به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نشست تخصصی «دموکراسی و رسانه» صبح امروز به همت بسیج رسانه در سالن شهید رشادی حسینه حضرت زهرا(س) برگزار شد.
حجت الاسلام علیرضا پناهیان، به عنوان یکی از سخنران های این مراسم پیرامون رسانه در دنیای امروز و آسیب های آن گفت: تجربه بین المللی دموکراسی و تجربه رسانه به ما پیام های بسیار منفی نشان می دهد. جنگ ها و جنایات تاریخ جهان در سال های اخیر علتش صاحبان دموکراسی ها هستند. تجربه دموکراسی و رسانه بدون یک مورد اشتباه نشان داده که اینها منجر به جنایات شدند و حضرت امیر در این خصوص می فرمایند کسی که از تجربه ها درس نگیرد شقی است. ما نباید اجازه بدهیم آسیب های این دو مفهوم دامن ما را نیز بگیرد باید مراقب باشیم فردا روزی از این جامعه کسانی انتخاب نشوند که مثلا مدافع داعش هستند. ما نمی خواهیم تجربه مردم اروپا را تکرار کنیم که آنها به هر کس که رای دادند و می دهند مدافعان جنایتکاران دنیا هستند و به نابودی ملت ها می اندیشند. ما نباید به افرادی شبیه به این موجودات رای بدهیم.
وی ادامه داد: قرار نیست در رسانه از تمام قوا و امکانات به صورت یک جا بهره ببریم حتی اسلام هم از رسانه و تبلیغات به صورت محدود استفاده می کند. نه اینکه فقط دورغ گفتن ممنوع باشد بلکه همان راستگویی نیز در تبلیغ و هدایت مردم به سوی خداوند تا یک میزانی مجاز است و به صورت نامحدود نمی توان از آن استفاده کرد. اولیای خداوند نیز اجازه ندارند تمام حق را به مردم بگویند. مثلا خداوند به پیامبر در قرآن می فرماید(نقل به مضمون): تو میخواهی نشانه ای از حق به مردم نشان دهی که همه آن ها به حق ایمان بیاورند، اما نباید این اتفاق بیفتد؛ و در انتهای این آیه می فرماید: جزو نادان ها نباش! این یعنی همیشه باید مقداری ابهام وجود داشته باشد و قرار نیست همه حق برای مردم نمود پیدا کند.
این استاد حوزه و دانشگاه همچنین گفت: درست استفاده کردن از رسانه یعنی دروغ نگوییم و مطالب را مطابق با واقعیت به مردم منتقل کنیم اما دانستن این موضوع کافی نیست، چرا که از منظر دینی همین کار خوب نیز محدود شده و دلیل آن این است که انسان از منظر اسلامی دارای جایگاه رفیعی است. خداوند کرامت انسان را بسیار بالا می داند به همین دلیل است که قدرت تعقل و امکان انتخاب حق را از انسان نمی گیرد. دین ما می گوید باید کرامت انسان رعایت شود و اجازه داد خودش اندیشه و تعقل کند! نباید برای انسان ها تصمیم گرفت، بنابراین حق نداریم حقیقت را آن چنان برای آنها جلوه دهیم که مسحور آن شده و دیگر نتوانند راهی جز انتخاب حق را پیش رو داشته باشند؛ یعنی نباید کاری کنیم که بدون اندیشه کردن این راه را انتخاب کنند.
وی ادامه داد: تجربه دموکراسی در غرب این است که حرمت انسان ها رعایت نمی شود رسانه تبدیل شده است به ابزاری برای توهین به کرامت انسان ها. ما باید هوشمندانه مراقب آسیب های رسانه و دموکراسی در غرب باشیم. آسیب های رسانه تنها دروغ ها، کلاهبرداری ها و ... نیست آسیب های بسیار مهم تر نیز وجود دارد.
پناهیان گفت: بعضی نگاه شان به دموکراسی این گونه است که حتی اگر مردم خودشان را خواستند بدبخت کنند اجازه می دهند این کار انجام شود و جلوی آنها را نمی گیرند ما به این اندیشه معتقد نیستیم؛ در جامعه اسلامی افراد جامعه نمی توانند بگویند فقط به دنبال کسب سود خودشان هستند و برایشان مهم نیست چه کسانی در راس قدرت قرار می گیرند. شما وقتی در انتخابات کسی را انتخاب می کنید که توانمندی آن را ندارد تا سود 24 درصدی بانک ها را تغییر دهد پس حق ندارید بگویید من شغل، وام و سایر وسایل رفاهی را می خواهم.
