به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی جنتی در برنامه در سیزدهمین جشنواره «یاد یار مهربان» گفت: کتاب میراث گرانمایه فرهنگ اسلامی و ارمغان آور آگاهی و دانایی است، کتاب چون نسیم بهار روح را طراوت میبخشد و اگر از خوبیها، زیباییها و راستیها بگوید درستت زندگی استوار و محکم خواهد شد.
وی ادامه داد:کتاب قدمتی به بلندای تاریخ دارد و هر وقت تاریخ از کتاب خواندن گفته به فراز رفته و افتخارات بیشماری آورده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اذعان داشت: کتابی که مخاطب ندارد یا به مخاطبان معرفی نشود از گردونه مطالعه خارج خواهد شد و پدیدآورندهاش نیز انگیزه خود را از دست خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: کتابی باید در دسترس مخاطب قرار گیرد که باعلاقه و درک و تواناییهایش متناسب داشته باشد پس باید کتابی که انتخاب میکنیم مناسب باقدرت درک و فهممان باشد تا وقتیکه آن را میخوانیم چیزی به دست آوریم یا نفعی ببریم و معنایش را بفهمیم دستکم بهاندازه وقتیکه گذاشتهایم. کتاب مفید عطش دانستن را به شراب طهور واژههایش سیراب میکند.
این مقام ارشد فرهنگی افزود: مطمئناً کسانی که درراه ترویج مطالعه و کتابخوانی گام برمیدارند مأجور هستند و اجرشان بههیچعنوان کمتر از کسانی نیست که در اطعام و پوشش نیازمندان نیت و فعل خیر دارند.
وی در ادامه این مطلب گفت: افرادی که به نیازمندان کمک میکنند جسم آنها را حفظ و شکمشان را سیراب میکنند و اینها (مروجان فرهنگ کتابخوانی) روح افراد را جلا میبخشند و از شراب طهور دانستن سیراب میکنند.
وی خاطرنشان کرد: چهبسا کسانی که از ثروت و مکنت برخوردار هستند اما چون نمیخوانند و نمیدانند از ثروت و مکنت خویش بهدرستی استفاده نمیکنند.
جنتی اذعان داشت: چهبسا کسانی که تنها سرمایهشان دانستن و انس با کتاب است وزندگی و روزگار به شادکامی و شیرینی میگذرانند و شما از تبار آنان هستید که روحها تشنه را سیراب میکنند و برای ارتقاء فرهنگ و دانش در کشور ایران گام برمیدارند و آرزوهای بزرگ در سر میپرانند و از این منظر بسیار قابلاحترام هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: اگر روزی اهل مطالعه و عضو کتابخانه شدن که عادت روزانه ایرانیان و ارزشی قابلاحترام و اعتبار تبدیل شود آن روز، روز موفقیت حقیقی ما در ترویج نهضت کتابخوانی خواهد بود.
وی بابیان اینکه تنبلی در مطالعه یکی از پر خسارتترین آفتهای فرهنگ عمومی است گفت: نقشی که باید برای آن چارهای اندیشیده شود در حقیقت تنبلی در مطالعه و کتابخوانی است بنابراین برای پیدا کردن ریشههای این تنبلی و تلاش برای یافتن علاج آن باید از مهمترین برنامههای نهادهای مؤثر در توسعه کتابخوانی باشد چراکه یکی از شاخصهای توسعهیافتگی در جهان سرانه مطالعه مردمان آن کشور است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: برای آنکه سنت کتابخوانی در جامعه نهادینه شود در گام نخست باید شوق مطالعه را در بطن جامعه و بهویژه در کودکان و نوجوانان برانگیزیم و برای این کار برنامه داشته باشیم.
وی ادامه داد: تقویت بخش کودک و نوجوان در کتابخانههای عمومی و تجهیز کتابخانه مدارس همراه با بومیسازی روشهای رایج در دنیا و استفاده از راهکارهای نوین متناسب بافرهنگ ملی و دینی، زمینه ارتقاء فرهنگ کتابخوانی است و اهل کتابخانه شدن را برای عموم مردم بهویژه برای کودکان و نوجوانان فراهم خواهند کرد.
جنتی ادامه داد: در گام دوم باید شمارگان و نوبت چاپ کتابهای مفید برای عموم مردم افزایش یابد و کتاب خوب در دسترس عمومی قرار گیرد و به نحو مطلوب معرفی شود.
عضو کابینه دولت یازدهم گفت: کتاب باید به سبد اقتصادی و فرهنگی خانواده وارد و جزء لاینفک مایحتاج خانواده شود.
وی افزود: کتاب را باید در خانه بومی کرد و با محتوا و شکلش مأنوس شد هر خانه با کتابخانه زیبا است و فضای آن را فرهنگی و تلفیق میکند.عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نمایشگاه یاد یار مهربان در سیزدهیم دوره خویش باهدف اهدای کتاب و مشارکت شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: «یاد یار مهربان» طی 12 دوره گذشته به فروش حضوری محصولات فرهنگی، ویژه کودکان و نوجوانان اختصاص داشت و کتابهای ارائهشده در آن نیز متناسب با دورهها و پایههای تحصیلی یا مهارتهای آموزشی برای دانشآموزان و معلمان بود.
جنتی اذعان داشت: امسال یاد یار مهربان با تغییر و تحولات اساسی همراه است و برگزاری اختصاصی نمایشگاه این دوره برای پایههای هفتم و هشتم آموزش متوسطه و برگزاری نمایشگاه بهصورت مجازی از مهمترین تحولات این دوره است.
وی گفت: بخشی از هزینه کتابها را ناشران شرکتکننده تأمین میکنند و بخش دیگر با هماهنگی شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأمینشده است تا نسل آیندهساز بهراحتی از کتابهای عرضهشده استفاده کنند.