به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو ، محمد میاندوآبی مدرس دانشگاه در همایش مدیریت کسب و کار موفق که در تالار شریعتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، گفت: موفقیت یک مسیر است که در آن باید گام برداشت. انسان ها به دودسته کمال گرایان و کامل گرایان تقسیم می شوند. کمال گرایان بر خلاف کامل گرایان مسیر موفقیت را پیدا می کنند و با توجه به امکانات و شرایط موجود حرکت می کنند تا امکانات جدیدتری را برای خود ایجاد کنند. موفقیت رضایت از وضعیت موجود است.
وی با اشاره به نتایج بزرگی که کارهای کوچک ایجاد می کنند؛ افزود: به دنبال انجام کار های بزرگ نباشید. کارهای کوچک بسیار مهم تر است. البته برنامه و فکر آدمی می تواند بزرگ باشد اما اولین قدم برای عملیاتی کردن آن بسیار مهم است، تغییر ایجاد کردن پسندیده است اما تغییر یک دقیقه ای نیست.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه لازمه رشد در دنیای پر سرعت امروزی تغییر است، تصریح کرد: لازمه تغییر کردن تحمل فشارهای ناشی از این تغییرات است.
میاندوآبی ضمن تشریح مراحل سه گانه تغییر بیان داشت: ذوب شدن، قالب جدید گرفتن و سفت شدن سه مرحله تغییر است. قالب جدید گرفتن مهمترین موضوع است. اگر هدف و برنامه ای ندارید یعنی قالب جدیدی ندارید و اگر قالب جدید ندارید نباید ذوب بشوید. حداقل چیزی که هستید باقی بمانید. تغییر فرایندی با فراز و نشیب های زیاد که زمان بر است.
وی با بیان اهمیت های تصمیم گیری گفت: تصمیم به جسم و روان انسان ها قدرت می دهد، در زندگی انسان ها تصمیم گیری یک نقطه است و فرآیند تغییر از همین نقطه شروع می شود. در راه کسب و کار باید تصمیم گرفت که هرگونه سختی ها و ناملایمات را در این مسیر تحمل کرد.
این استاد دانشگاه هم چنین افزود: با وجود پیشرفت هایی که در دنیای حاضر حاصل شده است شاید نتوان از مفاهیم سنتی در کسب و کار استفاده کرد اما می توان از آنها برای موفقیت در دنیای مدرن الهام گرفت. زمانی این آموزه ها کاربردی و راهبردی می شود که تغییر نگرش حاصل شود.
میاندوآبی در خصوص این نگرش ها تصریح کرد: طبق سخن حضرت علی (ع) افکار آدمی گفتار آدمی را می سازد و این گفتار تبدیل به کردار و عاداتی می شود که شخصیت انسان ها را می سازد؛ بنابراین نگرش و طرز فکر بسیار مهم است. یکی از بهترین راه های تغییر و یا اصلاح نگرش تجربه است. تجربه از دو روش حاصل می شود. روش اول بلند مدت اما کم هزینه است که با همراهی در کنار افراد با تجربه حاصل می شود. روش دوم کوتاه مدت اما هزینه بر است رجوع به مشاور است که این روش در کشور ما رایج نیست.
وی با تاکید بر لزوم وجود مدل برای تغییر بیان داشت: اگر کسی برای ایجاد تغییر مدل ندارد؛ مشاور این مدل را به او ارائه می دهد. مشاور جهت فکری انسان را عوض می کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه باور لازمه شروع هر کاری است، افزود: اگر فکر و باور کوچک باشد موقعیت های بزرگ و استثنایی هدر می رود. ظرف فکری خود را باز کنیم تا نگرش عوض شود و دانش و آگاهی قابل اجرا شود.
میاندوآبی با بیان هفت تکنیک برای ایجاد و تقویت باور در ضمیر انسان تصریح کرد: اولین قدم در تقویت و ایجاد باور بازبینی الگوهای نادرست ذهنی است. قانون بازار قانون جنگل است. اگر زنان می خواهند وارد بازار شوند باید قوانین جنگلی آن را بپذیرند.
وی با اشاره به اینکه در مردان ریسک پذیری بیشتر از زنان است، بیان داشت: الگوهای هر فردی متفاوت است اما با قدرت باور می توان مشکلات بزرگ را حل کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: دومین قدم آگاهی است و این آگاهی باعث می شود فرصت هایی که تا پیش از این دیده نمی شد؛ برجسته شود. البته دانش و آگاهی متفاوت است. دانش همانند ابزار ها و وسایلی است که در یک اتاق کاملا تاریک قرار گرفته اند و بواسطه نور آگاهی قابل رویت و استفاده می شوند.
میاندوآبی حضور در فضاهای متناسب با علایق را سومین تکنیک دانست و افزود: حضور در چنین فضاهایی، فرصت های خوبی را در اختیار انسان قرار می دهد.
وی تصریح کرد: چهارمین تکنیکی که برای تقویت باور لازم است؛ اطمینان به توان و امکانات و دانایی های خود است. با ایجاد یک باور خوب، پیشرفت حاصل می شود. برای تقویت باور باید دائما اطلاعات و مهارت آدمی به روز شود و برای الگو برداری نیز نیاز به شناخت الگو داریم؛ با شناسایی نقاط قوت و ضعف الگو و نقاط قوت و ضعف خود یک الگو مناسب شناسایی می شود.
این استاد دانشگاه هدف گذاری موثر و آینده پژوهی را تکنیک ششم دانست و در خصوص آخرین تکنیک گفت: اقدام باید سرلوحه زندگی هر فردی باشد. اقدام پنج ویژگی دارد که مهمترین ویژگی آن این است که اقدام یک اتفاق کوچک است. زمان، مکان، مخاطبان و خود انسان از دیگر ویژگی های یک اقدام موثر است.
لازم به ذکر است، همایش کسب و کار موفق به همت موسسه سبحان و با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) در تالار دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد و در این برنامه از کارآفرینان برتر تقدیر شد.