وی ادامه داد: کار اصلی رسانه آشتی دادن مردم با سیاست است تیترهای منفی در مورد سیاست مردم را نسبت به آن بدبین و دلزده می کند بنده به صراحت می گویم شما رسانه بیخود می کنید با تیترهای منفی و با چنگ زدن به صورت یکدیگر باعث می شوید مردم نسبت به اصل سیاست دلزده شوند اولین کاری که رسانه انجام می دهد این است که مردم را سیاسی می کند حتی در بیان اشکالات اقتصادی نیز مردم را به صورت سیاسی بارمی آورد.
حجت الاسلام پناهیان در خصوص جامعه سیاسی گفت: خداوند دوست ندارد مردم با جنگ روانی به سوی او هدایت شوند بلکه آمدنی را می طلبد که با اندیشه و تعقل باشد. دموکراسی اسلامی آن است که مردم در آن نمی گویند من حوصله بحث سیاسی ندارم بلکه مردم در سیاست و حکومت مشارکت می کنند. فضای سیاسی نیز فضایی فوتبالی نیست که با آبی و قرمز گفتن ها و کری خواندن ها مردم تهییج شوند؛ در دنیای سیاست کوچک ترین شوخی ها ممکن است ایجاد اختلافات عمیقی کند؛ بنابراین باید حواس همه جمع باشد.
وی افزود: بگذارید برای مردم روشنگری بشود! مثلا در کشور ما اگر یکی از قضات رشوه بگیرد از مسئولیت خود خلع شده و وکیل می شود خوب چرا این فرد نباید تحت عنوان مفسد فی الارض اعدام شود؟ مردم باید اینها را بدانند و کسانی را وارد مجلس کنند که دغدغه برطرف کردن این معضلات را داشته باشند البته این را هم باید بگوییم که مشکل فقط با رسانه ها حل نخواهد شد مشکل در بسیاری موارد از سیاسیون ماست. مردم باید سیاسی بشوند تا فضای سیاسی کشور را در دست بگیرند و سیاسیون را کنترل کنند. دموکراسی اصلش دینی است که براساس آن مردم حق دارند سرنوشت خودشان را دست شان بگیرند. مردم ما باید بدانند که نمی شود براساس احساسات، رفاقت ها، شعارها و سیاست زدگی و یا حتی افشاگری ها به کسی رای داد بلکه باید بر همان اساسی که برای فرزندشان یک پزشک جراح انتخاب می کنند فرد مورد نظر در عرصه سیاسی را نیز انتخاب کنند؛ یعنی با بررسی بسیار دقیق و موشکافانه.
پناهیان با اشاره به برخی اظهارات در مورد رهبر انفلاب و برخی رجل سیاسی گفت: طرف می گوید چرا فلان شخص بیت رهبری می رود و رهبر اجازه می دهد که با ایشان عکس هم بگیرند، در حالی که فرد صالحی نیست! بنده می گویم: این افراد از اشعث که بدتر نیستند! در زمان حضرت علی(ع) اشعث حضور داشت و تنها کسانی که به حضرت امیر در خصوص حضور اشعث ایراد می گرفتند، خوارج بودند؛ چرا که خوارج نمی توانستند مصلحت های حضرت علی را درک کنند. جزو خوارج نباشید، مصلحت ها را درک کنید.
وی در انتها نیز در پاسخ به پرسش یکی از اهالی رسانه که در جمع حاضر بود و از وی درخواست میکرد تا با مصداق های واضح تری مطالب را بیان کند، گفت: من از شما رسانه ای ها می ترسم بسیاری از مردم که مرا تنها با تصویر رسانه ای می شناسند آنچه از من می دانند یک تصویر بسیار تحریف شده است. چون همین رسانه های انقلابی چهره مرا آنطور که خودشان می خواهند نشان میدهند. مثلا در یک جمع برای یک مطلب عمیق و مهم مثالی زده ام که مربوط به شخص خاصی بوده و رسانه های ها از تمام آن صحبت ها فقط همان مثال را بلد کرده اند! پس بنده حق دارم که از شما بترسم و از مثال ها استفاده نکنم.
ولی آقای پناهیان کی گوش میده
اونهایی که باید گوش میدادند دادن
العان زمان انتخاباته
یک کاندید پیدا کردید که دغدغه مشکل فرهنگی مردم رو داشته باشه
یک کاندید دیدید که حرف های امام رو بزنه
یه کاندید دیدید که بگه من میخوام تصمیماتی بگیرم که دل امام زمان.عج. شاد شه
من ندیدم
...