به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدحسن قاضیزاده هاشمی روز سهشنبه در چهارمین همایش ملی آلودگی هوا این مطلب را بیان کرد و از پدیده آلودگی هوا در کلانشهرها بهویژه تهران ابراز تاسف کرد.
وی ادامه داد: در بسیاری از کشورهای جهان آلودگی هوا جدی است و مردم در شهرهای صنعتی از هوای پاک کم بهره هستند که در کشور ما نیز از این معضل بینصیب نیستیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: بخشی از مشکلات آلودگی هوا از منظر سیاستمداران بدون حل میباشد اما کارشناسان و افراد صاحبنظر بر راهکارهای خود اهتمام دارند؛ اگر کار در دست دانشگاهیان و غیرسیاسیون باشد به طور حتم اثرگذار خواهد شد.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه بسیاری از مردم جهان نیز در معرض آلودگی هوا به سر میبرند، گفت: تهران هم یکی از آلودهترین شهرهای دنیا محسوب میشود که این آلودگی هوا بار بیماریها را نیز متفاوت میکند که البته آمارهای متضادی در این خصوص در دست میباشد؛ امیدواریم بتوانیم بار بیماریها و آسیبهای جسمی، روحی، روانی و اقتصادی آلودگی هوا را در کشور کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: بالغ بر چندین میلیارد دلار ضرر ناشی از آلودگی هوا شامل کشور میشود البته بعضی از هزینهها را مردم پرداخت میکنند و جسم و روح و حتی اقتصادشان آسیب میبیند چرا که آلودگی هوا موجب مشکلاتی نظیر کاهش طول عمر، معلولیتها و بار بیماریها میشود.
وزیر بهداشت یکی از علتهای آلودگیهوا را خودساخته دانست و گفت: یکی از مهمترین علل ایجاد آلودگی هوا خودساخته بودن آن است البته از نظر اقلیمی نیز تهران در شرایط استثنایی است.
قاضیزاده هاشمی تهران را با سایر شهرهای بزرگ دنیا مقایسه کرد و گفت: البته برخی شهرهای دیگر نیز چنین مشکلی را مشابه ایران داشتهاند اما امروز پاک هستند و باید از تجربیات آنها استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه نباید موضوع آلودگی هوا را هر روز گردن هم بیندازیم گفت: متاسفانه دولتها هر روز این موضوع را گردن یکدیگر انداختند و شاهد بودیم در گذشته تاکنون بر حجم ورود و مهاجرت به شهر تهران افزوده شد و این یکی هم از عوامل ایجاد آلودگی هوا بوده است چرا که روزانه چندین میلیون نفر در این کلانشهر تردد میکنند.
وزیر بهداشت یکی از ضعفهای عمده ایجاد آلودگی هوا را قانونگریزی و ملاحظهگری بخشی از مدیریت دانست و گفت: به عنوان مثال میگوییم موتورسیکلتها از طبقه ضعیف کاری هستند و یا خودروهای فرسوده روزی خانوادهها را میدهند که اینها باید اصلاح شود؛ این موضوع و اهتمام به اجرای قانون سخت است اما شدنی است.
قاضیزاده هاشمی تصریح کرد: متاسفانه هر کسی مشکل را به گردن دیگری میاندازد و باید گفت که ما یک حکومتیم و اصلا از هم جدا نمیمانیم؛ همه ما را یکپارچه میبینند و باید در خصوص آلودگی هوا اهتمام ویژهای انجام دهیم.
وی تصریح کرد: در زمینه آلودگی هوا نیز تصمیماتی در دولت گرفتهایم و بخشنامه کردهایم که اگر دستگاهها نیز 10 درصد آن را اجرا کنند شرایط در این باره متحول خواهد شد.
وزیر بهداشت افزود: یک عزم جدی باید بدون فرافکنی وجود داشته باشد و این کار برای رضای خدا و مردم انجام گیرد؛ ما در گذشته نیز نشان دادهایم که میتوانیم در اجرای کارهایی نظیر کاهش سرب، انژکتوری کردن کاربراتورها و تبدیل گازوئیل موفق بودهایم و اکنون نیز میتوانیم با همکاری یکدیگر به توفیقاتی در باره کاهش آلودگی هوا را کسب کنیم.
هاشمی تاکید کرد: امیدوارم با همت جمعی در آینده شامل تغییراتی باشیم که آرامش و کاهش بیماریها را برای مردم به ارمغان میآورد چرا که یکی از آسیبهای آلودگی هوا افزایش بیماریها در جامعه است.
وی گفت: بارها در سیاستمداران مشاهده کردیم که در روزهای آلودگی هوا حال و روز خوبی نداشتهاند و این نشان میدهد که همه باید به موضوع آلودگی هوا اهتمام کنیم.
وزیر بهداشت اظهار داشت: انشاءالله آلایندهها در آینده کاهش یابد و در ادامه نیز عوامل محیطی از جانب خداوند کمک کند که هوا بهتر شود. چرا که یکی از علل آلودگی هوا موضوع اقلیمی آن است.
هاشمی ابراز امیدواری کرد که همایشهایی از این دست به گزارشکار مسئولان تبدیل شود و قوانین وضع شده به همراه راهکارها به کاهش آلودگی هوا کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: به قول یکی از مسئولان برگزاری این همایش باید به جای نگاه سیاسی نگاه علمی داشته باشیم و به راهکارهای کشورهای دیگر نیز توجه کنیم؛ نباید منتظر شویم در طی چند ساعت 400 الی 500 نفر بمیرند و بعد فکر عاجلتری کنیم بلکه باید راهکارها را مدنظر قرار دهیم.