شاید برخی افراد بر معدودی از اصول ایراد وارد کنند اما همه مردم کلیت نظام را قبول و به آن ایمان دارند بنابراین خودمان در جرگه چپ، راست، ولایتی و ضد ولایت تفکیک نکینم.
وی با تاکید بر این مطلب که هیچ ارگانی حتی سپاه بدون ایراد نیست، گفت: به این موضوع که سپاه پاسداران یکی از سرمایه های انقلاب است ایمان راسخ داریم.
این دانشجو دانشگاه ایلام با مطرح کردن این موضوع که منافع تمام انسان ها با یکدیگر همسو و همسان نیست، خاطرنشان کرد: قرار نیست که تمام منافع ایران و سوریه با یکدیگر همسو باشد، همانگونه که تمام منافع آمریکا و اروپا با یکدیگر یکسان نیستند.
در ادامه، حدیثه کشاورز دانشجو ترم چهارم رشته فقه و مبانی حقوق گفت: براساس ماده ۱۵۴ قانون اساسی، جمهوری اسلامی ایران از هرگونه مداخله مستشاری در امور کشورهایی که مورد ستم و تجاوز واقع شده اند؛ حمایت می کند.
وی ماهیت انقلاب امام خمینی (قدس ره) را مبارزه در برابر مستکبرین به صورت مستقیم و غیرمستقیم دانست و عنوان کرد: استراتژی جمهوری اسلامی « کونوا للظالم خصما و للمظلوم عونا»است.
سعید طهماسبی، دانشجو ترم سوم زبان انگلیسی به خطر نفوذ سایر کشورها در ایران اشاره کرد و ابراز داشت: استاد رحیم پور ازغدی گفت: آمریکا تقریبا در تمام ارکان ایران نفوذی دارد. بسیاری از رسانه ها با حمله به ایشان، سخنانشان را بایکوت کردند.
وی با تاکید بر نفوذ چین، کره و ژاپن در بازار اقتصادی ایران، تصریح کرد: بسیاری از لباس هایی که بر تن داریم چینی و ترکی هستند، اغلب تلفن هایی که در دست می گیریم متعلق به کشور کره جنوبی می باشند، با وجود اینکه با آمریکا رابطه تجاری نداریم اما متحدان اقتصادیش بازارهای کشورمان را قبضه کرده اند که در صورت قطع رابطه با آن ها با مشکل مواجه می شویم.
این دانشجو دانشگاه ایلام به اهمیت منطقه خاورمیانه و ذخایر نفت و گاز آن اشاره کرد و افزود: این منطقه یکی از ذخایر نفت جهان می باشد، همین موضوع باعث شعله ور شدن جنگ های بی شماری در قرن اخیر شده است.
محمد اسدی، دانشجو ترم سوم عمران در پاسخ به سوال یکی از سخنرانان مبنی برای اینکه چرا سوریه به مدافعان حرم حقوق نمی دهد؟ گفت: هیهات که این مدافعان از افغانستان، ایران، عراق و سایر ممالک به سوی سوریه در شتاب هستند برای پول دست به اسلحه شوند، شیعیان هرگز آبرو و ارادت خود به اهل بیت را با پول و متاع مادی معاوضه نمی کنند.
وی بیان کرد: اگر قرارگاه خانم در جذب خادمین خود حساسیت به خرج ندهد امثال فاطمه حقیقت جو، مهاجرانی و سایرینی که در رسانه های بیگانه تیشه به ریشه نظام می زنند جذب این نهاد ارزشمند می شوند.
این دانشجو دانشگاه ایلام به حیله ورزی عمروعاص در جنگ صفین برای نفوذ در سپاه امام علی (ع) و تسلیم کردن ایشان اشاره کرد و ادامه داد: برخی مدعیان در حال استحاله سیره امام خمینی (قدس ره) هستند با وجود اینکه داعیه ولایتمداری دارند دم از ایجاد ارتباط با آمریکا می زنند و رمان هزار و یک شب نشینی با حکام عربستان را تقریر می کنند، اگر از امام سازی های خود دست برندارند نامشان را از صفحه سیاست جمع می کنیم.
فرهاد رجبی دانشجو فیزیک دانشگاه ایلام با ابراز نگرانی از تصویب قانون ایالاتی کردن جمهوری اسلامی که در سال ۱۳۸۸ توسط سنای آمریکا تصویب شد گفت: براساس این طرح، آمریکا باید تا ۱۵ سال آینده جمهوری اسلامی را از منطقه محو کند، آنان برای نیل به این راهبرد از گزینه نفوذ استفاده می کنند، عده ای بی خیال نیز بر طبل بیهوده بودن تقویت نظامی می کوبند و آن را مصداق باد در قفس کردن می دانند.
وی با تاکید بر این مطلب که بودجه ای که برای وزارت دفاع مقرر می شود به سایر بخش ها تخصیص داده نخواهد شد، اضافه کرد: این بودجه جز برای صیانت از خاک ایران در برابر دشمنان داخلی و خارجی هزینه نمی شود.
این دانشجو دانشگاه ایلام به انهدام ناو سهند در سال ۶۶ توسط ارتش آمریکا از فاصله ۱۵۰ کیلومتری اشاره کرد و گفت: اگر ما ۱۵۰ میلیون دلار برای خرید ناو هزینه کنیم به صرف تر است یا با ۵۰ میلیون دلار مرزهای خارجی و محور مقاومت را استحکام ببخشیم؟
رجبی ایدئولوژی انقلاب اسلامی را مهار تنش های خارجی در بیرون از مرزها دانشت و ادامه داد: اگر ما در الرمادی و جولان می جنگیم برای این است که با تکفیری ها و اسرائیل در مرز مهران و قصر شیرین مواجه نشویم.
الهه جمشیدی، دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه ایلام فعالیت مدافعین حرم را از سپاه و دولت مجزا دانست و تصریح کرد: این طیف به دولت اعلام آمادگی می کنند و با نظارت سپاه به سوریه اعزام می شوند، برای هیچکدام از ایشان در بنیاد شهید پرونده تشکیل نمی شود و پس از شهادت مشمول امتیاز و حقوق نخواهند شد.
وی هدف اولیه از تشکیل انقلاب اسلامی را زمینه سازی برای ظهور اعلام کرد و افزود: این زمینه سازی به دو طیف مذهبی و غیرمذهبی قابل تفکیک است، ماموریت ما به تمام مظلومان به ویژه شیعیان جهان پشتیبانی و حمایت است، حتی کشورهای لائیک و کمونیست نیز امنیت خود را در خارج از مرزهایشان تامین می کنند پس این که ایران به حمایت از سوریه می پردازد عجیب نیست.
این دانشجو دانشگاه ایلام با تاکید بر این مطلب که هدف استکبار از تسخیر تک تک کشورهای منطقه، چنگ اندازی به ایران است، تشریح کرد: امنیت فرانسه با حضور و تهدید چهار داعشی دچار تزلزل شد اما ایران که با تروریست ها فقط چند ساعت فاصله زمانی دارد در آرامش کامل به سر می برد.