به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، کرسی درون کلاسی « چرا ایران به سوریه کمک می کند» امروز با حضور معاون نهاد رهبری دانشگاه ایلام در این مرکز آموزش عالی برگزار شد.
شرایط ژئوپولیتیکی ایجاب می کند که ایران راهبرد دفاعی خود را تا خاک کشورهای همجوار متمرکز کند
حسین شفیعی، دانشجوی ترم سوم مکانیک سیستم، نفوذ را به دو بخش مستقیم و غیرمستقیم ارزیابی کرد و گفت: برخی با بیان این ضرب المثل که چراغی که به منزل رو است به مسجد حرام می باشد؛ این موضوع را مطرح می کنند که چرا جمهوری اسلامی به جای کمک کردن به فقرا در داخل کشور به حمایت از سایر ملل می پردازد؟ طلیعه انقلاب اسلامی در ۳۶ سال گذشته در کشور ایران، ما را با مشکلات و دشمنان ویژه ای مواجه کرد.
وی مردم سالاری دینی را نقطه مقابل سکولاریسم و لیبرالیسم به عنوان نظام های حاکم بر جهان دانست و افزود: کشورهایی که حاکمیت بر مبنای دین را برنتافتند به مقابله با ایران پرداختند و حیات آن را دست خوش حوادث کردند، کودتای نوژه، جنگ تحمیلی، تداوم تحریم ها و غیره همه گواه بر سوء یت معاندین در برابر جمهوری اسلامی می باشند.
این دانشجو موافق با تاکید بر این مطلب که ما مجبور هستیم برای جلوگیری از نفوذ نظامی دشمنان به خاک کشورمان مرزهای خود را گسترش دهیم، تصریح کرد: اگر نقشه جغرافیایی ایران و کشورهای همسایه آن را ملاحضه می کنید متوجه خواهید شد که جمهوری اسلامی توسط آمریکا محاصره شده است، شرایط ژئوپولیتیکی ایجاب می کند که ایران راهبرد دفاعی خود را تا خاک کشورهای همجوار متمرکز کند، نظام کنونی ایران وظیفه دارد تمامیت ارضی و امنیت مردم را تامین کند.
شفیعی با بیان این مطلب که اگر موشک های ایران در مرزهای اسرائیل مستقر نبودند؛ نتانیاهو دستور حمله به ایران را صادر می کرد، افزود: این موضوع در مورد حکام عربستان نیز صدق می کند، اگر پادشاهان منطقه احساس کنند که ایران دچار ضعف شده است فرمان حمله به خاک جمهوری اسلامی و تجزیه آن را صادر می کنند و همان را بر سر کشورمان می آورند که هم اینک بر یمن حادث کرده اند.
وی تجاوز نظامی به خاک جمهوری اسلامی ایران بعد از وقوع انقلاب به سردمداری صدام حسین را گواه متقن بر تایید سخنان خود دانست و خاطرنشان کرد: عداوت ورزی آن ها خط پایانی ندارد، برای نیل به مطامعشان به سیاست قطع ارتباط با هم پیمانان ایران و خارج کردن آن ها از گردونه روزگار متمسک شده اند، گسیل دادن تروریست های تکفیری برای سرنگون کردن سوریه و عراق با هدف حمله به ایران محقق شد.
این دانشجو موافق با بیان این مطلب که اگر ایران این مزدوران را در خاک سوریه زمین گیر نکند مجبور می شود در مرزهای خویش با گروهک های تکفیری دست و پنجه نرم کند، گفت: نباید توقع داشت که جمهوری اسلامی از مرزهای فراجغرافیایی خود دست بردارد، حمایت های ایران از یمن و سوریه به مراتب کم هزینه تر از این است که دشمنان را در خاک کشورمان تار و مار کنیم.
تقابل میان ایران و عربستان بازی خطرناکی است که ضرر آن متوجه اسلام خواهد بود
غفار خسروی، دانشجوی کارشناسی مهندسی آب با بیان این موضوع که پیش از بررسی اهمیت حضور ایران در سوریه باید معایب و مزایای آن مورد بررسی قرار گیرد، تصریح کرد: حضور آمریکا، وجود اسرائیل و جنگ نیابتی عربستان در برابر ایران از جمله عواملی هستند که باعث شده است جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه نفوذ کند.
وی ادامه داد: تقابل میان ایران و عربستان بازی خطرناکی است که ضرر آن متوجه اسلام و منفعتش برای آمریکا خواهد بود، این دو کشور با این بهانه که من اسلامی تر هستم در روبروی یکدیگر ایستاده اند.
این دانشجو مخالف با طرح این پرسش که شاید نفوذ نظامی اهمیت داشته باشد اما کشورمان تا چه میزان توانسته در ابعاد فرهنگی و اقتصادی در منطقه نفوذ داشته باشد؟ گفت: در سال ۲۰۱۱ مردم سوریه از حاکمیت بشار اسد خسته شدند بنابراین به اعتراض پرداختند، ایران با این استدلال که اسد از اسرائیل متنفر است به حمایت از او پرداخت، در این راستا سازمان ملل با صدور قطعنامه ا ی خواهان انتقال قدرت از بشار به یکی از معاونانش شد ایران در این شرایط نیز از دفاع از اسد صرف نظر نکرد.
مشت خود را در سوریه به رژیم صهیونیستی حواله می کنیم تا تصور تعدی به مرزهای جغرافیایی ایران را در سر نپروراند
فاطمه ملکشاهی، دانشجو کارشناسی اصلاح نباتات دانشگاه ایلام با تاکید بر این مطلب که اگر کمکی از سوی ایران به کشورهای منطقه روانه می شود، متقابل و دو سویه یا با دعوت و استعانت انجام شده است، ابراز کرد: آمریکا داعش را به جان کشورهای منطقه انداخت، حتی اگر لبیک کشورهای منطقه برای جمهوری اسلامی ضرر داشته باشد امنیت مردم ایران را تامین کرده است.
وی ادامه داد: در سایه عظمت ایران است که اسرائیل جرات نزدیک شدن به خاک کشورمان را ندارد؛ زیرا حزب الله به عنوان بازوی نظامی جمهوری اسلامی پاسخ آن را می دهد، ما مشت خود را در سوریه به رژیم صهیونیستی حواله می کنیم تا این رژیم نامشروع تصور تعدی به مرزهای جغرافیایی ایران را در سر نپروراند.
این دانشجو موافق حمایت از سوریه، تصریح کرد: منابع و ثروت جمهوری اسلامی تا به آن حد است که ۱۸۰ میلیون نفر می توانند در زیر چتر آن در رفاه کامل زندگی کنند.