به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در دویست و بیست و هشتمین جلسه علنی شورای شهر تهران محمدباقر قالیباف شهردار تهران بودجه 18 هزار و 700 میلیارد تومانی شهر در سال 95 را تحویل شورای شهر تهران کرد.
قالیباف در تشریح عملکرد 9 ماهه شهرداری و همینطور جزییات بودجه سال 95 در صحن شورا اظهار داشت: این توفیق نصیب بنده و همکارانم شده که در وقت مقرر و قانونی در انتهای دی ماه بودجه سال 95 شهر تهران را تقدیم شورا کند.
وی افزود: این یازدهمین بودجهای که بنده به شورای شهر ارائه میکنم و این بودجه در شرایطی تنظیم شد که در حوزه اقتصادی با مشکلاتی مواجه هستیم.
قالیباف خاطر نشان کرد: رکود در حوزه ساختمان در سراسر کشور وجود دارد و در حال حاضر نسبت به سال 92 میزان ساخت و سازها 80 درصد کاهش یافته است و طبیعتا این شرایط سخت تاثیراتی را در تهران و همینطور بخشهای دولتی و خصوصی دارد.
شهردار تهران افزود: با لطف الهی موضوع برجام نیز به نتیجه رسید و تحریمها برداشته شد و امید ما این است که مردم بخش خصوصی، شهرداریها و در راس آن دولت دست به دست هم دهند و این چالش بزرگ اقتصادی را حل کنند.
وی خاطر نشان کرد: اگر شرایط اقتصادی کشور با اجرای برجام بهتر شد در بودجه سال 95 در متمم و اصلاح آن در پایان سال میتوانیم تجدید نظر کنیم.
قالیباف گفت: در حال حاضر بودجه سال آینده شهرداری بر اساس شرایط سخت اقتصادی تنظیم شده و یک نگاه انقباضی در مجموع بودجه بوده است و در سال 95 نیز همین سیاست در بودجه دنبال میشود.
شهردار تهران خاطر نشان کرد: در گزارشی عملکرد 20 ماهه شهرداری تهران که همین مدت نیز از عمر شورای چهارم شهر تهران میگذرد ارائه شده است.
وی به حوزه حمل و نقل عمومی اشاره کرد و گفت: طول خطوط مترو در حال حاضر به 173 کیلومتر رسیده و 122 واگن به واگنهای مترو نیز اضافه شده است.
قالیباف با اشاره به اینکه 3 هزار و 600 خودروی تاکسی نوسازی شده است گفت: در 20ماه گذشته توانستهایم 220 دستگاه اتوبوس دو کابین و 22 دستگاه اتوبوس تک کابین به ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران اضافه کنیم.
وی خاطر نشان کرد: اتوبوسهای برقی که در گذشته از سرویسدهی خارج شده بودند نیز پس از نوسازی به ناوگان حمل و نقل عمومی بازگشتند و در حال استفاده هستند.
شهردار تهران یادآور شد: به بیش از 100 درصد تعهدات در حوزه حمل و نقل عمومی و براساس برنامه دوم در 20 ماهه گذشته عمل کردیم و اگر از کلان برنامه عقب هستیم به این دلیل است که دولت به تعهدات خود عمل نکرده است. در حوزه حمل و نقل ریلی دولت باید 50 درصد هزینهها را تقبل میکرد که از این میزان مبالغ بسیار ناچیزی کمک دریافت کردهایم که حدودا در هر سال کمتر از 200 میلیارد تومان بوده است در صورتی که ساخت هر کیلومتر مترو در شهر تهران 240 میلیارد تومان هزینه در بر دارد.
قالیباف بیان داشت: دولت باید 82.5 درصد از خرید اتوبوس را تقبل میکرد که این اتفاق صورت نگرفته و شهرداری سهم دولت نیز پرداخت کرده است.
وی بیان داشت: در حوزه پسماند در موضوع تفکیک زباله از مبدا در حال حاضر به 14.5 درصد رسیدهایم.
شهردار تهران گفت: در حوزه آتشنشانی که بنده توفیق خدمت از سال 84 در شهرداری تهران را پیدا کردم 78 ایستگاه آتشنشانی داشتهایم که هم اکنون به 120 ایستگاه رسیده است.
وی گفت: در حوزههای فرهنگی و اجتماعی بر اساس ردیف بودجه بیش از 95 یا 96 درصد اقدامات انجام شده است.
قالیباف به مراحل ساخت تپههای عباسآباد اشاره کرد و گفت: تپههای عباسآباد در حال حاضر مراحل پایانی را طی میکند و پیشبینی ما این است در بهار سال 95 این اراضی به نقطه نهایی خود برسد.
شهردار تهران درباره افتتاح نمایشگاه شهر آفتاب نیز اظهار داشت: با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به توافق رسیدهایم که در اردیبهشت سال آینده همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب نمایشگاه شهر آفتاب نیز افتتاح شود و در همین مجموعه نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم.
قالیباف خاطر نشان کرد: از روز شنبه هفته آینده نیز بنده به همراه یک تیم اجرایی در مجموعه نمایشگاه شهر آفتاب حضور پیدا میکنیم و یک کار جهادی برای خدمترسانی به شهروندان انجام میشود.
وی یادآور شد: نمایشگاه شهر آفتاب نیز همزمان با افتتاح این مجموعه باید به بهرهبرداری برسد تا شهروندان تهرانی راحتتر بتوانند به این نمایشگاه تردد داشته باشند.
قالیباف گفت: بررسیها نشان میدهد 70 درصد مراجعهکنندگان به نمایشگاه کتاب شهرستانی و 30 درصد شهروندان تهران هستند لذا برگزاری نمایشگاه کتاب در مجموعه شهر آفتاب که در نزدیکی عوارضی تهران قم ساخته شده میتواند بسیاری از مشکلات ترافیکی شهر را کم کند.
وی به بودجه سال 94 شهرداری تهران نیز اشاره کرد و گفت: گزارش عملکرد 9 ماهه سال را همزمان با بودجه 95 به شورای شهر تقدیم کردیم که شاخص خوبی برای سال بعد است.
شهردار تهران گفت: در سال 94 چند اقدام جدی در حوزه صرفهجویی انجام شد. امسال با توجه به رویکرد اقتصاد مقاومتی هرگونه خرید اقلام اداری و مصرفی در شهرداری تهران را محدود و خرید آن را منوط به فروشگاههای شهروند کردهایم.
قالیباف گفت: برای خرید اقلام اداری در طول سال 400 تا 450 میلیارد تومان هزینه میشد که امسال این رقم به 50 میلیارد تومان رسید و ما تاکید بر خرید محصولات داخلی داشتهایم.
وی افزود: نشستها و سمینارهای شهر در سال جاری بسیار محدود شد و حدود 4 میلیارد تومان در این زمینه صرفهجویی انجام شده است.
شهردار تهران گفت: امسال کمیسیون برنامه و بودجه شهرداری از ابتدای سال تشکیل شد و داشتن ردیف و اعتبار منوط به شروع پروژه نبود بلکه پروژههایی آغاز میشد که اعتبار لازم آن تبدیل به پول شده باشد.
وی گفت: پروژههای نیمه تمام را در اولویت نخست خود قرار دادیم.
قالیباف خاطر نشان کرد: تا پایان سال 94 ، 171 پروژه در شهر به بهرهبرداری میرسد.
شهردار تهران ادامه داد: در این راستا 4 هزار و 800 متر مربع فضای ورزشی، 3 هزار و 600 متر مربع فضای فرهنگی، 2 هزار متر مربع بوستان، 26 هزار متر مربع فضای هنری و ... در سطح شهر ایجاد شده است.
وی به ویژگیهای بودجه سال 95 شهرداری تهران نیز اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی های بودجه سال آینده این است که از برش برنامه دوم استخراج شده و ما دقت کردهایم که در مدار برنامه حرکت کنیم.
قالیباف افزود: 86 درصد بودجه به طور مستقیم بر اساس ردیفهای برنامه 5 ساله است و 76 درصد آن از لحاظ ریالی تدوین شده است.
شهردار تهران خاطر نشان کرد: بودجه سال 95 رویکرد انقباضی و اقتصاد مقاومتی دارد و در شهرداری تهران بودجهریزی بر مبنای عملکرد است.
وی به اولویتهای بودجه سال 95 شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: اولین اولویت بودجه اجتنابناپذیری، نگهداشت شهر، بازپرداخت دیون اعم از افراد حقیقی و حقوقی و سررسید وامها و فاینانسها است.
قالیباف ادامه داد: البته توجه ویژهای نیز به حمل و نقل عمومی با تاکید بر مترو شده است.
وی خاطر نشان کرد: هیچ پروژه جدیدی را در سال 95 پیشنهاد ندادهایم و تکمیل پروژههای ناتمام و همینطور تکمیل مترو مد نظر است.
شهردار تهران گفت: مهمترین چالش شهر در حال حاضر آلودگی هوا است و مهمترین اقدام شهرداری نیز گسترش حمل و نقل عمومی است.
قالیباف خاطر نشان کرد: بودجه پیشنهادی ما برای سال 95 به شورای شهر تهران بالغ بر 18 هزار و 700 میلیارد تومان برآورد شده که 40 درصد آن غیر نقد و 60 درصد بودجه نقدی و رشد بودجه نیز نسبت به سال گذشته 8.3 درصد است.
شهردار تهران افزود: البته افزایش 12 درصدی حقوق و افزایش سرانههای نگهداشت شهر نیز مد نظر گرفته شده است.
وی به بودجه دولت نیز اشاره کرد و گفت: بودجه سال آینده دولت حدود 260 هزار میلیارد تومان است که از این مبلغ حدود 200 هزار میلیارد تومان صرف حقوق و هزینههای جاری میشود و تنها 30 درصد در دیگر حوزهها هزینه خواهد شد.
قالیباف خاطر نشان کرد: درآمدهای پایدار شهرداری تهران در سال جاری حدود 4 هزار میلیارد تومان بوده است که بر اساس پیشبینیها در سال 95 ، 4 هزار و 400 میلیارد تومان پیشنهاد داده شده است.
شهردار تهران خاطر نشان کرد: در سال 84 ، هزار و 129 میلیارد تومان بودجه تحقق یافته بود که 194 میلیارد تومان حدود 17.3 درصد درآمد پایدار ما بوده است و در سال 94 بودجه شهرداری 17 هزار و 219 میلیارد تومان بود که 4 هزار میلیارد تومان حدود 23.2 درصد درآمد پایدار داشتهایم و برای سال آینده نیز 4 هزار و 400 میلیارد تومان درآمد پایدار حدود 23.5 درصد درآمد پیشبینی شده است.
وی به برنامه ششم توسعه که در حال حاضر در دست بررسی است اشاره کرد و گفت: باید مدیریت شهری و شهرداران به نقش مدیریت شهری در برنامه ششم توجه ویژهای کند که اگر این اتفاق نیفتد در آینده برای پیشرفت کشور خسارت جبرانناپذیری شکل میگیرد.
شهردار تهران گفت: در مجلس هفتم هنگامی که موضوع ارزش افزوده در دست بررسی بود میزان ارزش افزوده از 3 درصد آغاز شد که 1.5 درصد شهرداری و 1.5 درصد دولت بوده است در حال حاضر که ارزش افزوده به 9 درصد رسیده است سهم شهرداریها یک چهارم به جای یک دوم است.
وی افزود: در برنامه ششم سهم شهرداریها کم میشود و سهم شهر را به خزانه دولت میبرند و در برنامهریزی استان بودجه را دولتی میکنند و شهرداریها یک ردیف هزینهبگیر از ردیفهای دولتی میشوند و اگر این اتفاق بیفتد شورای شهر و شهرداری وظیفه خاص دیگری ندارند.
قالیباف با تاکید بر اینکه نباید نهاد غیردولتی شهرداریها را دولتی کنند اظهار داشت: قصد دارند در برنامه ششم نظام اداری و اجرایی در مجموعه شهرداریها را دولتی کنند این همه به گونهای است که آییننامههای اداری تحت نظارت وزارت کشور میرود.
شهردار تهران گفت: لایحه مربوط به درآمدهای پایدار و خودکفا از سال 61 قرار است به مجلس برود ولی هنوز این لایحه به مجلس نرفته است.
وی گفت: بر اساس برنامه ششم که در دست بررسی است شهرداریها صددرصد از لحاظ مالی و اداری دولتی میشوند که این به مصلحت کشور نیست.
قالیباف خاطر نشان کرد: در بودجه 18 هزار و 700 میلیارد تومانی سال 95 شهرداری تهران 5 هزار و 600 میلیارد تومان صرف امور جاری، 9 هزار و 100 میلیارد تومان صرف امور اداری و سرمایهای، 3 هزار و 800 میلیارد تومان صرف امور مالی و بازپرداخت حقوق میشود.
شهردار تهران مجددا تاکید کرد: همه تلاش ما این است که خط 7 متر از اتوبان افسریه استادیوم تختی آغاز و بالغ بر 20 کیلومتر از خط 28 کیلومتری در سال آینده افتتاح شود که قطعا توجه به حمل و نقل ریلی در کاهش آلودگی هوا تاثیرگذار است.
وی گفت: در صورتی که واگن مورد نیاز تامین شود میتوانیم زمان انتظار خط 3 را از 30 دقیقه به 3 دقیقه کاهش دهیم.
قالیباف افزود: دولت قول داده است در سفر پیش روی رئیس جمهور چین به ایران فاینانس 1100 واگن متروی شهری تهران حل شود که با این اقدام 3.5 میلیون مسافر مترو به دو برابر یعنی 6 میلیون مسافر میرسد.
وی افزود: در بودجه 95 ایستگاههای مربوط به زلزله و دوام مد نظر گرفته شده است.
شهردار تهران خاطر نشان کرد: همراه با بودجه سال 95 ، 8 پیوست تقدیم شورای شهر شد که از جمله بودجه شرکتها و سازمانها، عملکرد 9 ماهه، عملکرد 20 ماه، برش سال سوم ، لیست اموال و فروش ، لیست بازپرداختها بوده است.